vineri, 2 martie 2012

In atentia tuturor membrilor SCMD

In vederea opririi  ilegalei executari silite stabilita prin deciziile de revizuire, de returnare ca foloase necuvenite din drepturi de pensie a sumelor de bani diferente intre pensiile legal obtinute si pensiile revizuite, cu incepere de la 01.01.2011, au fost trimise astazi domnilor ministri ai Apararii, Internelor si directorului SRI, adresa de mai jos .
In situatia in care nu vom primi raspuns pozitiv, desi, legal, pana la terminarea proceselor pe rol, nu putem fi executati silit, preconizam o iesire masiva in strada, in Bucuresti si in toata tara, pentru sustinerea acestei cereri legitime, in ziua de 15 martie.
Amintim, inca odata, tuturor cetatenilor onesti ai Romaniei, ca toate aceste recalculari/revizuiri/regularizari declansate de peste doi ani de zile de catre Guvern, cu scopul declarat de a diminua bugetul pensiilor (diminuarea "pensiilor nesimtite") nu numai ca nu si-au atins scopul, ci au marit cu peste 100 milioane de euro/an acest buget si, in plus, au creat un haos de nedescris si inechitati majore in interiorul sistemului de pensii. Putem conchide ca, timp de peste doi ani de zile, Guvernul Romaniei a desfasurat o munca de om prost, extinsa la nivel national, cu consecinte dezastruoase pentru statul roman (blocarea instantelor judecatoresti cu zeci de mii de procese, incitarea la ura intre diversele categorii socio-profesionale, resurse umane si financiare risipite/pierdute, subminarea pe termen lung a organismului militar). 


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705
Telefon : 0736600961,  Fax :  0318177371
Nr.

                                                                                                     
Catre,
Domnii ministri din:
1.     MINISTERUL  APARARII NATIONALE
2.     MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
3.     SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII

          Va informam ca Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a obtinut in justitie pentru membrii sai peste 1200 de hotarari definitive si irevocabile favorabile impotriva deciziilor de recalculare, acestea fiind nule de drept deoarece au fost emise in plina perioada de suspendare definitiva si executorie a acestei activitati cu un nepermis caracter retroactiv. Drept urmare, deciziile de revizuire, emise in baza OUG nr. 1/2011, aprobata la doua maini prin Legea 165/2011, sunt fara obiect, deoarece incearca sa legitimeze respectivele decizii nule de drept.
          In aceasta situatie va solicitam sa interveniti, ca membru al guvernului, in conformitate cu prevederile legale, pentru amanarea/incetarea executarilor silite, adica restituirea de sume abuziv stabilite ca foloase necuvenite din drepturi de pensie, conform OUG 1/2011, cu incepere de la 01.01.2012, pentru membrii de sindicat.
          Cata vreme membrii SCMD sunt in procese in instante pe recalculare si pe revizuire - pe care culmea ! – le si castiga in tara, executarea silita nu poate fi declansata pana la solutionarea definitiva pe cale juridica a cazurilor, cu atat mai mult cu cat se bazeaza pe OUG nr.1/2011, deja desfiintata in justitie prin doua hotarari definitive si irevocabile déjà obtinute de SCMD.
         In speranta ca veti intelege demersul nostru, faptul ca nici noi nici institutia dvs. nu avem nevoie de actiuni absolut inutile, care sa complice si mai mult haosul juridic in care se zbate Romania, consideram ca ceea ce propunem va scuteste de asumarea unor noi, inutile si ilegale responsabilitati.
        Asteptam raspunsul dvs. pana pe 15.03.2012 cand, daca acesta va fi negativ, vom incerca sa obtinem, pe alte cai legale, pentru membrii SCMD, ceea ce stabileste legislatia nationala si europeana in situatia proceselor aflate in derulare.

PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU