marți, 16 februarie 2016

C O M U N I C A T
CATRE SECTIA PRESA A
MINISTERULUI APARARII NATIONALE

Domnilor,
Citind comunicatul dvs. din 12.02.2016, semnat curajos “Sectia Presa”, cu privire la anularea ilegala a unui drept dobandit de rezervistii din Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, mi-am pus firesc urmatoarele intrebari:

  1.      De cand si de ce “Sectia Presa” se substituie Directiei Legislatie si Asistenta Juridica a M.Ap.N. specializata déjà in taierea drepturilor rezervistilor?;
  2.           De ce “Sectia Presa” isi dezinformeaza camarazii? Din ordin sau pentru ca se baga nejustificat intr-o problema pe care nu o stapaneste?
Prin Legea nr. 8/2006 s-a acordat un drept tuturor pensionarilor civili si militari, membrii ai uniunilor de creatie apartinand Sistemului Public de Pensii, astazi Pilonul I, grupand “pensiile obligatorii de stat”. Erau exclusi cei apartinand exclusiv Sistemului Privat de Pensii (pilonii II, III si IV). Alte sisteme nu exista!
Facandu-se confuzia intre indemnizatii si pensii, intre sistem si o lege speciala, s-a incercat si in 2006 excluderea creatorilor militari de la acest drept. Un drept pe care scriitorii militari si l-au aparat cu succes in justitie si pe care il detin nestirbit din 2006 si pana astazi. Nu este, asadar, cum pretindeti dvs., un castig al ticaloaselor legi basiste care ne-au transformat din pensionari militari in asistati social.
Astazi, aceeasi prostie, ticalosie, dublate de necunoasterea limbii romane, i-au indemnat din nou pe unii functionari plini de zel sa dea din coada in fata unui guvern proclamat al deloc necesarei austeritati, taind unor camarazi de-ai nostri un drept dobandit. Vom castiga din nou in justitie, demonstrand ca Sistemul Public de Pensii este guvernat nu numai de frauda parlamentara numita “Legea Anastase” ci si de legile speciale ale pilotilor, magistratilor, grefierilor, diplomatilor, militarilor, functionarilor publici din Parlament si Curtea de Conturi, etc. Cate sisteme de pensii ar exista dupa mintea incultilor plini de zel? … Public, Privat, Militar, Magistral, Greferial, Piloteal, Functionareal? Chiar nu intelegeti in ce puteti intra daca bateti campii dupa ureche, in chestiuni juridice clare?
Dureros este sa constatam, inca odata, ca principalii adversari ai militarilor activi sau in rezerva sunt, nu politicienii, nu reprezentantii F.M.I.-ului sau Bruxelles-ului, ci propriii camarazi, cei care ar trebui sa le apere drepturile! Ei au distrus o lege reparatorie la care s-a lucrat trei ani si jumatate, prin strecurarea ticaloasa a unei neconstitutionale OUG in 30 de articole, ca …  articol (nr. 40) intr-o alta OUG (nr. 57/2015) vizand salarizarea pe 2016. Ei i-au privat pe rezervistii discriminati, strecurand in Proiectul de norme privind restituirea banilor, abuziv retinuti, de stapanii lor Boc si Basescu, un articol nr. 6, care anuleaza practic Art. 121 din Legea nr. 223/2015. Ei se impotrivesc, prin tertipuri, executarii hotararilor judecatoresti, definitive si irevocabile, inclusiv procedurii executorului judecatoresc, ei i-au vaduvit pe rezervisti (numai din M.Ap.N.) de sumele cuvenite prin recalcularea grupelor de munca, neaplicand corect HG nr. 1294 si HG nr. 1019. Si iata ca tot ei ii vaduvesc astazi pe creatorii militari, de drepturi, inventand pentru cei care n-au avut si nu vor avea niciodata alt contract decat cu statul, un fictiv sistem de pensii. De ce si pana cand?
Pentru toate aceste nedreptati, noi, S.C.M.D. i-am chemat pe toti militarii si politistii, care inca mai au demnitate si coloana vertebrala, la marea adunare populara de protest, organizata pe 6 martie a.c., in Piata Victoriei, impotriva unui guvern al intereselor straine si al extintiei nationale.
Avertizandu-va ca “rezerva” este o boala care nu iarta pe nimeni,



Am onoarea sa va salut!


Cu profund regret,
Col. (r) Mircea DOGARU
Presedintele S.C.M.D.