joi, 4 februarie 2010

Propunerea oficiala a SCMD in legatura cu Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, inregistrata la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Adresa: Bucuresti, str.Bogota, nr. 6, Sector 1
E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de ; Site : http://sindicatulcmd.blogspot.com
Telefon : 0728118094, 0722320859, 0723603885
Fax : 0318177371
Nr. 12/04.02.2010


Catre,


MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE


In atentia : Domnului Ministru Mihai SEITAN

Subiect : Propunere la Proiectul privind sistemul unitar de pensii publice



Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate isi mentine fara echivoc punctul de vedere exprimat verbal si in scris (adresa nr. 2/20.10.2009) la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, cu privire la NEINCLUDEREA PENSIILOR MILTARE DE STAT in Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Consideram ca adoptarea Legii in actuala forma, cu includerea militarilor si poltistilor, ar fi o grava eroare. Va reamintim ca in Romania, ca in oricare alta tara din lume, profesia militara nu este una oarecare. Ea are la baza un statut profesional bine definit si apartine unui domeniu de activitate sociala care este organizat si functioneaza pe baza principiilor specifice ce definesc si pun in practica securitatea nationala. Militarul actioneaza sub juramantul prin care isi asuma sacrificiul suprem – viata, este supus unui program de munca nenormat, trebuie sa raspunda imediat la apel si sa se prezinte in barem cand este solicitat, fara recuperari prin plata sau timp liber, este supus la multe alte privatiuni, interziceri sau limitari drastice ale drepturilor si libertatilor fundamentale.

Aderand la NATO si UE, Romania si structurile sale militare au plecat pe un drum fara intoarcere, iar noi consideram ca si legislatia tarii noastre in domeniu, déjà adoptata, trebuie mentinuta. Trebuie sa beneficiem de aceasta legislatie, elaborata in conformitate cu prevederile Tratatelor de aderare si care stabileste principii similare cu cele din tarile occidentale, pe toate domeniile de activitate militara, inclusiv in domeniul pensiilor. Suntem constienti de faptul ca, in actuala situatie economica romaneasca putem beneficia doar de principiile similare din legislatia celorlalte tari membre NATO si UE, nu si de cuantumul pensiilor similare (in Romania pensia militara medie este cu putin peste 1400 lei, adica 345 euro, iar in tarile la care ne raportam este de peste 3400 euro).

Nu putem sa nu ne intrebam : Romania a gresit prin aderarea la NATO si UE sau greseste acum, cand se indreapta in alta directie ?
Precizam, in final, faptul ca Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prin miile sale de membri si simpatizanti, ramane ferm atasat valorilor occidentale si va utiliza gradual toate formele legale ale activitatii sindicale, in plan intern si international, pentru ca Armata Romaniei, activa si in rezerva, sa acceada tot mai mult spre aceste valori, nu sa oscileze intre ele si terfelirea lor.

In speranta unui dialog fructuos, va asiguram domnule Ministru de intreaga noastra consideratie.

Cu stima,

PRESEDINTE,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU



SECRETAR GENERAL,
Col. (r) dr. Constantin MONAC