Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

miercuri, 12 ianuarie 2022

 

PRIMA MANIFESTATIE ANTIGUVERNAMENTALA IN CADRUL S.A.O.P.S.N. – LUNI 17 IANUARIE, ORA 10.00 LA MINISTERUL DE FINANTE

-         In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC –

Doamnelor si domnilor,

In ajunul declansarii oricarei manifestatii de protest apar fake-uri care va deruteaza. Asa s-a intamplat ca, pe 23 decembrie, c. 40 de membri SCMD/CNSC s-au dus in Piata Victoriei, cand adunarea avea loc la Parlament.

Pentru a evita disfunctiile, va rugam sa dati curs doar comunicatelor noastre oficiale si sa aveti in vedere urmatoarele:

1.     SNPPC si numai SNPPC (presedinte, comisar sef Vasile ZELCA) a obtinut aprobarea organizarii de pichetari la Guvern (Alveola-media) si Ministerul de Finante (Bulevardul Libertatii nr. 16), cu deplasare spre Parlament, in perioada 17 ianuarie - 28 februarie a.c. O poate face zilnic, intre orele 10.00-15.00, sau nu! Dar nimeni nu se poate prezenta, fara acordul SNPPC, in perioada si intervalul orar mentionate, la cele doua locatii! In caz contrar, respectivii vor fi amendati sau urcati in dube. Va reamintim ca, pe 24 ianuarie 2021, ne-am trezit cu o asociatie de rezervisti, careia-i cedasem, la rugaminte, spre pichetare, locatia de la ”Leu”, ca apare de capul ei la sediul M.Ap.N., in alta locatie decat aceea rezervata pentru SCMD. Cu greu i-am convins pe jandarmi sa nu-i umfle! De asemenea, ca, in septembrie 2020, cand am organizat, impreuna cu sindicatele revolutionarilor, marsurile pe directia Casa Presei – Ministerul Muncii, impotriva consecintelor OUG 195/2014 a trebuit sa-i rugam pe aliatii nostri de la SANITAS - Bucuresti, care isi adjudecasera Piata Victoriei pentru o luna de zile, sa renunte la pichetare in intervalul orar in care urma sa trecem noi prin fata Guvernului;

2.     SCMD si aliatii sai si-au oferit sprijinul pentru SNPPC pe toata durata actiunilor preconizate, incepand cu 17 ianuarie. Alte sindicate din M.A.I. si Penitenciare si-au anuntat si ele participarea, deocamdata, doar pentru ziua de 2 februarie. Cu cat mai multi cu atat mai bine! Facem insa, din nou, apel la membrii SCMD/CNSC din Bucuresti, Ilfov si judetele limitrofe sa trimita delegati la prima actiune declansata de SNPPC, luni 17 ianuarie la orele 10.00 in fata Ministerului Finantelor Publice (Bulevardul Libertatii nr. 16). Important este ca guvernantii sa vada ca suntem toti la un loc;

3.     SNPPC a decis sa inceapa la ora 10.00, cand vine ministrul Câciu la sediu, cu deplasare ulterioara la Guvern. In ceea ce ne priveste, intentionam sa supunem atentiei ministrului de Finante urmatoarele:

·        Intrebari…De ce magistratii, autoproclamati identici cu noi in ceea ce priveste ”riscurile si privatiunile”, drept care si-au adjudecat legea militara a pensiilor, au primit, la fel ca toti civilii, o majorare cu 10% prin OUG 130/2021 in timp ce noi doar cu 2,6%, la un brut de peste 2.500 lei? De ce la ei VRS-ul este de 605 lei, in timp ce la noi este de 197,33 lei? Cu alte cuvinte, de ce le-au crescut cu peste 30% pensiile in timp ce ale noastre au scazut prin taxarea ilegala pentru CASS, in conditiile in care noi avem statuata, prin legile-statut, gratuitatea tratamentului medical?

·        Aplicarea integrala a Legii salarizarii 153/2017;

·        Introducerea in Legea salarizarii si in Legea civila a pensiilor, 127/2019, a unui capitol separat pentru civilii din structurile militare (Armata, Jandarmi, Pompieri, Servicii de Informatii si Contrainformatii) care lucreaza in aceleasi conditii, cu aceleasi riscuri si au aceleasi privatiuni ca si cadrele in activitate, dar au salarii si pensii de mizerie;

·        O pozitie publica din partea d-sale pentru contracararea minciunilor debitate de diversi idioti cu pretentii, in media, despre pensiile militare, in sensul ca acestea nu sunt platite din fondul de asigurari sociale, ca militarii si politistii au avut contributii direct la bugetul de stat, drept care rezervistii nu au ce cauta in procentul de 9,4% stabilit ca plafon pentru pensii, in mod ticalos, in PNRR. Ca sa inteleaga si badea Gheorghe, chiar daca murim toti rezervistii intr-o noapte, spre fericirea d-lui Fauci, banii nostri de pensii nu vor fi transferati la civili ci vor fi folositi exclusiv pentru achizitionarea de avioane de lupta de pe vremea lui Vuia si Vlaicu, ”panzare” din timpul lui Vlad Tepes si Stefan cel Mare, ori ”saici” de-ale lui Mihai Viteazul, pe post de fregate.

La Guvern vom depune din nou lista de revendicari (nr. 536/21.12.2021) inaintata Premierului si Parlamentului, cu ocazia mitingului din 23 decembrie 2021.

Va transmitem, asadar, rugamintea de a urmari exclusiv site-ul SCMD, pentru a fi informati in timp util asupra oricarei modificari ar mai putea apare.

Deocamdata, indemnul este sa participam toti, cu delegati, la manifestatia organizata de SNPPC in fata sediului Ministrului de Finante, Luni 17 ianuarie 2022, la ora 10.00.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU