ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

marți, 17 septembrie 2024

PROPUNERI

 

PROPUNERI PRIVIND INITIATIVA LEGISLATIVA A LIBERALILOR

DE COMPLETARE A LEGII

- Catre sindicate si toate structurile asociative ale rezervistilor din SAOPSN -

        Stimati camarazi,


        Dupa ampla analiza efectuata de domnul vicepresedinte gl.(r) Constantin Nastase, din punctul de vedere al legislatiei financiare si al resurselor SAOPSN, asupra textului initiat, SCMD va propune varianta alaturata, pentru a fi sustinuta la negocierile cu initiatorii. Ramanem insa la parerea ca, timpul fiind scurt, doar prin cooptarea intregii majoritati parlamentare, sau prin OUG, se poate rezolva situatia, pana la inceperea campaniei electorale.

Presedintele SCMD
Col (r) dr. Mircea Dogaru



                                                               PROIECT
              PARLAMENTUL ROMANIE, CAMERA DEPUTATILOR, SENATUL
                                                                 

                                                                   LEGE

              pentru completarea Legii Nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat


           Parlamentul Romaniei adopta prezenta Lege:


            Articol unic: - Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat – publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 556/27.07.2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza si va avea urmatorul cuprins:


            1. Dupa Art. 59 se introduc doua noi articole, Art. 59/1 si Art. 59/2 cu urmatorul cuprins:


              „Art. 59/1 – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul de functie ale militarilor/politistilor si functionarilor publici cu statut special, in procentajele stabilite la Art. 29 si 30 si, in functie de vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie, astfel:
                    a) Potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu, a mediei soldelor de functie/salariilor de functie si a drepturilor banesti, care fac parte din baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat, conform legii si valorificate in ultima decizie de pensie, a celor ale caror drepturi de pensie au fost deschise inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi;
                     b) Fondurile necesare pentru plata drepturilor prevazute la alineatul precedent, in anul 2024, se suporta din bugetele aprobate institutiilor din SAOPSN.
                Art. 59/2 – In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Casele sectoriale de pensii recalculeaza toate pensiile militare aflate in plata, in conformitate cu dispozitiile prevazute la Art. 59/1.”


PRESEDINTELE                                                                                            PRESEDINTELE
CAMEREI DEPUTATILOR                                                                          SENATULUI