miercuri, 15 martie 2017

MITING IMPOTRIVA OUG 9/2017 CARE PRELUNGESTE UNELE PREVEDERI ALE OUG 57/2015
-         16 martie 2017 incepand cu orele 09.00, in Piata Revolutiei din Capitala -

Doamnelor si domnilor rezervisti si membri ai CNSC,
Maine, 16 martie a.c., aliatii nostri, sindicatele UNIPOL, DIAMANTUL si SNAP din M.A.I. organizeaza un miting, incepand cu orele 09.00, in fata Ministerului de Interne la “Teapa Revolutiei”. Scopul este abrogarea prevederilor OUG 9/2017.
Pentru cei care nu stiu, celebra OUG 57/2015 care stabilea salarizarea bugetarilor pe 2016 si desfiintarea practic a prevederilor de baza din Legea pensiilor militare de stat, a fost intarita prin ordonantele de urgenta 20 si 99/2016, date de Guvernul Ciolos si OUG 9/2017 data de Guvernul Grindeanu. Acestea i-au nemultumit atat pe bugetarii civili si militari sau politisti cat si pe rezervisti. Ajutoarele la trecerea in rezerva au mai fost suspendate un an iar trecerea la salariul de baza minim de 1450 lei este refuzata militarilor angajati pe baza de contract, din S.R.I., M.Ap.N. si M.A.I. ca si mai vechilor agenti de politie (carora sporurile le-au fost bagate in salariu, asa cum, noua, rezervistilor, ne-a fost bagata ilegal in baza de calcul partea civila a pensiei).
Masurile luate la M.A.I., in baza Art. 1 din OUG 9/2017, ii scot pe politisti in strada. Din solidaritate, SCMD si membri ai CNSC vor sprijini actiunea cu delegati. Ii atentionam pe toti, ca vor urma masuri similare la M.Ap.N. iar SCMD va riposta in mod identic deoarece este inacceptabila bataia de joc la adresa rezervistilor dar si a militarilor angajati pe baza de contract, trimisi sa moara aiurea, pe un salariu sub cel minim pe economie.
Reamintim tuturor celor interesati ca, de la 1 ianuarie 2016, nu mai suntem sub jurisdictia ministrului Muncii ci sub aceea a triumviratului format din ministrii Apararii, Internelor si Directorul S.R.I. Acestia au fost si sunt vinovati de conceperea Art. 40 din OUG 57/2015 si de toate masurile restrictive promovate prin ordonantele ulterioare.
Si-i mai informam pe toti interesatii ca aceasta prima manifestare de protest se desfasoara pe fondul diversiunii despre asa-zisa decizie a Senatului de a boicota punerea in discutie, in plenul camerei decidente (Camera Deputatilor), a Art. 40 din OUG 57/2015 in scopul abrogarii sale, asa cum ne promite de un an de zile majoritatea parlamentara.
In fapt, Senatul a votat, in dispretul procedurilor, anul trecut, aberatia privind asa-zisa marire a bazei de calcul de la 65% la 80%. In realitate, prin introducerea in baza a Meritului Militar si a pensiei suplimentare, aceasta scadea, insa, la 44% - 51%.
Va transmitem, asadar, tuturor rezervistilor si aliatilor din Bucuresti, rugamintea de a sprijini actiunea UNIPOL (membru CNSC) in perspectiva manifestatiilor pe care SCMD le va organiza in fata M.Ap.N. si a celor care vor urma, in fata Guvernului, pentru indeplinirea cu buna credinta de catre domnii politicieni a promisiunilor facute catre SCMD si CNSC.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD

Col. (r) Mircea DOGARU