Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

joi, 18 iulie 2024

 

                                                                                                                                

Către,

CASA DE PENSII SECTORIALA A

     MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

cu sediul in Bucuresti, str. George Georgescu nr.3, sector 4, Bucuresti

 

Subsemnatul _______________________, domiciliat în _______________, judetul ___________, str. ______________________________, identificat cu CI Seria ___ nr.__________, eliberată de __________ la data de ____________, CNP ________________, trecut in rezerva la data de _________________, in temeiul art.7 din Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ, modificata si completata ulterior, formulez

 

PLANGERE ADMINISTRATIVA PREALABILA

 

La data de _______________, mi-a fost comunicata prin posta Decizia nr. ____________ din ________________ privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie militara de stat, emisa de Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne.

Din continutul acestei decizii rezulta ca in urma unui raport al Curtii de Conturi nr. 4263501/25.09.2020, transpus in Decizia nr.XII/5/2020, s-a verificat modul de calcul al drepturilor de pensie ale subsemnatului, ocazie cu care pentru perioada ____________________________ s-au constatat drepturi de pensie incasate necuvenit in valoare de ____________, ca urmare a emiterii Deciziei de pensie nr.__________________.

Fata de emiterea deciziei nr.____________ din ________________ privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie militara de stat, emisa de Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne, ma consider vatamat din urmatoarele motive:

1.Consider ca nu sunt in culpa si in consecinta nu sunt in drept sa raspund pentru modul de calcul al drepturilor mele de pensie, motiv pentru care apreciez necesar sa se dea la scadere in contul statului sau sa se identifice persoanele care au dispus modul de calcul al pensiei, considerat eronat. Intreaga raspundere revine angajatilor Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne care au intocmit, avizat  si aprobat deciziile de pensie emise pe numele subsemnatului.

In conformitate cu dispozitiile art.1 alin.1 din Legea nr. 125 din 23 septembrie 2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii,  debitele constituite sau care urmeazǎ a fi constituite în sarcina pensionarilor aflați în evidența sistemului public de pensii la data intrǎrii în vigoare a prezentei legi, reprezentând sume încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizație sociala pentru pensionari și indemnizație pentru însoțitor, nu se recupereazǎ, si cu dispozitiile art. 3 din Legea nr. 125 din 23 septembrie 2014 scutirea de la plată a debitelor, precum și restituirea prevǎzutǎ la art. 1 alin. 2 din acelasi act normativ, se aplică indiferent de categoria de pensie de care beneficiazǎ sau a beneficiat pensionarul, la momentul constatării existentei debitelor.

2. Nu rezulta motivele pentru care se stabileste in sarcina mea culpa primirii unor sume incasate necuvenit, pe o durata de 7 ani, in conditiile in care Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne in 2017 a actualizat soldele de functie, singura actualizare ce s-a produs de cand este in vigoare Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat. Conform art.60 si art.84 Legea nr. 223/2015, recalcularea drepturilor de pensie ale subsemnatului s-a facut in mod transparent, pe baza principiilor contributivității, egalității,solidarității, unicității si predictibilității.

3. Practic, prin emiterea deciziei de recuperare se revine la valoarea pensiei anterioara lunii iunie 2017, încălcându-se astfel principul aplicǎrii dispozițiilor legale mai favorabile, conform art. 60 alin.3 din Legea 223/2015. Consider ca recuperarea sumelor considerate incasate necuvenit nu-mi poate fi imputatǎ beneficiarului în mod retroactiv. Conform art. 41 din Legea nr. 223/2015, drepturile de pensie stabilite potrivit legislației anterioare rămân câștigate și nu pot fi reduse sau anulate decât în condițiile legii, motiv pentru care apreciez recalcularea retroactiva cu 7 ani a pensiei subsemnatului ca nelegala.

4. Invoc dispozitiile art. 1513 din Codul civil, care stabileste termenul general de prescripție pentru acțiunile de recuperare a sumelor de bani de 3 ani.

Fata de cele sus-aratate, prin prezenta plangere prealabila administrativa solicit anularea deciziei nr.____________ din ________________ privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie militara de stat, emisa de Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne si a obligației de restituire a sumei de __________lei, cu menținerea în plată a deciziei anterioare de pensionare.

In drept, imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art.7 din Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ, modificata prin Legea nr.76/2012, coroborate cu dispozitiile art.1 din Intaiul Protocol Aditional la Conventia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale ale Omului, in care Romania este parte, intrucat ma consider vatamat in drepturile mele prin emiterea de catre Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne a deciziei nr.____________ din ________________ privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie militara de stat.

 

Data                                                                                      Semnatura

 

INFORMARE

(Pentru membrii SCMD proveniti din MAI)

SCMD va pune la dispozitie modelul de Plangere administrativa prealabila, promis. Trebuie completat si depus, cu numar de inregistrare, sau trimis prin posta, cu confirmare de primire, la Casa Sectoriala de Pensii a MAI, in cel mult 30 de zile calendaristice (data postei) de la primirea, de catre dvs., a deciziei de taiere a pensiei in plata.

Dupa ce ati facut aceasta operatiune, luati legatura cu d-na vicepresedinte col. (r) Caloian Monica, in vederea pregatirii dosarelor de actiune in instanta.

Nu plecati urechea la cei care va spun ca nu aveti nici o sansa, deoarece exista si precedente si o clara discriminare, sub acest aspect, a rezervistilor fata de pensionarii civili.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU