ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

joi, 19 septembrie 2024

Concluzii privind pichetarile din 17 septembrie a.c.

 


CONCLUZII PRIVIND PICHETARILE DE LA SEDIILE PNL SI PSD,

DIN 17 SEPTEMBRIE A.C.

- In atentia membrilor si partenerilor SCMD –

 

Doamnelor si domnilor,

La actiunile de protest din 17 septembrie au participat delegati de la toate sindicatele si asociatiile de rezervisti care au elaborat, pe 29 august a.c., programul comun de manifestatii, mai putin de la AORR.

A fost ca la ”Alba-Neagra” sau ca in schita ”Două Loturi”. Daca pe 3 septembrie ne-au primit amabil liderii PSD si am gasit inchise portile PNL, marti a fost ”vițăvercea”.

Liberalii au promis ca, pana in 24 octombrie, in regim de urgenta, noua lege privind cresterea soldei de grad si functiilor aferente la rezervisti, proiect inscris ca B447 la Senat, va fi votata in ambele Camere si trimisa la promulgare. Cu observatiile noastre vizand aspectele de neconstitutionalitate sau de procedura financiara si cu solicitarea sa fie votata de intreaga majoritate parlamentara.

Asadar, in 6 luni, PLx262/2024 n-a putut ajunge la votul final, dar noul proiect va trece prin toate fazele intr-o luna? Sa dea Dumnezeu!

Va reamintim pe scurt:

 SCMD a solicitat, din aprilie, sefilor de comisii din Camera, amendarea OUG 26/2024 si a gasit si deputati care sa inainteze amendamentele respective. Dupa 6 luni de cearta pe amendamente, ni se spune ca nu pot intra (nici chiar ”Amendamentul Leoreanu”), pentru ca s-ar opune Consiliul Legislativ si CCR, pe motiv de nerespectare a ”bicameralitatii”. Amendamentele au cazut, asadar, pe ”Procedeul Mocioalca”, pentru cine isi mai aduce aminte. Nimic nu e nou!

Lasam la o parte faptul ca CL este doar consultativ, iar magistratii, daca le permitem sa-si transfere lor si solda noastra de grad, ca tot si-au transferat, pas cu pas, intreaga Lege 223/2015 ( dovada ca, in forma promulgata este nu buna ci exceptionala) vor fi, pentru ei, de acord.

Prevazand situatia, noi am cerut ca, odata amendamentele respinse, sa fie legiferate prin OUG, textul acesteia, elaborat de parlamentari prieteni, fiind depus de delagatii sindicatelor si asociatiilor UNITE IN ACTIUNE, inca din 7 iunie, in mapa premierului, unde zace si astazi. Poate acum inteleg si ”idiotii utili” Puterii, care oracaiau atunci, acuzandu-ne de toate defectele lor,  de ce am actionat asa!

In situatia de fata, nu ne ramane decat sa punem presiune, pe toate caile, pentru ca minunea B447 sa devina Lege pana la 25 Octombrie. Drept care, apelam la toti membrii si partenerii SCMD, rezervisti, politisti si civili, din Bucuresti si Ilfov, sa sprijine urmatoarele actiuni:

- 26 septembrie, pichetarea cu 600 participanti a Ministerului Muncii, alaturi de CFR-isti, mineri, pensionari civili etc. din Meridian si CNSC, intre orele 09.45-12.00, impotriva minciunii ca nu s-ar fi platit contributii, nici la civili, nici la militari si politisti, pentru anii adaugati pe grupele/conditiile speciale de munca. Spre stiinta celor care bat campii ca am fost putini la pichetari, am anuntat un numar exceptional de participanti, deoarece o pichetare se face cu maxim 100 de persoane;

- 1 octombrie, incepem la orele 11.00 pichetarea la MApN, apoi ne depla sam la ministerele Justitiei si de Finante si incheiem la MAI, spre a le scoate din cap minciuna ca pensiile militare ar fi integral ”necontributive”. NU! Sunt integral contributive, dar la bugetele noastre de asigurari sociale! Doar formula de calcul, permanent modificata in rau, difera;

15 octombrie, o delegatie ”semnificativa” (ca sa il plagiem pe dl. Geoana) a structurilor noastre, insotita de un grup de nivel pichet, se va deplasa la Ambasada SUA, pentru a-i intreba pe pertenerii nostri strategici .... ”CE SUNTEM NOI? CAPRE SAU MILITARI SI POLITISTI NATO IN ACTIVITATE, IN REZERVA SI RETRAGERE?”.

Pe 25 Octombrie, ii invitam in Piata Victoriei, pe toti membrii si aliatii nostri din Capitala si din Tara, rezervisti, politisti si civili, pentru ca suntem toti cobaii aceleiasi ”austeritati” si toti vom fi adusi, din 2025, sub limita supravietuirii, datorita tembelismului comunism-globalistilor europeni si slugarniciei pseudo-politicienilor nostri!

Daca legea promisa va merge la promulgare, vom notifica PMB ca ne vom deplasa si noi, ca ”simpli cetateni”, din Piata Victoriei, pentru a depune flori la monumentele, casele memoriale si placile comemorative din jurul Palatului promulgatorului inca in functie. Avem aprobarea pentru cca. 30.000 participanti. In viziunea Comisiei PMB inseamna mai putini, in interpretarea noastra inseamna mult mai multi!

Daca Legea nu va fi gata si nici doleantele aliatilor nostri indeplinite, vom decide in Piata Victoriei, impreuna, atitudinea noastra comuna fata de evenimentele perioadei 1 noiembrie – 1 Decembrie.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

        

                   Col.(r) dr. Mircea DOGARU