luni, 10 martie 2014

BOICOTAREA DREPTULUI DE A FI ALES


BOICOTAREA DREPTULUI DE A FI ALES
 

In perspectiva alegerilor europarlamentare, se constata existenta unor masuri de favorizare a  partidelor privilegiate si ingradire a dreptului constitutional al cetateanului de a alege si de a fi ales:

1.      Unde scrie in Constitutie ca partidele, legal inregistrate, trebuie sa participe la o “preselectie” demonstrand ca au 25.000 de membri cu un an si  o zi inainte de alegeri?

2.      Unde scrie in Constitutie ca o a doua “preselectie” are loc inainte de alegeri, partidelor cerandu-li-se 200.0000 de semnaturi (fata de numai 25.000 de membri atestati), pentru a participa, efectiv, la alegeri, iar independentilor 100.000? Ce se va intampla daca, eu, cetateanul POPESCU, decid sa particip la europerlamentare, ma inscriu la BEC si, in ultima zi a prezentarii semnaturilor fara de care acest drept al meu este ilegal restrictionat, nu prezint nici o astfel de semnatura, invocand Constitutia? Sunt constienti reprezentantii BEC-ului, Guvernului, Parlamentului etc. ca raspunsul pe care l-as primi mi-ar permite mie, cetatenului POPECU, sa actionez statul roman in judecata, la CEDO si Curtea de la Luxemburg, pentru privarea mea de un drept fundamental?

3.      Cum poate fi justificata actiunea de atestare a unui model de tabel in luna septembrie 2013, pentru adunarea de semnaturi de catre independenti si partide si schimbarea modelului in luna februarie 2014, inainte de alegeri? Datele din tabel au ramas aceleasi, dar in noul cap de tabel nu mai sunt inscrise pe vericala ci pe orizontala, drept care independentii, care si-au strans suta de mii de semnaturi, constata ca munca lor a fost inutila, rezultatul ei fiindu-le anulat. Este cazul celebrului Radu GOLBAN si al avocatei Aura Speranta Ungureanu de la Alexandria.

4.      Pe ce baza constitutionala dreptul  de a incheia aliante electorale a fost  anulat organizatiilor Societatii Civile, cu exceptia UDMR, care nu este inscrisa ca partid?

5.      Pe ce baza constitutionala dreptul de a incheia aliante eletorale a fost restrictionat partidelor de catre un BEC inca inexistent, dandu-se un termen pentru aceasta de marti, 4 martie 2014, orele 24.00 si acesta fiind incalcat si redus, prin frauda, la duminica, 2 martie 2014, orele 24.00?

6.      Dreptul cetatenilor / partidelor de a alege si a fi ales, printr-o confuzie voita intre sustinere si votul efectiv, a fost restrictionat, inca o data, prin insasi modelul de tabel. Eu, cetateanul POPESCU, sunt de acord sa sustin, prin semnatura, toate partidele sa poata candida, ca sa fie masa bogata pe 25 mai si sa am de unde alege.Formularul tabelului, in schimb, imi ia acest drept, amenintandu-ma cu penalul si impunandu-mi sa acord unuia singur dintre independenti sau partide dreptul de a candida. Fals, antidemocratic si anticonstitutional. Eu, POPESCU, membru al Partidului Cuielor Batute in Talpa, stiu sigur ca voi vota pentru lista acestuia, dar consider ca democratic este sa dau o sanda tuturor, ca in final sa castige dreptul de  ma reprezenta, prin vointa majoritatii, cei mai buni dintre cei mai buni.

Constatand magariile de mai sus, care nu au nici  o legatura cu ideile de stat democratic si exprimare democratica, indemnam pe toti membrii SCMD si pe toti partenerii nostri din CNSC sa acorde o sansa independentilor si partidelor noi sau mici care ni se adreseaza, adica sansa de a participa la alegeri. Nu indemnam pe nimeni sa voteze pe X sau pe Y, vom prezenta datele si despre X si despre Y. Indemnam, insa, pe toata lumea, sa participe la vot spre a rasturna toate calculele facute, pe baza dezgustului general manifestat de electorat fata de esecul si lipsa de constistenta a actualei clase politice, penrru ca nu clientela politica, adica inbogatitii peste noapte, pe spinarea noastra si prin fraudarea statului, trebuie sa decida viitorul Romaniei, ci noi, natiunea de cetateni!

 

PRESEDINTELE SCMD,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

 


REACTIA SCMD / CNSC
 

Doamnelor si domnilor ,

Va vom trimite tabelele pentru independenti si partidele noi care ni se adreseaza, cu rugamintea de a le acorda, prin semnatura, dreptul democratic de a participa la alegeri. Strangerea, pentru a doua oara, a 100.000 de semnaturi de catre independenti sau a 200.000 de semnaturi de catre partidele noi, fiind o operatiune extrem de dificila, va transmitem rugamintea de a va mobiliza toti membrii structurilor de care raspundeti, spre a demonstra politicului ca ne putem exprima si altfel decat in strada si ca retragerea sustinerii noastre este pe deplin justificata de neadoptarea masurilor promise si se va desfasura atata timp cat aceste masuri nu sunt adoptate.