SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Adresa: Bucuresti, str.Bogota, nr. 6, Sector 1
E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de ; Site : http://sindicatulcmd.blogspot.com
Telefon : 0728118094, 0722320859, 0723603885
Fax : 0216684232
Nr. 2/07.10.2009
Catre,
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE
Spre stiinta :
1. PRESEDINTELE ROMANIEI
2. GUVERNUL ROMANIEI
3. MINISTERUL APARARII NATIONALE
In atentia : Domnului Ministru Interimar Gheorghe Pogea
Subiect : Aplicarea Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in
administratia publica.
In conformitate cu Legea nr. 52/2003, va rugam sa ne comunicati numele si datele de contact ale persoanei desemnate de catre institutia dumneavoastra, care sa primeasca, in termenul legal, propunerile, sugestiile si opiniile membrilor nostri de Sindicat cu privire la Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in data de 06.10.2009.
Totodata, solicitam, in conformitate cu art. 6, paragraful (7) din Legea nr. 52/2003, sa decideti organizarea unei intalniri in care sa se dezbata public proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice.
Delegatia noastra va fi alcatuita din 3 (trei) persoane.
Cu stima,
PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
SECRETAR GENERAL,
Col. (r) dr. Constantin MONAC
- Cate pensii speciale sunt in acest moment in Romania. Numai in tarile bananiere sunt diferente atat de mari intre pensia minima si pensia maxima acordate de stat. In tarile civilizate, raportul intre salariul si pensia minime si salariul si pensia maxime este de maxim 1/5.
- Nu doar Putin e negru. Depresia i-a cuprins pe toți putiniștii de serviciu de la București, în frunte cu odioasa antisemită, cu ex-tovarășul ei aurist și cu securistii ascunși încă prin servicii
- Despre sesizarea pe care Avocatul Poporului a făcut-o la Curtea Constituțională, cu privire la Legea pensiilor militare
- Aceste doua filme de pe You Tube, merita, cu prisosinta, vizionate. Merita sacrificate 39 min pt partea I si 1h40 min pt partea a II-a. Informatiile pe care ni le da acest tanar, trecut prin experienta si chinurile drogurilor, sunt mai valoroase si mai eficiente decat toate actiunile de pana acum ale Agentiei Antidrog si ale Ministerului Educatiei din Romania, luate impreuna. Trimiteti link-urile la copiii, respectiv la prietenii si colegii vostri. Le veti face un mare bine!
- AFLĂ CARE ESTE SECŢIA TA DE VOTARE
- Cine este Calin Georgescu
- Ce spune ideologul Kremlinului, Alexandr Dughin, despre Calin Georgescu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
fara-ndoiala ca initiativa este benefica, dar mi se pare prea mic numarul membrilor delegatiei sindicatului. si-apoi, n-ar fi necesara o intalnire urgenta a membrilor inscrisi si simpatizanti pentru ca masa de probleme abordate cu autoritatile sa fie mai completa ? dup-aceea, credeti ca o discutie cu subalternii lui pogea are vreo eficienta ? au ei forta sa-i induplece pe boc si basescu ? sa nu fie pierdere de timp irecuperabila. altele cred c-ar trebui sa fie pistele.
"E de rau!" Apoi, recalcularea asa cum spune legea, prin stabilirea punctajului mi se pare foarte greu ,mai bine zis aproape imposibil de relizat! Asta inseamna ca pentru toti pensionarii din sistemul de aparare ordine publica (am inteles mai bine de 200.000 pers.)sa se ceara la unitati -unde mai exista- si la arhive,veniturile realizate in toata perioada cat au primit solda- pt. unele persoane cam din anii '40- avand in vedere ca militarii nu au avut si nici nu au carti de munca unde se trec salariile realizate. Cei care au avut nevoie de vreo adeverinta de la arhive stiu f. bine cat au asteptat....darmite pentru adeverinte de solde pe perioade de la 15 la 40 ani! Si apoi statele de plata din arhive.... cine stie cum mai arata, daca mai sunt lizibile ..!Directia asta financiara din M.Ap.N. doarme daca nu au putut impune guvernului ceva in ajutorul pensionarilor mil. si in ajutorul lor pana la urma! Daca legea ramane ar trebui ca toti din aceasta structura sa-si dea demisia (daca nu ies la pensie ei inante de aplicare legii, pentru a beneficia de legea actuala!)
"Rezervist"
Este destul de clar ca nu sunt sanse sa ne pastram drepturile actuale de pensie. Guvernul a reusit sa faca in asa fel incat toate celelalte categorii sociale (fara pensii speciale), adica poporul, sa fie impotriva noastra. Sindicatele se bucura chiar. Principiul romanesc "sa moara si capra vecinului" se aplica din plin. Am "devenit" paria societatii. Nimeni din societatea civila, cu mici exceptii, nu ne sustine. Daca tot trebuie sa o inghitim si pe asta, cel putin sa o facem cu demnitate: fara iesiri la TV, radio, presa. Ce vom face ulterior cu pensii de strungari (care aveau salarii mai mari decat noi in anii '80) vom vedea.
Sa auzim de bine? Ce?
Rusine fiilor de militari BASESCU,GEOANA, rusine lui BADALAN parlamentar PDL.Pensionarii militari am ajuns CANCERUL societatii.Recomand tuturor rezervistilor sa se inscrie in sindicat.
Pentru Rivo: Asa spune Legea 52/2003, acesta este algoritmul. Asta nu inseamna ca ne vom limita doar la subalternii domnului Pogea!...
Important si urgent este sa stim ce vrem noi, militarii activi si cei in rezerva.
Pana in prezent nu s-a definitivat nici un punct de vedere serios, argumentat, referitor la Proiectul de lege a pensiilor.
Asteptam propuneri din partea dumneavoastra. Haideti sa gandim cu mintea noastra si sa nu ne temem de eventuale critici. Numai prostii se tem de critica.
Mai avem la dispozitie 5 (cinci) zile pentru a ne exprima un punct de vedere al nostru vis-a vis de acest proiect de Lege. Asteptam din partea dumneavoastra contributii si nu lamentari sau puncte de vedere fara legatura cu subiectul in cauza.
Uite ce declara actualul secretar de stat de la Ministerul Muncii, domnul Seitan, acum 4 ani, pe 14 decembrie 2005 pe vremea cand era sef al Casei de Pensii. Contextul - recalcularea pensiilor, in acord cu legislatia in vigoare: “Persoanele care au obtinut un punctaj mai mic in urma procesului de recalculare, respectiv 1,94 milioane de pensionari, vor ramane cu veniturile actuale. Pensia este un drept castigat, nu putem umbla la acestea, sa le reducem…”.
Trimiteți un comentariu