joi, 18 septembrie 2014

Scrisoare deschisa parlamentarilor Romaniei

Multumiri deputatilor si senatorilor din Parlamentul Romaniei, altii decat reprezentantii PDL

Doamnelor si domnilor senatori si deputati,
Prima masura antinationala, anticonstitutionala, antieuropeana si impotriva oricarui principiu de drept, luata de regimul dictatorial Basescu-Boc impotriva pensionarilor, in mod deosebit a rezervistilor Romaniei si a profesorilor, a fost Legea 329/2009, care a limitat acestor categorii dreptul la munca. Cu data de 10 decembrie 2009, familiile noastre au fost private ori de pensia legitima obtinuta in baza unui contract indeplinit cu statul, ori de salariu ca plata a muncii depuse in baza unui contract ulterior. Statul roman a fost privat, in acelasi timp, in mod ciudat, de competenta unor profesionisti autentici, in domenii uneori apartinand exclusiv sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
Impotriva acestei nedreptati SCMD s-a adresat justitiei romane si europene, Parlamentului Romaniei, Parlamentului European, NATO si guvernelor tarilor euroatlantice. A manifestat in strada si a obtinut cooperarea unora dintre predecesorii dvs.  pentru indreptarea situatiei prin initiativa legislativa sau ordonanta de urgenta.
Promisa ca OUG inca din ianuarie 2011, promisa ca Lege la 4 martie 2013 (PLx109) iata ca dreptatea s-a implinit, tarziu, extrem de tarziu, pentru cei mai multi dintre noi, prin votul dvs., la 17 septebrie a.c. pe PLx 402/2014. Prin aceasta s-a reintrodus normalitatea impunand ca unic criteriu la angajare, competenta in locul unor criterii penibile cum ar fi varsta ori apartenenta politica.
Va multumim ca ati votat!
Va multumim ca nu ati dat curs incercarilor disperate ale PDL, principalul vinovat de genocidul pensionarilor, incercari concretizate in cuvantul deputatului Tinel Gheorghe, de a stopa din nou revenirea la legalitate si normalitate in ceea ce ne priveste.
Pe agenda dvs. se mai afla insa, pentru saptamana viitoare, si dezbaterea si votarea Proiectului Legii pensiilor militare de stat, esential pentru racordarea tarii noastre la NATO, tratat exclusiv militar, si din punctul de vedere al conditiei cadrului militar activ si in rezerva. Adica reacordarea de catre dvs. a dreptului la onoare si demnitate pentru militarii si politistii romani, drept rapit de regimul tiranic Basescu-Boc prin legile cu caracter retroactiv, nr. 119 si 263/2010 si, dupa victoria zdrobitoare in justitie a SCMD, la ICCJ,  la 7 ian. 2011, prin inventata "revizuire" promovata de OUG nr. 1/2011.
Va rugam sa votati si saptamana viitoare pentru normalitate si legalitate! Adica pentru respectarea obligatiilor contractuale pe care si le-a asumat statul roman modern fata de militari si politisti, inca de la 1830.
Va informam prin prezenta ca, dupa votarea acestui proiect si trimiterea sa spre promulgare, manifestarile de atentionare, preconizate de SCMD in luna octombrie in fata sediilor partidului majoritar al coalitiei de guvernamant, vor fi reorientate spre Palatul Cotroceni, pentru a grabi revenirea, dupa 5 ani de distrugere sistematica a categoriei noastre socio-profesionale, la normalitate, prin promulgare. Nu vom mai accepta jocul de-a retrimiterea in Parlament sau la Curtea Constitutionala, care, in mod de acum dovedit, ar putea rapi vietile altor camarazi. (Va reamintim cazul fostului dvs. coleg, senatorul si generalul Mihail Popescu, Dumnezeu sa-l odihneasca!).

Cu multumiri, in asteptarea votului dvs. pe Proiectul Legii pensiilor militare de stat,

PRESEDINTELE SCMD,
 Col. (r) dr. Mircea DOGARU