ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

miercuri, 4 septembrie 2024

 

CONCLUZII PRIVIND ACTIUNILE REZERVISTILOR SI POLITISTILOR DIN ZILELE DE 2 SI 3 SEPTEMBRIE 2024

-         In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC –

Doamnelor si domnilor,

Conform graficului anuntat, in deplina UNITATE de vederi si actiune, reprezentantii sindicatelor (politistilor si SCMD) si Asociatiilor din Forum s-au prezentat la Guvern, luni, 2 septembrie, la orele 14.30. Amabil, seful Cancelariei premierului ne-a comunicat ca-i va propune acestuia rezolvarea solicitarilor noastre pana la 1 ianuarie 2025. Pas! Am solicitat toti rezolvarea cererilor noastre pana pe 24 octombrie, ori prin Lege (Plx 262/2024) ori prin OUG si o negociere directa cu premierul.

Marti, 3 septembrie, la orele 10.00, am inceput sa ne adunam la sediul central al PSD. Au venit la pichetare si delegati ai unor sindicate (ex. SIDEPOL) sau Asociatii (ex. ARPIA) neanuntate, membrii SCMD si din tara (Slatina, Craiova, Alexandria) si rezervisti neafiliati.

Am fost primiti de domnii S.G. Paul Stanescu si Angel Tâlvăr – ministrul Apararii. In deplina UNITATE, am respins propunerile de rediscutare, de creare a unei Comisii, etc., anuntand doar ca cerem ca raportul pentru Plx 262 sa fie deblocat de la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si trimis Comisiei de Buget-Finante, afirmand ca lideri proeminenti ai PNL ne-au promis sprijinul, ca si cei ai suveranistilor. Daca si cei ai PSD ni se alatura, situatia va fi rezolvata prin Lege. Daca nu, se va putea rezolva prin OUG. Pana la 24 octombrie!

Am fost informati ca, de comun acord, domnii Ciolacu si Ciuca ne vor chema in zilele urmatoare la discutii.

Am predat d-lui Paul Stanescu scrisoarea catre premier si documentul cu amendamentele formulate in comisiile Camerei, pe care le sustinem.

La PNL am gasit portile inchise si nimeni nu a vrut sa transmita conducerii ca avem un mesaj pentru presedintele partidului. Acordandu-i d-lui gl. Ciuca prezumtia de nevinovatie, in sensul ca nu a fost informat, deplangand haosul organizatoric din PNL si incapacitatea de actiune a liderilor sai in situatii de criza, am predat mapa cu documentele destinate presedintelui partidului, Televiziunii Nationale cu rugamintea ca, prin mijloacele specifice presei, sa le aduca la cunostinta destinatarului.

Doamnelor si domnilor,

Dupa 15 ani de lupta pe aceeasi tema, cand au fost incalcate nu numai zeci de promisiuni facute de politicieni, ci si angajamente fata de SCMD/CNSC asumate in scris, sub semnatura, noi suntem in aceeasi situatie, si civilii si militarii, luptand pentru drepturile noastre legitime. Ceva s-a schimbat, insa. Nu-i mai credem nici daca umbla in maini pe Calea Victorie!

Nu ne intereseaza 1 Decembrie, data cand, prin alegeri, se va schimba si Parlamentul si, ulterior, Guvernul, iar cei noi ne vor spune ca habar n-au ce le cerem. Cu atat mai mult nu ne intereseaza data de 1 ianuarie, cand va incepe decimarea ”pas cu pas” a resturilor poporului român prin: inghetarea salariilor si pensiilor, reintroducerea prin lege a CASS la pensii, generalizarea, de la rezervisti la toata lumea a impozitului progresiv, cresterea dincolo de suportabilitate a preturilor, taxelor, impozitelor, TVA, liberalizarea cu maxima nesimtire a preturilor la energia pe care o dam pe nimic si o rascumparam la cote demente, etc.

Vrem rezolvarea alinierii soldei de grad a rezervistilor in mod real, nu prin vrajeala finantistilor nostri, care de 15 ani isi construiesc nemeritatele cariere prin incalcarea drepturilor noastre legitime… ACUM!

Vrem disparitia inechitatilor prin aplicarea in integralitate, asa cum au fost promulgate, a Legii salarizarii 153/2017, a legilor pensiilor 223/2015 si 127/2019, si pentru militari si politisti si pentru civili, nu experimente legislative impuse prin PNRR!

Vom parcurge intregul grafic al actiunilor de protest stabilite si al caror succes sta in capacitatea dvs. de participare: 17 septembrie – pichetarea sediilor PNL (la orele 11.00) si PSD (de la orele 12.30); 1 octombrie – pichetarea succesiva a sediilor ministerelor Apararii, de Finante, Justitie si Interne; 15 octombrie – deplasarea unei mari delegatii la Ambasada SUA pentru a afla daca suntem militari si politisti NATO, ori slugi vandute de politicienii nostri dementilor care vor sa aplice comunismul in cea mai dura forma pe planeta Pamant.

Pe 25 Octombrie, va asteptam pe toti politistii disponibili, pe toti rezervistii si pe toti aliatii nostri din CNSC, in Piata Victoriei. Transmitem cu aceasta ocazie celor care ne tot intreaba ca si ceferistii (FSTFR) si minerii din Bazinul Olteniei vor fi alaturi de noi pentru ca sunt membri si ai CNSC si ai CSN Meridian. Si sunt cei mai loviti de Legea 360, prin minciuna ca pentru anii suplimentari obtinuti pe grupele de munca nu s-ar fi platit contributie la pensii. Fals! La fel de fals ca si la noi, rezervistii, despre care se spune ca nu am contribuit niciodata. Ba am contribuit mai mult decat civilii, dar la propriile noastre bugete de asigurari sociale, gestionate de propriile ministere.

In ceea ce priveste colaborarea, ceferistii ne anunta ca la solicitarea catre PGC, pentru organizarea unui miting de protest impotriva Legii 360, pe 26 septembrie 2024 (intre orele 10-12) la Ministerul Muncii, ne-au trecut si pe noi, rezervistii, invocand prevederile neconstitutionale ale Legii 282/2023 si solicitarea de amendamente la Plx 262/2024.

Stimati camarazi si aliati civili,

Comunicati tuturor celor interesati ca noi nu vrem pomeni de la nimeni. Solicitam, conform contractelor noastre de prestare a activitatii, 24h/24 (militarii si poltistii) sau de munca normata la 8 ore (civilii), contracte anulate retroactiv, prin legi neconstitutionale, drepturile noastre legitime. In ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, nu solicitam bani de la Buget prin ministerul de Finante, ci de la bugetele ministerelor noastre, la care am contribuit toata viata si care inca alimenteaza Bugetul de Stat cu miliardele obtinute din activitati proprii!

Va asteptam, asadar, pentru inceput, pe 17 septembrie la orele 10.30 la sediul central al PNL.  

Concluziile actiunilor de pana acum sunt: ei ne promit marea cu sarea, ca sa treaca alegerile iar noi, daca vrem sa ne obtinem drepturile legale, trebuie sa actionam, in deplina UNITATE, ACUM. Adica pana pe 25 Octombrie, data la care vom sti cu cine vom vota in alegeri. Pentru ca de participat la vot, daca dorim o schimbare reala, va trebui sa participam toti. Iar daca Guvernul anunta, in ceea ce priveste civilii, ca ar fi doar 200.000 de pensii ”inghetate” pe Legea 360, noi ii chemam de pe acum sa vina in Piata Victoriei, spre a fi numarati pe cei 1.804.259 de defavorizati (719.259 pe grupe de munca, 632.000 pensionari agricoli si 393.000 cu pensii medicale si de invaliditate). Doar 10% daca ni se alatura, o facem pe madam Ursula von der Leyen sa uite si de Greta Trotineta si de viermii de balegar si sa ne mai lase dracului in pace cu PNRR-ul!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU