Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

marți, 2 iulie 2024

APEL CATRE REZERVISTI

 In numele unitatii Rezervei, demonstrata pe 9 mai si 7 iunie a.c., pentru a nu cadea in capcana intinsa de dl. Gl. Jianu Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, prin manipularea d-lui presedinte Leoreanu, Departamentul Juridic al SCMD va pune la dispozitie textul urmatoarei "NOTIFICARI". 

Rugamintea este sa o completati cu datele personale si sa o depuneti nu la Paralment, pentru ca este vacanta parlamentara incepand de la 1 iulie a.c., ci la sediile partidelor. Ale tuturor partidelor, pe numele deputatilor din judetele dvs. Sa le depuneti cu nr. de inregistrare, nominal, pentru fiecare deputat care va reprezinta.

Exista sansa ca alegerile sa revina la normal si la 1 septembrie vom avea, inca, acelasi Parlament. 

In paralel, SCMD, sindicatele din MAI si Structurile asociative ale rezervistilor, pregatesc, in functie de data finala a alegerilor, pichetarea pe termen lung a sediilor partidelor majoritatii din capitala si din tara.

Obiectivul nostru prioritar ramane rezolvarea soldei de grad pentru rezervisti, ori pe cale parlamentara (amendament la Legea 262/2024) ori pe cale guvernamentala (Ordonanta).

Cu stima,

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea Dogaru

 

NOTIFICARE

Subsemnatul _________________________                                   , gradul (rezerva sau retragere) din M.Ap.N, M.A.I. sau S.R.I. (dupa caz) din anul _____, domiciliat in ___________________________________                                           , identificat cu C.I. Seria ___ Nr._____________, prin prezenta, îmi exprim in mod explicit si in cunostinta de cauza indignarea, revolta si dezamagirea pentru modul intentionat și iresponsabil în care sunt generate si soluționate de catre autoritatile decizionale si executive ale statului roman, problemele cu care ma confrunt continuu, în calitate de beneficiar al pensiei militare de stat după anul 2011.

Așa cum se știe, aceste probleme au fost aduse, din nou, în data de 09.05.2024, în cadrul protestului organizat în Bucuresti, la cunoștința autorităților legislative și a conducerii ministerului unde am activat, precum si Casei de Pensii Sectoriale a  M.Ap.N, (M.A.I. sau S.R.I., după caz), la care am participat alaturi de mii de persoane, fara a se rezolva absolut nimic pana in prezent.

Am constatat ca se tergiversează, cu bună știință, adoptarea în Parlament a unor amendamente la ordonanța de urgență care actualizează cuantumul soldelor de grad pentru militarii aflați în activitate, fiind complet ignorați cei aflați în rezervă, în mod imoral, ilegal și neconstituțional, atâta timp cât gradul reprezintă un titlu de proprietate pentru toți militarii.

După ce, o lungă perioadă de timp, am fost denigrat că as avea pensie speciala sau ”nesimțita”, după ce s-a mințit în opinia publică spunându-se că militarii nu au contribuit la sistemul de pensii și după ce, prin tertipuri juridice, mi-au fost anulate, sistematic, drepturile prevăzute în Legea 80/1995 și Legea 223/2015, azi sunt privat, tot ilegal, si de actualizarea soldei de grad.

Gradul militar nu are nici o legătură cu statutul de activ sau rezervist, este un drept câștigat, pe care nu îl poate lua nimeni, iar recunoașterea și compensarea lui trebuie să fie unice. Nu există nici o prevedere și nici nu poate fi introdusă, care să facă diferențe între gradul militarului în activitate și cel al unui rezervist.

 

Prin prezenta solicit:

1.Promovarea, în regim de urgență, a unei prevederi legale privind actualizarea pensiilor militare de stat, prin luarea în considerare, și pentru rezerviști, a cuantumului soldei de grad aflată în plată la militarii activi, în baza Ordonanței nr.26/2024, care a fost trimisă spre dezbatere parlamentară, la Camera Deputaților.

2. Continuarea demersurilor pentru eliminarea, în cursul anului 2024, a inechităților din sistemul de pensii militare, acordându-se pensii egale pentru funcții, grade și condiții egale, întrucât în prezent diferențele sunt foarte mari și se accentuează cu fiecare nouă reglementare. Aceasta presupune abrogarea Ordonanțelor de Urgență nr.57/2015, nr. 59/ 2017 și nr.114/2018 si revenirea la prevederile initiale ale Legii nr. 223/2015.

 

Atat eu cât și alți rezerviști militari, întelegem să tragem un semnal de alarmă către toți decidenții politici și militari, să nu ignore drepturile și interesele noastre legitime, acum, când aproape de granițele României se desfășoară un conflict militar de mare amploare. Atitudinea autorităților față de rezerviștii militari poate avea efecte grave, poate influența slăbirea structurilor de forță și descurajarea tinerilor care ar dori să îmbrățișeze cariera militară. Menționez că situația socială a militarilor în rezervă este sensibilă și extrem de dificilă, inclusiv din perspectiva veniturilor materializate în pensii și în alte drepturi legale, care nu li se acordă.

 

 

Data                                                                     Semnatura

 

____________                                                    _______________