luni, 6 noiembrie 2017

Scrisoare deschisa ministrului MAI




Catre MINISTERUL ADMINISTRATIILOR SI INTERNELOR

Scrisoare deschisa doamnei ministru,
Carmen DAN

         Doamna ministru,

         Dupa cum stiti, Legea Pensiilor Militare de Stat (Legea nr.223/2015) nu s-a aplicat niciodata. A fost fundamental modificata in defavoarea rezervistilor, prin scaderea limitei si a bazei de calcul si prin aplicarea “recalcularii”  in locul “alinierii”. Astazi legea a fost, definitiv, anulata prin OUG 59/2017 care v-a destructurat ministerul, peste 7.800 de cadre MAI iesind in rezerva. Chiar si in aceste conditii, prin amintita “recalculare”, unui numar de circa 10% dintre rezervisti le-au crescut cuantumurile pensiei, in general prin confiscarea sumelor si vechimii dobandite dupa trecerea in rezerva, ca lucratori civili, pe baza de contributivitate.
         Legea Bugetului pe 2017 a prevazut ca, in cazul celor, putini la numar, carora le-au crescut pensiile cu cativa lei, sumele diferenta sa fie acordate in trimestrul al-IV-lea a.c.
         Va aducem la cunostiinta, prin prezenta, ca, la SRI sumele restante au fost acordate in luna septembrie, iar la MApN in luna octombrie. Termenul limita pentru “recalcularea” si acordarea eventualelor sume restante este 31.12.2017.
         Mai este, asadar, timp, dar ceea ce ne ingrijoreaza este refuzul Casei Sectoriale de Pensii a MAI de a raspunde solicitarilor rezervistilor pe aceasta tema sau raspunsurile pe care unii dintre subordonatii dvs. le dau: ori ca “nu se pot recalcula pensiile din lipsa datelor”, ori ”pentru ca s-ar astepta o decizie politica”. In primul caz este o minciuna, deoarece se stie exact despre ce suma ar fi vorba, aceasta fiind prevazuta in Legea Bugetului. Nemaivorbind de faptul ca, exceptand MApN (care avea nevoie de bani, doar propagandistic, pentru eliminarea ministrului Tutuianu), MAI si SRI au primit sume considerabile la rectificarea bugetara. In al doilea caz este tot o minciuna sfruntata, deoarece Legea Bugetului trebuie aplicata, fiind exclusa orice decizie politica.
         Doamna ministru,
      Nu stim de ce, unii dintre chestorii si comisarii sefi ai dvs. va boicoteaza sistematic, dar va atragem, respectuos, atentia ca astfel de atitudini fata de rezervistii din MAI nu fac decat sa creasca gradul de nemultumire al rezervistilor fata de tot ceea ce, in mod nemeritat, li se intampla de cand se aplica politica distructiva a Liei Olguta Vasilescu in ceea ce priveste Sistemul de Aparare, de Ordine Publica si Siguranta Nationala.
         Pentru a nu provoca adversitati inutile, va transmitem, respectuos, rugamintea de a actiona asupra Casei Sectoriale de Pensii a MAI in sensul aplicarii integrale a prevederilor legii in luna noiembrie, cel mai tarziu in luna decembrie a anului curent.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU