joi, 13 februarie 2014

Jos palaria, domnule Presedinte!

 Ofensiva impotriva SCMD se desfasoara acum prin atacuri in cascada
-In atentia tuturor militarilor si politistilor Romaniei, in activitate, in rezerva sau retragere, din tara si din afara-

Inca din luna octombrie 2009, de cand si-a facut publica existenta si hotararea de a lupta "pana la capat" pentru drepturile legitime ale tuturor categoriilor de militari si ale natiunii, drepturi constitutionale si dobandite prin legi organice, de-a lungul timpului, SCMD a constituit o tinta predilecta a regimului basist.
S-a incercat totul pentru desfiintarea SCMD, inclusiv cu sprijinul unor infiltrati din ordin sau al manipulatilor, pe defectul major al romanului - FUDULIA, dar totul a fost in zadar. SCMD, grupand, pentru prima data in istorie, militari proveniti din Armata, Interne, servicii de informatii, contrainformatii, telecomunicatii si paza la un loc, a rezistat. Mai mult, si-a asociat prin acorduri de colaborare, sindicate si asociatii ale tuturor categoriilor socio-profesionale (in cadrul CNSC) categorii care, manipulate, ar fi trebuit sa-i linseze pe militari, conform strategiei razboiului diversionist, imagologic si psihologic declansat de regimul Boc Basescu impotriva lor.
Periculos, prin rezultatele obtinute si tenacitatea dovedita in lupta pentru asigurarea  "dreptatii pana la capat" nu numai de catre militari ci si de catre intreaga natiune, SCMD a devenit in anul de gratie 2014, an electoral, un pericol major pentru bietele tentative prezidentiale de incropire a unei platforme electorale.
Pe cale de consecinta ne-am trezit in dispretul oricarui principiu de drept, atacati in justitie de doua persoane care actioneaza "sub inaltul patronaj al presedintelui" dar in numele a mii de membri ai ANCMRR, asociatie a rezervistilor din care fac parte si aproape toti membrii SCMD proveniti din MApN. Cei doi au depus o cerere de lichidare a existentei SCMD prin anularea hotararii definitive si irevocabile emisa de Judecatoria Sectorului 1 in urma cu 5 ani. Intrucat, chemati in justitie astazi, 13.02.2014, avocatul nostru a obtinut neadmiterea cererii numitilor Mihai Iliescu si Constantin Alexandru, pe un viciu penibil de procedura, si obligarea lor la plata cheltuielilor de judecata, situatie previzibila, era limpede ca Puterea din spatele distinsilor camarazi ne pregateste altceva. Daca sifonarii din interiorul SCMD si-ar fi tinut gura, probabil ca lucrurile s-ar fi oprit aici. Puterea reala a bagat insa la inaintare, in sprijinul numitilor Iliescu si Alexandru, care ne contestau dreptul la numele de rezervist (desi nici ei, nici noi nu mai suntem rezervisti ci asistati social, conform  Legii 263/2010, art. 6, pct.V ) o alta asociatie care sa ne conteste calitatea de disponibilizati.
Conform anexei, aceasta intervine in actiunea d-lor in cauza, contestandu-ne calitatea de disponibilizat si pretinzand ca am avea denumire, statut si hotarare judecatoreasca identice. Cu alte cuvinte:
·        ACMDR ( adica Asociatia Cadrelor Militare Disponibilizate din Romania) ar fi tot una cu SCMD (Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate). Pentru analfabeti precizam ca este o diferenta de trei cuvinte: "sindicat" in loc de "asociatie" si "din Romania" in plus la ei fata de noi. Chiar daca denumirea ar fi fost identica, precizam ca exista un partid "Romania Mare", ca personalitate juridica, o revista "Romania Mare" ca personalitate juridica, si zeci de carti cu titlul "Romania Mare", de autori diferiti. Cu alte cuvinte calul nu-i totuna cu magarul. Noi suntem sindicat constituit pe Legea sindicatelor si ei asociatie, pe Legea ONG-urilor;
·        In ceea ce priveste Statutul si actul constitutiv, care se pretind identice, orice om cu scaun la cap va constata ca atat cantitativ cat si in privinta continutului, este o diferenta ca intre o carte de telefoane si o brosura. In plus, art. 5 din ambele documente ale Asociatiei prevede: "Scopul ACMDR este de a identifica promova si apara interesele economice, sociale, profesionale si morale specifice membrilor (adica numai ale celor 15 membri fondatori, n.n.) si de a reprezenta aceste interese in fata institutiilor si autoritatilor publice". Prin contrast, documentele programatice ale SCMD se adreseaza tuturor disponibilizatilor romani din tara si de peste hotare (avem 3 filiale si 6 grupuri de initiativa in Basarabia, membri si grupuri de initiativa in SUA, Franta, Spania, Germania, Italia, Belgia, Olanda, etc), luand in calcul toti disponibilizatii in viata, nu numai de la Armata ci si de la Interne si servicii, incepand de la marea disponibilizare a intregii armate romane facuta de catre Stalin, la 1 oct. 1944 si pana la disponibilizarile operate la Interne de "branconierul" Igas in 2011.
Asumandu-mi intreaga responsabilitate si cu maxima prudenta, pentru a nu fi acuzat ca deconspir cine stie ce, exprimandu-mi profundul respect pentru acea structura a Armatei care a infiintat si patronat capacitati de productie, pana la lichidarea lor de catre un sef care s-a impaunat cam mult, ii atrag atentia presedintelui ACMDR, Cdor (r) Andrei Voicu, asupra urmatoarelor:
·        Adresa dvs. oficiala este Bd. Teodor Pallady, nr. 100, bl R 11, sc 1, parter, Sect. 3. Adresa de pe care emiteti mica magarie (adresa declarata nespecificat, adica in fals, sediu) este Sos Oltenitei, nr 225A, et 1, cam 8, Sect 4, adresa identica cu a "Asociatiei de Sprijin a Personalului Militar Disponibilizat - ASPMD",  aceasta din urma, avand activitati producatoare de venituri. Nu va intreb daca este puiul sau acoperirea dvs!  Constat doar faptul ca adresa corespunde unui centru cunoscut de afaceri in care activeaza si ACMDR, asociatie declarata "fara scop lucrativ";
·        Va reamintesc faptul, d-le comandor, ca la infiintarea SCMD, am discutat amandoi indelung "pe banci  de lemn", nu in scunda taverna mohorata ci la Spitalul Militar unde erati internat, dvs. declinand propunerea de a adera cu asociatia la SCMD deoarece va considerati o unitate lucrativa lasata de izbeliste de Armata, scopul organizarii dvs. in aceasta formula fiind acela de a continua pe cont propriu proiecte abandonate de o anumita Directie a MApN. Ati uitat ca ati acceptat ca nu exista nici o asemanre intre SCMD si ACMDR si ca ne veti sprijini cu competentele dvs. daca vom desfasura vreodata activitati productive, in timp ce eu v-am promis ca va vom oferi spre angajare, specialisti din SCMD daca veti avea nevoie? Ati uitat ca ne-ati invitat sa vizitam anumite locatii de langa Bucuresti, unde desfasurati activitati? Nu vrem sa intram in amanunte despre "Centrul Incubator de Afaceri", pentru ca nu vrem raul nimanui si nu ne uitam in curtea altuia.
Unul dintre argumentele principale impotriva solicitarii ANCMRR a fost faptul ca nu ne putem da in judecata noi pe noi insine, marea majoritate a membrilor SCMD proveniti din armata fiind si mebri ANCMRR si a altor asociatii, conform dreptului de libera asociere. In fapt, nu exista prea multe structuri asociative in tara asta, inclusiv politice, in care sa nu fie prezenti si membri SCMD. Valabil si pentru ACMDR. Nici ACMDR nu poate invoca faptul ca a aflat abia acum de existenta noastra deoarece documentele probeaza ca la data infiintarii SCMD unul dintre membrii fondatori al SCMD era si membru fondator activ al ACMDR. Cu alte cuvinte al 15-lea membru fondator al ACMDR si bun cunoscator din interior al activitatilor acestei asociatii semneaza, alaturi de mine astazi, in calitatea pe care o are in cadrul SCMD.
Acestea fiind spuse, spre informarea tuturor, transmit salutarile mele, in calitate de fost profesor si fost coleg la Institutul de Istorie si Teorie Militara, fostului atasat militar Niculae Pascut, membru fondator nr. 8 al ACMDR, la aceste salutari asociindu-se si membrul fondator nr. 15 al ACMDR, Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog, in egala masura fondator al SCMD.
Cu alte cuvinte, Nea Voicule, intelegem ca te strange Barosanu, adica stapanul DNA, CC, CSM, ANI, DIICOT, etc.  cu usa, da las-o dracului, Doamne iarta-ne, ca macane si e nasol sa ajungi intre ciocan si nicovala!
Asteptam cu interes al treilea adversar pe care ni-l va arunca in lupta "Stapanul inelelor", ca sa-l intrebam si pe acela, ca Greuceanu, ce anume l-a manat in lupta si ce vrea acel Apus (prin Referendumul din 2012). Speram sa fie doamna Udrea, sa avem si noi o bucurie la batranete!
Si ce simplu ar fi fost totul, daca Barosanul nostru suprem ne-ar fi chemat la discutii din prima clipa a afirmarii noastre ca sindicat! Simplu si pentru noi ... si pentru el!

PRESEDINTE SCMD,             SEF SECRETARIAT GENERAL,

Col. (r) Mircea DOGARU        Lt. Col. (r) Dumitru RINCIOG