ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

miercuri, 22 noiembrie 2023

 

O NOUA ACTIUNE A DEPARTAMENTULUI DE APARARE PRIN CULTURA (DAC) AL SCMD, SAMBATA, 25 NOIEMBRIE 2023, ORELE 12:00, LA MUZEUL TARANULUI ROMAN, SALA MEDIA

In zilele de 14 si 15 noiembrie a.c., SCMD, cu sprijinul  unor structuri din invatamant, bisericesti si ale sindicatelor locale, a desfasurat actiuni in Jud. Mures, la Tarnaveni si Tg. Mures, in cadrul programului “Biserica. Scoala. Armata”, menit sa contribuie la revirimentul constiintei nationale romanesti. Organizator – dl. vicepresedinte col (r) Adrian Deac. Pe 16 noiembrie, SCMD a dat curs invitatiei postului Realitatea TV de a participa la un miting de protest la Ambasada Ucrainei, fata de atitudinea discriminatorie si nedemocratica manifestata in aceasta tara de Guvern impotriva inaltilor prelati ortodocsi romani. In paralel, la initiativa dl-ui Robert Stanciugel, DAC a obtinut organizarea de catre Muzeul National al Taranului Roman si Institutul Fratii Golescu, in parteneriat cu Asociatia Culturala Pro Basarabia si Bucovina a unui eveniment comemorativ dedicat istoricului profesor dr. Virgil Coman (1973 – 2016), fost director al Serviciului Judetean Constanta al Arhivelor Nationale. Acesta se va desfasura sambata, 25 noiembrie 2023, incepand cu orele 12:00, la Sala Media a Muzeului National al Taranului Roman.
     Specializat in istoria moderna si contemporana a romanilor balcanici si a turcilor dobrogeni, prin studiile si volumele de documente publicate, Virgil Coman si-a extins aria de cercetare, ilustrandu-se ca specialist, nu numai in istoria sud-estului European, ci si in istoria si civilizatia zonei Marii Negre, de la modernitate la contemporaneitate. Cariera i-a fost curmata brusc, la numai 43 de ani, in momentul in care lansa lucrarea jurnalistului Cristian Cealera, “La Marginea Timpului – Origini”.
       Colegi si prieteni vor evoca, la evenimentul moderat de dr. Robert Stanciugel, opera si preocuparile stiintifice  ale celui care era sortit sa ajunga un mare istoric si dascal al noilor generatii de romani, in actualele vremuri tulburi, de aculturatie progresiva.
        Va fi prezentat, totodata, volumul “Strigatul Deznadajduit al unui Popor Inlantuit. Jalea unei Natiuni in Lanturi. Banat-Timoc-Macedonia!” in editie anastatica. Fara autori, fara editura mentionata, fara indicatia macar a orasului in care a fost tiparit, volumul a fost editat de romanii sub-dunareni pentru delegatia Romaniei la tratativele de pace din anii 1919-1920. El contine documente, declaratii ale supravietuitorilor, fotografii despre atrocitatile comise de sarbi, in cadrul unei salbatice politici de genocid, urmarind epurarea etnica a romanilor bastinasi din teritoriile mentionate. A fost descoperit un exemplar unic de dr. Robert Stanciugel, la una din arhivele judetene, prefatat de domnia sa si publicat prin eforturi proprii.
       In mod fericit, volumul completeaza informatiile din monumentala lucrare colectiva “Dimitrie Cantemir si Constiinta Unitatii Romanesti”,  dedicata de SCMD si Asociatia Europeana “Dimitrie Cantemir” (destructurata dupa aceasta contributie), in 2018, anul Centenarului Marii Uniri, referitoare la rezistenta romaneasca din Banatul ocupat, pana in vara lui 1919, de trupele sarbe, care revendicau tot teritoriul pana la Mures si la atrocitatile comise de ocupanti, la ruperea Banatului in doua parti, prin incalcarea de catre Marile Puteri a hotararilor istoricei Declaratii de Unire de la Alba Iulia, act juridic cu valoare de drept international.
       De asemenea, volumul continua mesajul lucrarii “Scurta Istorie a Romanilor pe Intelesul Tuturor”, lansata de SCMD in 2021, in cadrul programului sau “Trianon”, in care este prezentata si politica antiromaneasca a sarbilor din secolul XIX, in teritoriile mentionate, conform indemnului la genocid lansat de premierul Ilija Garašanin - “Proguta ga noci” (“Pierduti in noapte”), sub sloganul “Da se vlase ne siete” (“Ca romanii sa nu se prinda”), ambele relansate in 1918 si in 1940.
        Cu alte cuvinte, evenimentul care va avea loc sambata, 25 noiembrie, la orele 12:00 la Muzeul Taranului si la care ii invitam pe toti romanii inca neamortiti de mizerie, vaccinuri si manipulari teleaste, demoleaza povestea cu “singurii vecini buni” ai Romaniei. Cine va participa la aceasta explozie de adevar istoric, va intelege pentru totdeauna ca singurul “vecin bun” al Romaniei, care nu s-a intemeiat ca popor, natiune si stat, pe pamant romanesc, prin contributie romaneasca de sange si cultura si nu s-a afirmat prin deznationalizarea salbatica a romanilor bastinasi este doar… Marea Neagra. Desi, ar fi si aici de discutat si de revendicat, din perspectiva Istoriei reale, Insula Serpilor si litoralul nord-pontic, dintre Dunarea Maritima si varsarea Niprului.

Col(r) dr. Mircea Dogaru
Presedintele SCMD

P.S. Cititi maine, 23 noiembrie a.c., opiniile noastre despre marea cacialma a Legii pensiilor civile.