marți, 9 iulie 2024

INFORMARE

 INFORMARE

-         MASURILE ADOPTATE DE DELEGATII SINDICATELOR SI STRUCTURILOR ASOCIATIVE DIN SAOPSN, LA ”SUMMIT”-UL DIN 08.07 2024 –

 

Stimati camarazi,

Dupa cum preconizam, alegerile nu vor mai fi in septembrie. Pana la 1Decembrie vom avea acelasi Parlament si acelasi Guvern. Iar pana la 1 septembrie, deplin asigurati, deputatii nostri se vor tine, exclusiv, de vacante in locuri exotice, cumetrii si sindrofii de tras sfori in interes personal. Intelegeti, asadar, de ce nu am dat curs insultelor si acuzelor prostilor nostri fuduli si coordonatorilor lor de servicii, viteji online, care ne reporsau ca nu iesim sa crapam in strada pe 40 grade Celsius, zbierand la zidurile goale!

Prioritatea noastra ramane solda de grad a rezervistilor, pe care trebuie sa o impunem actualei majoritati! Nu vrem ”Amendamentele Jianu”, botezate ”Leoreanu”, ”reactualizari”, ”recalculari” sau ”alinieri”, ci un calcul simplu ... Sa se scada BRUT-ul nostru actual din noul BRUT al soldei de grad, sa se aplice impozitarea, conditiile de calcul al pensiei si ceea ce rezulta sa se adauge la existent! Ori pe cale parlamentara (PLX262/2024), ori pe cale guvernamentala (Ordonanta).

In noua conjunctura, delegatii sindicatelor si structurilor asociative din SAOPSN, intruniti pe 08 iulie a.c., au convenit asupra urmatoarelor:

1.     Sa solicitam, in scris, prim-vicepremierului Marian Neacsu, sa ne comunice de ce zace textul ordonantei in mapa primului ministru. Si sa-l sfatuiasca pe acesta sa n-o mai faca pe naivul, ca stie exact situatia rezervistilor inca de pe vremea cand el si Fifor il incadrau ca plopii pe Dragnea, la negocierile cu noi. Basca solicitarile depuse in scris, periodic, deputatilor si cu ocazia fiecarei iesiri in strada, inclusiv in fata sediului PSD Buzau. Il poate pacali pe dl. Ciutacu, dar nu pe noi!

2.     Adoptarea, de catre toate structurile asociative, a textului de NOTIFICARE propus de juristii SCMD (vezi Anexa) si trimiterea acesteia de catre toti rezervistii, cu confirmare de primire, tuturor deputatilor care ii reprezinta in circumscriptiile electorale, pe adresa partidelor. Suplimentar, adaugam trimiterea Notificarii (de data aceasta la Parlament, la Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor), catre domnul presedinte Bogdan Hutuca, deputat de Constanta, la care zace, cu tot cu amendamente (admise sau respinse), PLx262/2024.Va intrebati ce rost are? Acelasi ca al zecilor de mii de scrisori de protest trimise de conducatorii auto pe tema OUG-ului privind refuzul de acceptare a falselor teste antidrog. Cand se va trezi, in prag de alegeri, cu mii de Notificari pe aceeasi tema, orice deputat isi va baga picioarele in interesele stapanului strategic sau Ciolaco-Ciuce si va actiona in interes propriu!

3.     Declansarea, dupa 15 august (adica dupa ce va veni, in plic, si numele noului presedinte), a pichetarii, pe termen (foarte) lung a sediilor PSD si PNL, in Capitala si in Tara.

4.     Anuntarea, de pe acum, zilnic daca se poate, lansarea chemarilor si luarea masurilor pentru organizarea de catre rezervisti a unui miting general al nemultumitilor la Guvern, pe 25 Octombrie. Idiotilor care vor oracai ca impiedicam fariseii sa verse lacrimi de crocodil la monumentele eroilor, de Ziua Armatei, le replicam ca, in marea lor nesimtire de slugi penibile, stapanii lor, dupa ce s-au emotionat pe 4 iulie, au proclamat ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, ”o zi ca oricare alta” si au fixat, in dispretul profund fata de tot ceea ce este romanesc, alegerile parlamentare, pe 1 Decembrie. Se adauga faptul ca, pana la 25 Octombrie, va pica si minciuna cu dublarea pensiilor civile, in care mai cred doar cativa manipulati de-ai nostri, rosi de invidie pentru blana ursului din padure sau pielea ciorii de pe gard.

Pe 25 Octombrie, Rezerva unita va trebui sa fie in totalitate, in strada, la Guvern si alaturi de ea, nu numai sindicatele partenere ale politistilor ci sindicatele tuturor salariatilor si asociatiile civice si ale pensionarilor civili.  Pentru ca, nu numai SAOPSN este jumulit in interesul jefuitorilor Ucrainei, ci intreaga Tara e furata in interesul marilor corporatii transfrontaliere. Daca insista sa intoarca spatele propriilor cetateni, clasa politica va suferi consecintele! In Piata Victoriei ne vom asuma sarcina participarii generale, fara exceptie, la vot si trimiterii impostorilor acasa!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

Presedinte Executiv al FNM,

                   Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Anexa


NOTIFICARE


Subsemnatul _____________________________________________, gradul (rezerva sau retragere) din M.Ap.N, M.A.I. sau S.R.I. (dupa caz) din anul___, domiciliat in ____________________________________________________, identificat cu C.I. Seria ___ Nr._____________, prin prezenta, îmi exprim in mod explicit si in cunostinta de cauza indignarea, revolta si dezamagirea pentru modul intentionat și iresponsabil în care sunt generate si soluționate de catre autoritatile decizionale si executive ale statului roman, problemele cu care ma confrunt continuu, în calitate de beneficiar al pensiei militare de stat după anul 2011.

Așa cum se știe, aceste probleme au fost aduse, din nou, în data de 09.05.2024, în cadrul protestului organizat în Bucuresti, la cunoștința autorităților legislative și a conducerii ministerului unde am activat, precum si Casei de Pensii Sectoriale a  M.Ap.N, (M.A.I. sau S.R.I., după caz), la care am participat alaturi de mii de persoane, fara a se rezolva absolut nimic pana in prezent.

Am constatat ca se tergiversează, cu bună știință, adoptarea în Parlament a unor amendamente la ordonanța de urgență care actualizează cuantumul soldelor de grad pentru militarii aflați în activitate, fiind complet ignorați cei aflați în rezervă, în mod imoral, ilegal și neconstituțional, atâta timp cât gradul reprezintă un titlu de proprietate pentru toți militarii.

După ce, o lungă perioadă de timp, am fost denigrat că as avea pensie speciala sau ”nesimțita”, după ce s-a mințit în opinia publică spunându-se că militarii nu au contribuit la sistemul de pensii și după ce, prin tertipuri juridice, mi-au fost anulate, sistematic, drepturile prevăzute în Legea 80/1995 și Legea 223/2015, azi sunt privat, tot ilegal, si de actualizarea soldei de grad.

Gradul militar nu are nici o legătură cu statutul de activ sau rezervist, este un drept câștigat, pe care nu îl poate lua nimeni, iar recunoașterea și compensarea lui trebuie să fie unice. Nu există nici o prevedere și nici nu poate fi introdusă, care să facă diferențe între gradul militarului în activitate și cel al unui rezervist. 

Prin prezenta solicit:

1. Promovarea, în regim de urgență, a unei prevederi legale privind actualizarea pensiilor militare de stat, prin luarea în considerare, și pentru rezerviști, a cuantumului soldei de grad aflată în plată la militarii activi, în baza Ordonanței nr.26/2024, care a fost trimisă spre dezbatere parlamentară, la Camera Deputaților.

2. Continuarea demersurilor pentru eliminarea, în cursul anului 2024, a inechităților din sistemul de pensii militare, acordându-se pensii egale pentru funcții, grade și condiții egale, întrucât în prezent diferențele sunt foarte mari și se accentuează cu fiecare nouă reglementare. Aceasta presupune abrogarea Ordonanțelor de Urgență nr.57/2015, nr. 59/ 2017 și nr.114/2018 si revenirea la prevederile initiale ale Legii nr. 223/2015.

Atat eu cât și alți rezerviști militari, întelegem să tragem un semnal de alarmă către toți decidenții politici și militari, să nu ignore drepturile și interesele noastre legitime, acum, când aproape de granițele României se desfășoară un conflict militar de mare amploare. Atitudinea autorităților față de rezerviștii militari poate avea efecte grave, poate influența slăbirea structurilor de forță și descurajarea tinerilor care ar dori să îmbrățișeze cariera militară. Menționez că situația socială a militarilor în rezervă este sensibilă și extrem de dificilă, inclusiv din perspectiva veniturilor materializate în pensii și în alte drepturi legale, care nu li se acordă.

  

Data                                                                                   Semnatura 

____________                                                               __________