miercuri, 8 aprilie 2020


NOI ACTIUNI S.C.M.D. IN LUPTA ANTI-CORONAVIRUS


Romania este tara in care 34 de firme cu zero angajati primesc milioane de lei de la Guvern, pentru lupta anti-coronavirus, firme de taximetrie sau chioscuri stradale aprovizioneaza primariile cu manusi si masti de protectie, tara in care chinina, euthyroxul, sioforul etc, ba pana si banalul Paracetamol sau spirtul au fost oprite de la vanzare, ca SARS COV-2 sa-si puna in practica mai usor misiunea ucigasa. Din “fericire”, ce dispare din spitale si farmacii, gasesti la speculanti. Daca iti da mana, evident!

Romania este tara care, avand penurie de personal medical in general si de personal medical bine pregatit in special, trimite medici in Austria si in Italia, in numele solidaritatii europene. Acolo trimite, pe langa padurile din judetul carantinat al baronului Flutur, si masti, si manusi, si antivirale. Mai bine l-ar trimite pe domnul Presedinte, recent bronzat sau nu la Los Angeles, sa-i invete pe aia sa se spele pe maini ca Pilat din Pont, si sa-i dezvete de imbratisari, pentru ca pupatul politic in fund si linsul clantelor sunt mult mai productive!

In aceasta tara, in care camarazii nostri in activitate isi risca viata zilnic, supusi ordonantelor militare date si aplicate de civili, in slujba binelui public, dar mai gasesc printre picaturi si timpul necesar sa instaleze spitale de campanie, sa inlocuiasca managerii dezastruosi ai spitalelor civile si sa puna in practica proiecte gen “Izoleta” si “Condor”, incercand sa sprijinim si noi cum putem, spre deosebire de inconstientele tinte vii care-si umfla pampersii, autopropunandu-se, pentru servicii iluzorii, ne limitam insa sa facem ceea ce putem, din “arestul la domiciliu”, pentru a-i ajuta pe cei din linia-ntai: medici, pacienti, batrani nedeplasabili, politisti si militari in activitate!

Am prezentat saptamana trecuta succesul Filialei 1 Constanta, sprijinta de filialele si grupurile de initiativa din Zona de Sud-Est care au strans si donat deja Spitalului de Boli Infectioase Constanta, 12.000 lei pentru achizitii de materiale de protectie si antivirale. Actiunea a continuat, datorita eforturilor d-lui vicepresedinte comandor (r) Ilie Truta si ale membrilor BO care, intr-o a doua etapa, apeland si la aliatii nostri civili, au strans deja alti 23.000 lei pentru spitalul amintit, plus masti si manusi pentru Academia Navala si Baza Marinei, care asigura personalul de interventie.

Presedintele, lt. col (r) Niculae Georgescu si BO al Filialei 1 Targoviste au incheiat deja contractul de donatie cu Crucea Rosie Filiala Dambovita, careia ii doneaza, in acelasi scop ½ din drepturile de cotizatie cuvenite filialei pe anii 2019 – 2020.

O actiune mixta, vizand strangerea de donatii de la rezervisti si partenerii civili, dar si donarea din subconturile filialelor catre spitale, se  desfasoara in intreaga Zona de Sud-Vest, sub coordonarea d-lui vicepresedinte col (r) Marin Butiu, fiind deja semnat contractul de donatie de catre Filiala 1 Resita cu Spitalul Judetean Caras Severin.

La Braila, BO al filialei si dl presedinte Vlad Achihai au organizat o permanenta de ajutorare cu cele necesare a batranilor izolati la domicilii.

SCMD continua actiunea de strangere de fonduri pentru orasul aflat in carantina, Suceava, care se inscrie pe tara cu circa o treime din personalul medical si din pacientii infestati cu SARS- COV-2 si cu cel mai mare numar de decese. Chiar daca o parte din medicii de acolo, dupa ce a apelat, cu disperare, la medicii militari, si-au dat arama pe fata. Doamnele doctor si asistente s-au organizat sindical, sa protesteze impotriva “disciplinei militare”! SCMD ii va ajuta pentru ca medicii si pacientii nevinovati trebuie salvati. Si chiar si membrii vinovati ai corpului medical de acolo, fiindca vor trebui sa raspunda in fata legii. Genocidul de la Suceava ne induce “suspiciunea rezonabila” ca unii dintre domniile lor n-au depus Juramantul lui Hippocrat, cum se lauda, ci i-au jurat lui Ipocrit. Numarul mare de morti si de infectati denota si delasare si servilism politic, dar si lipsa reala de profesionalism! Stie toata lumea ca s-au facut pres in fata pacientului de lux Ghoerghe Flutur, botezat “medic”, adica a baronului care alerga pe imas, printre oi, dupa elicopterul prezidential, sa mai pupe o data laba basista.

Stim ca au avut dotarile necesare, care dotari, avem iarasi “suspiciunea rezonabila” ca au facut pasi preferentiali catre neamuri, relatii si bisnitari. O ancheta este in curs! Stim ca in loc sa investeasca in stocuri suplimentare de materiale de protectie si antivirale, au investit intr-o parcare cu plata, profitabila, si i-au exclus pe medicii care au indraznit sa protesteze etc. Si daca tot le-a umflat lefurile mult-hulitul Dragnea, de le-a facut mai mari decat ale generalilor, putem sa-i banuim pe unii dintre ei, ca, in loc sa croiasca masti, si-au rascroit buzunarele halatelor (in care incapeau cateva plicuri), cat sa incapa o intreaga cutie postala, pe masura noilor pretentii!

Este interesant ca, dupa ce au ajutat la falimentarea, in calitate de complici fie si prin tacere, a propriului spital, respectivii tipa dupa ajutorul confratilor militari, chemati sa le faca toata treaba, cu evident conditia, desprinsa din Caragiale, ca tabieturile lor sa nu fie periclitate de disciplina militara, iar, la final, dupa ce Maurul si-a facut datoria, meritele si beneficiile sa le revina. Si asta in loc sa vada, pentru ca era atat de simplu, ca acesti confrati ai lor inseamna si militari, dar si medici, si asistenti, si profesori, si cercetatori, si ingineri, si inventatori etc., adica oameni care practica in acelasi timp si meseria lor, si o alta, cu rigori maxime, cea militara, fiind platiti nu pentru doua slujbe, ci doar pentru una. Si nu prin contracte de munca, normata la 8 ore, ci prin contracte de sange si de munca fortata, botezata “activitate” la ordin 24/24! Chiar nu pricep proaspetele “sindicaliste”, vinovate de dezastru, ca nu se pot compara, nici legal si nici moral, cu omologii lor militari? Si ca, pentru multe dintre ele, disciplina militara, care le oripileaza astazi, ar putea, Doamne fereste, reprezenta o buna pregatire pentru viitoarea viata in penitenciar? Fiindca, pentru genocidul de la Suceava, si nu numai, vinovatii trebuie sa plateasca!

In plina actiune de salvare neconditionata, desfasurata de politisti, jandarmi si militari, au inceput deja caraielile nerecunoscatorilor, care pretind, asadar, totul pentru nimic! Insulte josnice le tin isonul, inclusiv in media. Nu e nici o problema… ne-am obisnuit in ultimii 30 de ani! Dar isi fac iluzii cei care spera ca, dupa ce primejdia va trece, vom mai accepta insultele si acuzele fariseice ale profitorilor, ca in 1990 si de atunci incoace! Asadar, stimati camarazi, sa strangem din dinti si sa continuam actiunea de ajutorare, dupa posibilitatile noastre, a celor aflati in primejdie, inclusiv la Suceava! Deocamdata! Sa fim toleranti, si sa nu uitam ca si noi avem uscaturile noastre! Care ne vand romaneste, pe promisiuni himerice, si ne urasc tot mai mult, pe masura ce le facem bine, dovedindu-le ceea ce fudulia prostului nu poate sa-si recunoasca – micimea!

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD
Col.(r) dr. Mircea DOGARU