miercuri, 19 august 2015

NERESPECTAREA IN ROMANIA A HOTARARILOR JUDECATORESTI DEFINITIVE SI IREVOCABILE
-         IN ATENTIA MASS-MEDIA DIN TARA SI NU NUMAI –
Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Referitor la invocata calitate a Romaniei de “”stat de drept”, la amalgamarea nejustificata a avocatilor statului (procurorii, reprezentand Ministerul Public) cu judecatorii (reprezentand Ministerul Justitiei), in cadrul categoriei “magistrati”, devenita improprie, la bizareriile Codului penal, la subordonarea judecatorilor de catre procurori si a tuturor de catre factorul politic, la lipsa oricarei legaturi a acuzelor si hotararilor judecatoresti cu actul de justitie, ne adresam dvs., semnalandu-va o realitate care depaseste nu numai orice act de drept ci insasi imaginatia.
In ultimii ani, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a initiat peste 40.000 de actiuni in justitie impotriva M.Ap.N., S.R.I., M.A.I. etc. si a celor 3 case sectoriale de pensii arondate acestora, castigand in cateva mii de cazuri (desi toate erau identice). Pentru recuperarea banilor abuziv retinuti din pensiile militarilor si politistilor de catre regimul  Boc-Basescu, am ajuns, prin hotarari definitive si irevocabile, in faza executarii silite. Daca S.R.I.-ul si Casa sa sectoriala de pensii dovedesc bun simt, daca M.A.I.-ul si Casa sa sectoriala de pensii s-au multumit sa ne faca doar unele mici sicane, M.Ap.N.-ul si Casa sa sectoriala de pensii se dovedesc refractare fata de actul de justitie, refuzand aplicarea oricarei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, inclusiv cele privind executarile silite. Marul putred se afla undeva in Departamentul juridic al M.Ap.N. ai carui “experti” au permis, ca specialisti consultanti ai Ministerului Muncii, la vremea respectiva, incalcarea tuturor principiilor de drept in ceea ce ne priveste, prin legile generatoare de haos nr. 119 si nr. 263/2010 si OUG nr. 1/2011, ultima emanata fiind doar pentru a anula hotararea definitiva si irevocabila data in favoarea noastra de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 7 ianuarie 2011.
In mod deosebit, sistemul fiind astazi unic (Aparare, Ordine publica si Securitate nationala), M.Ap.N. si Casa sa sectoriala de pensii s-au facut vinovati fata de noi prin interpretarea abuziva si aplicarea dupa ureche, in ceea ce priveste grupele de munca a Hotararilor de guvern nr. 1294/2001 si nr. 1019/2010. De asemenea, se fac vinovati astazi prin insistenta si excesul de zel de a face contestatie dupa contestatie la executarile silite. Adica noi contestatii, dupa ce primele le-au fost respinse! In sprijinul colegilor nostri cu hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care au obtinut, sub coordonarea domnului vicepresedinte col. (r) Popescu Victor, executarea silita, in intampinarea pe care SCMD o va inainta Judecatoriei sectorului 6 Bucuresti, vom atentiona nu numai asupra netemeiniciei si ilegalitatii procedeelor utilizate de intimatii M.Ap.N. si Casa sectoriala de pensii a acestuia, dar vom solicita si pedepsirea vinovatilor pentru abuz in serviciu si atitudine refractara fata de puterea judecatoreasca. Cu atat mai mult consideram atitudinea acestor persoane drept penala, cu cat recenta promulgare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat ne-a facut dreptate “in integrum” prevazand si restituirea sumelor abuziv retinute.
BIROUL OPERATIV CENTRAL AL SCMD
Col. (r) Mircea DOGARU – presedinte
Gl.fl.aer. (r) Iosif BALAN – vicepresedinte secretar general
Col. (r) Valeriu PRICINA - vicepresedinte