luni, 10 februarie 2014

SA NU MAI AMESTECAM VICTIMELE SI CALAII
SA NU MAI AMESTECAM VICTIMELE SI CALAII

In atentia membrilor ANCMRR, fie ca sunt, fie ca nu si membri SCMD


Stimati camarazi,

Actualul demers catre dvs. are in vedere strict scopul informarii corecte deoarece, cu stupefactie am aflat ca, la protestele dvs. legitime fata de gestul reprobabil a doua persoane din conducerea ANCMRR de a solicita in justitie interzicerea existentei SCMD, ati fost, grosolan mintiti, in vechea tactica de dezinformare bolsevica sau UDMR-ista, de vopsire a negrului in alb si albului in negru. Pe scurt, ati fost mintiti ca, la Consiliul National al Reprezentantilor SCMD, de la Alba iulie, din 28 nov – 01 dec. 2013, principala tema de dezbatere a noastra, ar fi fost ANCMRR-ul.

Cu acordul Comitetului Director al SCMD, fac public punctul in cauza din strategia SCMD pentru anul 2014, votata in unanimitate:
·         Largirea contactelor pe linia colaborarii, inclusiv atragerea sau oferirea de sprijin in actiuni comune, cu toate asociatiile si fundatiile rezervistilor, prin:
o   Menajarea orgoliilor tuturor contactatilor;
o   Explicarea faptului ca apartenenta la SCMD nu exclude activarea, in zeci sau sute de asociatii;
o Explicarea faptului ca SCMD, tocmai pentru ca este sindicat, are, fata de asociatii, alta greutate si alte posibilitati si mijloace de manifestare.”

Orice nemultumire legata de modul ignobil in care numitul Mihai ILIESCU “fost general”, ca sa apelam la exprimarea presedintelui Traian BASESCU, (apropoa de “fostul colonel DOGARU”) ne ataca sistematic, de la infiintare, insultandu-ne si cerand desfiintarea noastra, inclusiv pe motiv de …..tradare, a fost stopata in fasa.

Stimati camarazi,
Spre corecta dvs. informare, va aduc la cunostiinta faptul ca, a doua zi dupa ce am facut publica existenta noastra, ne-am prezentat la sediul central al SCMD, pentru a ne saluta fostii comandanti si fostii secretari de partid, explicandu-le ce este un sindicat, care-i sunt posibilitatile de actiune, cu totul altele fata de o asociatie, ce urmeaza sa ni se intample, ce legi vor veni, vizand anularea tuturor drepturilor noastre dobandite si aruncarea noastra, ca balast, in afara societatii, solicitand sa facem front comun, pentru ca luptam, pe cai diferite, pentru acelasi obiectiv. O intreaga filiala ANCMRR a decis sa devina si filiala a SCMD. Dupa cateva sile, insa, infricosati, oamenii ne-au informat ca au fost amenintati de dl. ILIESCU, intr-un mode violent, ca vor fi dati afara din ANCMRR, ca de pe mosia domniei sale. Drept care, au optat pentru intrarea in SCMD, pe usa din dos, in mod individual. Gestul ne-a costat distrugerea a circa 600 de legitimatii, deja numerotate.

Cand legile anuntate s-au abatut asupra noastra, in 2010, in timp ce SCMD protesta in Parlament si in strada, dl. ILIESCU ne infiera cu “manie proletara”, transmitand declaratii de iubire eterna presedintelui si guvernului asasin. Cautati, spre edificare, absolut toate comunicarile dlui. ILIESCU, in perioada 2010- 2014, care, astazi, sunt probe la dosar. In toate, ne insulta, dezinformand opinia publica si cerand desfintarea noastra. Dar nu numai a noastra!

In anul 2010, s-a infiintat Federatia Militarilor din Romania, la a carei Conventie am fost invitati si am participat, urandu-le succes si preconizand actiuni comune. Aceasta grupa zeci de asociatii si uniuni ale rezervistilor, altele decat ANCMRR, intemeindu-se, pe aceeasi Recomandare a Consiliului Europei (1572/2002), care ne-a influentat si pe noi, in infiintarea sindicatului. Reactia dlui. ILIESCU a fost la fel de feroce: aceasta organizatie nu are dreptul sa existe. Spre edificarea dvs. vom anexa “Pozitia ANCMRR” si raspunsul de bun simt, dat de coordonatorul dr. Francisc TOBA (vezi anexele).

Stimati camarazi,

Va rog sa cititi cu mare atentie anexele si, daca nu intelegeti esentialul, imi expun riscul personal de a vi-l deslusi:
  • SCMD nu are nici o vina ca zeci de organizatii sau persoane s-au desprins de ANCMRR, intemeind asociatii proprii, ca la Oradea, unde Asociatia “Avram Iancu”, prezidata de colonelul (r) Bartos are peste 12 filiale judetene, in centru tarii si in zona de vest, sau la Craiova, Pitesti si in alte centre. Oamenii sunt nemultumiti de servilismul de tip vechi, manifestat de fostii lor lideri fata de stapanii asasini;
  • Este limpede ca dl. ILIESCU este disperat ca nu are controlul absolut asupra tuturor rezervistilor din MAPN;
  • Este limpede ca dl. ILIESCU nu este, real, preocupat de problemele rezervisilor, ci de pastrarea avantajelor pe care le are din pastorirea lor: indemnizatie, masina la dispozitie din partea factorului politic decident, dreptul de a risipi, catre servilii domniei sale, precum Tom Degetel  pietricelele, bilete la tratament, la odihna si grade in rezerva. Mai ales grade in rezerva, ca ne-am facut de bafta lumii, cu sute de generali si colonei in rezerva, facuti peste noapte din fruntasi, caprari, plutonieri sau capitani.

In aceste conditii, va rog sa reflectati, stimati camarazi, asupra actiunilor SCMD in favoarea dvs., asupra declaratiilor sistematice impotriva SCMD ale dlui. ILIESCU pentru a nu mai confunda, din necunoastere, calaul cu victima, asasinul cu ucisul, tortionarul cu mutilatul, ca in cazul camarazilor, pe drept cuvant idignati, dar total dezinformati, de la Bistrita. Aceasta a fost, pana acum, exclusiv, tactica UDMR-ului, de a aduce aceeasi vina ucigasilor unguri si victimelor (romani, evrei, tigani, etc.) masacrate, in cadrul genocidului practicat si pe teritoriul Romaniei, de Ungaria, armata ungara si grupurile teroriste organizate de teroristii unguri si secui de pe teritoriul nostru, adepti ai fascismului unguresc, in perioada 1940–1944.

SCMD grupeaza rezervisti din toate structurile militare si toate armele, in buna masura membrii sai proveniti din MapN, fiind si membri ANCMRR. Cu certitudine, acestia nu au fost informati de dl. ILIESCU si marele jurist Constantin Alexandru (si el membru SCMD, dar ….nu exista padure fara uscaturi) ca vor ajunge in situatia absurda de a se fi dat singuri in judecata, negandu-si propriul drept la existenta!

In numele Adevarului,
Cu respect,

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Anexe: