luni, 28 martie 2016

NU LEGIFERATI DISCRIMINAREA !



-In atentia tuturor deputatilor, indiferent de culoare politica-

        Doamnelor si domnilor deputati,

         Maine, marti 29 martie, veti dezbate in plen Plx nr. 813/2016. Daca il veti vota, veti legifera discriminarea militarilor si politistilor deoarece este un amendament absurd la Legea nr. 8/2006, inventat “pe principiul caprei” de catre Mafia kaki pentru ca aceasta nu suporta rasplatirea valorii autentice!
In fapt, amintita lege instituie, pentru membrii uniunilor de creatori pensionari, o indemnizatie de 50% din valoarea pensiei, fara a depasi doua salarii minime pe economie. Aceasta indemnizatie a fost acordata si creatorilor militari si politisti inca din 2006 (nu din 2011, dupa aparitia fraudei parlamentare Anastase, numita Legea nr. 263/2010, cum va minte Mafia kaki) ca pensionari ai sistemului public de pensii desi aveau si atunci legi speciale (Legea nr. 164/2001 si Legea nr. 179/2004).
         Cu data de 1 ianuarie anul acesta, sub pretextul intrarii in vigoare a Legii pensiilor militare de stat (nr. 223/2015) toate indemnizatiile de creatie ale scriitorilor, poetilor, compozitorilor, interpretilor etc. au fost sistate sub pretextul ca acestia nu ar mai face parte din sistemul public de pensii. Si, pe cale de consecinta, si dreptul la bilete de odihna si tratament al tuturor pensionarilor militari si politisti, membri sau nu ai unor uniuni de creatori!
         La protestele noastre, adresate necunoscatorilor limbii romane, de la Casa Nationala de Pensii Publice si de la Ministerul Muncii, in loc sa produca un amendament la Legea nr. 8/2006 care sa explice ca in sistemul public de pensii intra toate pensiile obligatorii de stat, ale Pilonului I, celelalte facand parte din sistemul privat (Pilonii II, III si IV), un al treilea sistem, pe langa public si privat, neexistand, Mafia kaki a produs Plx nr. 813/2016, prin care se arunca si militarilor o pomana de … 10%.
         Asadar, Legea nr. 8/2006 va acorda un drept castigat si care are legatura cu talentul, munca depusa in particular si cotizatia platita individual la uniunea de creatori, nu cu haina creatorului, CU DOUA UNITATI DE MASURA: 50% PENTRU CIVILI SI 10% PENTRU MILITARI.
         Va transmitem rugamintea de a nu vota aceasta aberatie care ii va permite Guvernului Ciolos o viitoare “reparatie” legala in sensul reducerii tuturor indemnizatiilor de creatie (si ale civililor) la 10% si de a introduce in textul legii, spre edificarea necunoscatorilor limbii romane, explicatia ca sistemul public de pensii cuprinde totalitatea pensiilor obligatorii de stat (Pilonul I) indiferent de legea care le-a instituit (generala sau speciala). Va rugam sa luati in consideratie si faptul ca legi speciale de pensii au si magistratii, pilotii, grefierii, functionarii publici din Parlament si Curtea de Conturi, fara ca cineva sa inventeze vreun sistem de pensii “magistral”, “piloteal”, “greferial”, “functionareal” etc. asa cum au inventat, in noaptea mintii “sistemul militar de pensii”.

      Cu multumiri anticipate,
      Presedintele S.C.M.D.,
 Col.(r) dr. Mircea DOGARU