luni, 7 decembrie 2015

SCRISOARE CATRE UN COPIL DE 6 ANI


Subiect: Legea pensiilor militare de stat

Draga Gigele,
Iti scriu tie pentru ca tu esti ascultator si, ascultand, intelegi, ceea ce nu e cazul parintilor si bunicilor tai, care sunt repeziti si bombane tot timpul, si nici al tantiilor alora frumoase de la televizor care vorbesc intr-una si n-au timp sa asculte. Povestea pe care vreau sa ti-o spun, suna asa…
Noi avem o tara numita Romania, care este ca o scoala mare. Si tara asta are o pusculita mare, un fond al scolii, care se numeste buget. Din pusculita asta plateste lefurile parintilor tai invatatori, ale doamnei doctor de la cabinet si ale doamnelor care fac curatenie. Bunicii tai au pusculita lor care se numeste Casa Nationala de Pensii din care scot in fiecare luna banii numiti pensie, ca sa iti poata cumpara tie prajituri, bomboane si jucarii.
“Bodiguarzii” scolii, adica militarii si politistii, au pusculita lor care se cheama Bugetul Apararii. Banii vin si de la pusculita mare si de la ei, pentru ca au cotizat o viata intreaga ca sa aiba bani de pensii. Dar au aflat ca aceasta cotizatie a lor le-a fost furata sub numele de “contributie individuala la bugetul de stat”. Adica au platit lunar nu ca sa aiba bani la batranete ci ca guvernul adica directorul scolii, domnul Roman, domnul Stolojan, domnul Vacaroiu, domnul Ciorbea, domnul Mischiu (Vasile), domnul Nastase, domnul Boc, domnul Ungureanu iar azi domnul Ciolos sa aiba bani sa-si cumpere parfumuri scumpe si hamburgeri de vacuta Kobe.
Tara noastra numita Romania a intrat, inainte de a te naste tu, intr-o gasca mare de baieti de liceu, puternici si galagiosi numita NATO. Iar parintii si bunicii tai au fost fericiti, zicandu-si ca astia o sa ne apere de hoti in timp ce noi o sa stam cu burta la soare si o sa petrecem in discoteci. Dar NATO a cerut directorilor scolii sa dea din fondul scolii, adica din bugetul Tarii in fiecare an, 2,38% din banii adunati ca sa ne cumparam pistoale cu laser si sabii de cavaleri Jedi, ca sa ne putem juca de-a hotii si vardistii cu teroristii si cu rusii, altfel ne dau afara din gasca. Hotii nostri de directori, insa, n-au dat niciodata banii promise, nici chiar astazi cand prezinta cei 1,7% drept pomana. Ba a fost unul, nenea ala mare si rau, Traian Basescu, pe care il injurau si parintii si bunicii tai si care, furand ca in codru pentru el si prietenele lui, a dat chiar mai putin de jumatate, adica 0,96%. Si asta chiar atunci cand baietii puternici din NATO i-au cerut sa le cumpere sicriele lor plutitoare si zburatoare pe post de avioane si barci, daca vrea sa ramana director. El le-a cumparat, a vazut ca a ramas fara bani pentru prietene si ce s-a gandit? “Ia sa dau eu afara trei sferturi din “bodiguarzii” scolii, adica din militari si politisti. Si atunci nu le mai platesc lefurile decat pe jumatate, ca solda de reservist sau pensie”. Apoi s-a gandit sa nu le mai plateasca nimic, sa-i transforme in cersetori adica in “asistati social”, care sa primeasca bani din pusculita bunicilor tai. Militarii si politistii n-au vrut, pentru ca asta insemna sa te lase pe tine fara prajituri, bomboane si jucarii. Au iesit in strada si s-au batut cu “javra ordinara” (Te rog sa ma ierti dar oricum ai auzit la televizor expresia pe care o s-o intelegi cand vei fi baiat mare). Au murit cu miile dar au castigat printr-o lege numita a Pensiilor Militare de Stat. Au parasit pusculita bunicilor tai si s-au intors in curtea celor care i-au furat o viata intreaga, desi i-au trimis din cand in cand la moarte, sa se bata cu zmeii pe meleaguri straine. Adica s-au intors la pusculita Apararii. Numai ca nenea de la caserie si nenea dirigintele, care n-au stiut sa-i apere atunci cand au fost furati, ba mai mult s-au facut complici cu hotul ala mare si rau numit Traian Basescu, se tem sa nu fie pedepsiti pentru ce le-au facut. De-aia au incercat sa opreasca Legea care repara lucrurile!
Si-am incalecat pe-o sa si ti-am spus povestea asa, cu speranta ca, stiind sa asculti, tu o sa intelegi. Si-o sa fii in stare sa-i faci sa inteleaga si pe parintii si bunicii tai, care sunt, saracii, atat de amarati incat nu pricep ca “bodiguarzii” le vor binele nu directorii scolii, dirigintii si casierii.
Te pupa si iti ureaza sa vina Mos Craciun la tine cu tolba plina, nenea ala care apare pe la televizor, suparand pe toata lumea si care semneaza
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Presedintele S.C.M.D.


P.S.   Si te mai rog ceva Gigele…Vorbeste cu Mihaita din clasa a II-a B si cu Mihaela de la a I-a A, sa-i traga de maneca pe bunicii lor, care sunt pensionari militari si politisti, dar care sunt batrani si uita, sa-si mai plateasca si cotizatia la S.C.M.D. daca vor sa-i aparam. Pentru ca hotii nu se lasa si vor incerca sa ne loveasca, asa cum au facut-o si anii trecuti, intre Craciun si Anul Nou!