joi, 14 noiembrie 2019

Minunile Justitiei


MINUNILE JUSTITIEI SI PROCESELE SCMD
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Doamnelor si domnilor,
1.     Dupa cum stiti, SCMD a dat in judecata, in urma cu 2 ani, MApN, prin Directiile Generala Juridica si Financiara, in solidar cu ministrii Motoc, Fifor si Les, pentru incalcarea deliberata a deciziilor obligatorii ale CCR si ICCJ privind deplina egalitate de tratament juridic dintre rezervisti si magistratii pensionari. Scopul era sa ajungem cu dosarul la ICCJ si CCR, care nu-si pot nega propriile decizii. Prima minune s-a produs. Astazi, 14 noiembrie, a avut loc infatisarea la ICCJ;
2.     A doua minune tine de procedura Justitiei. Suntem in proces de 2 ani, MApN si cei 3 ministri au un avocat care ii reprezinta, au fost citati si rascitati, inclusiv domnul Motoc la MAE si in strainatate, la post. Conform procedurii, insa, pentru aceasta infatisare, dl. Motoc nemailucrand la MAE, trebuia citat la domiciliu. Nu conteaza ca avocatul lui stie exact unde este, ni s-a solicitat noua, SCMD, sa ii obtinem noi adresa de domiciliu, pana in 16 ianuarie 2020. Nici o problema, il vom da in urmarire generala prin Interpol, daca e cazul si vom afla. Intrebarea este ce se intampla daca un acuzat, dl. Les de exemplu, isi schimba adresa de domiciliu de doua ori pe an? Se va prelungi procesul pana in 2615?
3.     A treia minune s-a intamplat ieri, 13 noiembrie, intr-un dosar SCMD, completul de judecata a cerut pentru prima data ca reclamantul sa prezinte ca dovada a apartenentei la SCMD, nu numai legitimatia cu stampila la zi, ci si CHITANTA DOVEDIND PLATA COTIZATIEI LA ZI. Anexam, alaturat, solicitarea tribunalului, indemnandu-i, din nou, pe membrii SCMD, sa ajunga la zi cu plata cotizatiei, deoarece e clar ca Sistemul se pregateste sa micsoreze, sub orice pretext, sumele datorate in cazul in care va pierde procesele.
Pe scurt, TMB, Sectia a-VIII-a, Conflicte de munca si Asigurari Sociale, desi reclamantul a depus imputernicirea catre presedintele SCMD, considera ca SCMD nu-l poate reprezenta (mandatul special nu ar fi valabil) deoarece nu a facut “DOVADA PLATII LA ZI A CONTRIBUTIEI DE MEMBRU”. SCMD va ataca decizia, anexand chitanta doveditoare a platii cotizatiei la zi.

HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!

Presedintele SCMD,
              Col.(r)dr. Mircea DOGARU