joi, 27 octombrie 2022

 

PARTICIPAREA S.C.M.D. LA MITINGUL DIN 25 OCTOMBRIE

MULTUMIRI SI CONCLUZII

 

La negocierile cu liderii federatiilor si conducerea CSN MERIDIAN, apoi la negocierile de la Primaria Municipiului Bucuresti, SCMD a fost autorizat sa participe cu 500 de membri plus invitati din CNSC. Ceferistii, minerii, silvicultorii, politistii locali etc. din CSN MERIDIAN, au participat cu delegatii similare. Le multumim partenerilor pentru ca au acceptat ca mitingul sa se desfasoare de Ziua Armatei, deoarece toate masurile luate de Guvern, in toate domeniile strategice, contravin flagrant recomandarilor CE, intereselor NATO, ale Romaniei, si propriei politici de bagare a bățului prin gard, printr-o propaganda penibila despre razboiul si ”nucleara” care ne-ar bate la usa.

Multumim membrilor SCMD din Bucuresti care au participat, in primul rand Filialei Sector 1, care a adus si a instalat bannerele si panourile SCMD. S-a preluat propunerea vicepresedintelui zonal de a face o consfatuire cu delegatii bucuresteni participanti pentru reorganizarea conducerilor filialelor Capitalei, in urma decesului majoritatii membrilor B.O. ale acestora in ultimii 2 ani.

Multumim Filialelor 1 Constanta, 1 Buzau, 1 si 2 Alexandria, 1 Targu Jiu, si 1 Fagaras care au venit in grupuri organizate, cu toate insemnele SCMD, in primul rand insa filialelor din Constanta, Buzau si Alexandria care au adus, pe langa numarul masiv de delegati si corespondenti de presa, astfel incat adevarul despre participarea rezervistilor si a politistilor a fost pe larg prezentat in ziarul Amprenta, Dobrogea TV, Ordinea.ro, Radio Constanta, Mesagerul de Teleorman, Campus Tv Buzau si Gandul.ro, carora le multumim in mod special. Recomandam tuturor filialelor o buna colaborare cu media locala, deoarece media centrala, dupa ”scaparile” avute la transmisiile in direct, dupa orele 14.00, ca de obicei, la ordin, a ocolit cu grija orice imagine cu rezervisti, desi noi acopeream intreaga treime stanga, dinspre alveola mica, a Pietei Victoriei. Ca militari, intelegem puterea ordinului si nu ne suparam! Drept care, aducem multumiri, pentru Capitala, doar publicatiilor Gandul si posturilor de televiziune Kapital Tv, Nasul TV, Etno Tv, care au organizat dezbateri cu participantii.

Aducem multumiri si delegatiilor Filialelor 2 Mangalia, 2 Craiova, 2 Targu Mures, 1 si 2 Slobozia si ale celor 3 Filiale de pe Nistru, pe care nu le nominalizam ca sa nu aiba probleme la intoarcere, deoarece sunt veterani ai razboiului romano-rus din 1992, castigat in transee dar pierdut prin tradare, la masa tratativelor. Multumim si membrilor SCMD care au venit pe cont propriu din toate celelalte filiale.

Aducem multumiri Forumului structurilor asociative ale rezervistilor care ni s-a alaturat in grup organizat, dar si zecilor de participanti din alte ONG-uri militare cum ar fi ANCMRR de la M.A.I., S.R.I. sau de la LAPDM care au inteles ca batalia se duce in Piata Victoriei nu la sediul M.Ap.N. unde 28 de camarazi de-ai lor s-au stropsit la trecatori si la zidurile goale. Fiind zi libera, nu era nimeni la minister decat garda.

Pe linie de CNSC, multumim tuturor participantilor cu mentiunea speciala a grupurilor organizate de la USS-CFR, SLPAB, FRDD si SRR-Decembrie 89.

In sfarsit, multumim parlamentarilor care au venit ca observatori, pentru a intelege, ”pe viu”, situatia noastra, a tuturor, fapt concretizat a doua zi, prin Declaratia politica ”Demnitatea militarului”, a deputatului independent gl. (r) Nicolae ROMAN.

Primul ministru a anuntat initial ca va participa la discutii, dupa care, scuzandu-se ca trece direct din sedinta de Guvern in sedintele de CSAT si de coalitie, l-a delegat pe ministrul Muncii sa preia propunerile noastre, de care sa tina cont in negocierile de la Bruxelles.

Discutiile cu delegatii Guvernului s-au purtat 1,5 ore la Ministerul Muncii. In ceea ce ne priveste, delegatii SCMD (subsemnatul si vicepresedintele Adrian Deac), am informat ca, in urma manifestatiilor noastre si ale politistilor si politistilor de penitenciare, la ambasade, Reprezentanta CE la Bucuresti, sau, prin FSNPPC, la Bruxelles, minciuna cu ”Comisia ne cere”, sau ”Banca Mondiala” nu mai merge, deoarece respectivele foruri au declarat deja ca politica de salarii si pensii apartine strict Guvernului Romaniei. Am solicitat scoaterea militarilor si politistilor din PNRR in cadrul negocierilor si, toate celelalte puncte din programul afisat, insistand pe aplicarea, in integralitatea lor, pentru toti membrii SAOPSN a Legii salarizarii, 153/2017 si a Legii pensiilor militare de stat, 223/2015, cu abrogarea tuturor amendamentelor aduse de OUG-uri, deoarece ne incadram in solicitarile CE chiar daca ne ridicam la procentul de 80% din salariu (100%), nu de 65% din 85% (conform OUG 57/2015), pensia privata (suplimentara), ori OMM, fiind adaosuri in baza altor legi, fara legatura cu pensia militara. In mod deosebit i-am solicitat d-lui ministru un capitol separat in Legea salarizarii si in Legea 127/2019 a pensiilor civile, pentru civilii din toate structurile militare care au aceleasi obligatii restrictive in privinta drepturilor cetatenesti si privatiuni, ca si cadrele militare.

In ceea ce priveste viitoarele actiuni, asteptam declaratiile oficiale ale Generalului – premier si ministru interimar al Apararii, despre rezultatele deplasarii domniei sale la Bruxelles, dar si, ”pe surse”, informatiile reale despre ordinele pe care, eventual, le-a primit acolo, referitor la viitorul structurilor militare, al economiei romanesti si al Romaniei in general. Atunci vom decide ce vom face, nutrind inca speranta ca nu v-a trebui sa dam curs indemnului din sloganul nostru – ”Mai bine un sfarsit cu groaza decat o groaza fara de sfarsit!”.

Vom reveni cu precizari, dupa consultarea tuturor partenerilor nostri din CSN MERIDIAN, Federatiile sindicale ale politistilor si CNSC.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU