ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

vineri, 13 septembrie 2024

APEL

 

APEL

Catre producatorii de ”urlete nesimtite, politisti si militari de la MApN”, in rezeva si in retragere, din Bucuresti si Ilfov

-         Marti, 17.09.2024, la orele 10.30, va asteptam la sediul central al PNL –

 

Stimati camarazi,

De ce trebuie sa ne tinem UNITI de programul de proteste anuntat? De ce trebuie sa punem presiune pe Guvern si Parlament pana pe 25 Octombrie ?

Pentru ca pe urma, distinsii intra in campanie electorala,  alegeri, formarea altui guvern, iar de la 1 ianuarie 2025 intram noi, toti, in ... Anul Genocidului!

Pentru ca OUG 26/2024, privind cresterea soldelor de grad ale celor in activitate, a intrat in vigoare si se aplica de la 1 martie a.c., iar pe noi ne-au omis voit.

Pentru ca noi, SCMD,  am cerut din 30 aprilie (dupa prostia facuta de unii cu OUG 28),  oficial,  sa fie amendat textul OUG 26 (art.XI) cu prevederea aplicarii cresterii soldei de grad, procentual si la rezervisti, iar ei s-au jucat de-a legiferarea (PLx262/2024) pana pe 11 septembrie, cand ne-au comunicat ca ”principiul bicameralismului” nu permite adaugarea vreunui amendament la proiect, in Camera. Rahat! De Senat a trecut TACIT! Niciun senator nu l-a citit, pasand, integral, raspunderea, Camerei Deputatilor.  

Pentru ca, intuind smecheria cu amanarea pana dupa alegeri, am cerut, inca din 7 iunie (si la negocierile de la Guvern si la pichetarile de la partide), rezolvarea problemei soldei de grad, prin preluarea amendamentului Coarna-Roman ca OUG. Nu au vrut, stimulati de faptul ca toti idiotii utili Puterii care oracaie in loc sa taca, ne-au acuzat ca boicotam ceea ce noi insine am propus!

Pe 11 septembrie a.c., liberalii si doar liberalii ne-au propus O NOUA LEGE. Cu riscul de a-mi pune din nou in cap prostii fuduli, ca fost, timp de 5 ani, consilier la BP al Senatului, cunoscator al procedurilor, am afirmatca este imposibil, fara acordul PSD, sa scoata aceasta lege pana la 25 Octombrie. Ca o luna trece repede si ne vom trezi dusi cu presul păana la 1 ianuarie 2025.

Textul propus de liberali, cu respectarea obiectiilor noastre cerute pana luni, 16 septembrie, este insa exact ceea ce ne dorim, dar poate fi impelementat rapid doar ca OUG, daca il vor convinge pe prezidentiabilul domn CIOLACU. Dovada sta faptul ca mizeria facuta, in ceea ce priveste pragul de impozitare al pensiilor militare, prin interpretarea ticaloasa a Legii, a fost rezolvata prin OUG!

Obiectiile noastre la textul de lege propus de liberali si pe care il vom sustine ca OUG la pichetarile din 17 septembrie sunt:

1.      Art.593 trebuie sa dispara, intrucat este neconstitutional. Nu poti anula solda de grad parlamentarilor, ministrilor, secretarilor de stat etc. rezervisti, decat odata cu gradul si asta doar prin condamnare definitiva prin Justitie,  pentru tradare, lasitate in lupta, genocid s.a.m.d. (vezi cazul V.A. Stanculescu). In plus, exceptandu-i pe nataraii Revolutiei si post revolutiei, promovati in dauna militarilor valorosi, pentru ca purtau pe umeri un bocanc in loc de cap, noi, rezervistii, actionam astazi UNITAR SI SOLIDAR! Solidaritatea de breasla ne face sa ii sustinem si pe camarazii mentionati in Art.593, chiar daca, odata ce si-au vazut fundurile proptite in fotoliile de parlamantar sau ministru, unii dintre ei ne-au uitat.

2.      La Art.592 solicitam ca termenul de 90 de zile, acordat caselor de pensii sectoriale, pentru aplicare, sa fie redus la 30 de zile, pentru ca prima plata sa se faca in decembrie 2024. Altfel, vom prinde blocajul la pensii si salarii, care va fi instituit in Anul Genocidului, 2025.

3.      La Art.591 se scoate precizarea ca aplicarea se va face ”la cererea” beneficiarilor. Nu! SE VA FACE DIN OFICIU. Inamicii nostri de la Directiile Generale Financiare stiu exact cat si cum am fost furati in ultimii 15 ani, din nevoia de a-si manifesta slugarnicia fata de vremelnicii stapani interni/externi.

Stimati camarazi,

Anuntandu-va, prin prezenta, ca SCMD si ROMIL au obtinut pentru sindicate si toate structurile asociative ale rezervistilor din SAOPSN, membre sau nu ale forumului, aprobarea de organizare a unei manifestatii cu peste 30.000 de persoane, in Piata Victoriei, va invitam, deocamdata, la pichetarile din ziua de 17 septembrie.

Anexam prezentei, in fotocopie, obiectiile solicitate de liberali, la propunerea lor legislativa.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

                                    Col.(r) dr. Mircea DOGARU