marți, 9 februarie 2016

SCRISOARE DESCHISA PARLAMENTULUI ROMANIEI

 Doamnelor si domnilor deputati si senatori,
Ne adresam dvs. deoarece constituiti “organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii” (Constitutia Romaniei, Art. 61, alin. 1).
Dupa cum stiti, Legea nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat, la care au lucrat  trei ani si jumatate specialistii tuturor ministerelor si ai structurilor militare, votata de dvs. si promulgata de Presedinte in iulie 2015, a fost practic desfiintata in mod neconstitutional printr-o ordonanta de urgenta in 30 de articole, strecurata ca … simplu articol (nr. 40) intr-o ordonanta de urgenta fara vreo legatura cu domeniul si absolut necesara, OUG nr. 57/2015 care se referea la salarizarea pe 2016. Procedeul este nu numai ticalos ci si neconstitutional.
Inainte de aplicarea legii, asadar, aceasta a fost desfiintata printr-un articol al unei OUG care ne-a scos pe noi, rezervistii, in strada si i-a obligat pe vinovati sa va trimita dvs. textul spre legiferare. Unele organizatii ale rezervistilor mai slabi de inger va roaga déjà sa amendati textul Ordonantei in sensul revenirii la procentul de 80% in loc de 65% de luat in calcul asa cum prevedea Legea, si al stabilirii plafonului la 100% in loc de 85%. Ticalosii vinovati de incalcarea si pe aceasta cale a Constitutiei, va strecoara déjà amendamente vizand, insa, distrugerea legii cu totul, cum ar fi abrogarea articolelor privind dreptul la pensie anticipata si partial anticipata. Ceea ce inseamna ca toti soldatii si gradatii profesionisti vor fi scosi din sistem la 50 de ani si vor avea drept de pensie doar de la 60 in sus. Ce vor face timp de 10 ani nu se stie! Valabil si pentru generalii, ofiterii, subofiterii si maistrii militari disponibilizati inainte de a implini 60 de ani. Or, aceasta inseamna INALTA TRADARE, la care sunteti chemati sa deveniti complici prin vot, intrucat intregul Sistem de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala va fi decimat. Numai un idiot va imbratisa cariera militara, de politist sau de “spion” ca sa munceasca si sa moara la tinerete, pe salariu minim, prin Afganistan sau aiurea, iar la 50 de ani sa primeasca un sut in fund si sa fie dat afara cu speranta ca daca va supravietui 10 ani, va beneficia de o pensie ciuntita. Asta sa fie profilul militarului si politistului NATO?
Matematic vom castiga in justitie, cu grele sacrificii si iarasi dupa numeroase decese. Dar de ce sa ne chinuim din nou alti 5 ani (ca din 2010 pana in 2015) si de ce dvs. sa va asumati, manipulati fiind, oprobriul public si adversitatea noastra in an electoral?
Va transmitem asadar rugamintea de a respinge prin vot (cu alte cuvinte de a abroga) Art. 40 al OUG nr. 57/2015. Ca argumentatie, va transmitem motivatia facuta de avocatul SCMD, col. (r) Iepure Viorel, in cererea de constatare a neconstitutionalitatii, transmisa Avocatului Poporului. Cu precizarea ca este vorba de acel avocat care a castigat impotriva armatei de juristi ai guvernului Boc la Curtea de Apel Cluj-Napoca, in 2010, procesul pe HG nr. 735/2010 de aplicare a criminalei legi cu caracter retroactiv, intre timp abrogata, Legea nr. 119/2010, va pun la dispozitie demonstratia, profesionist realizata a neconstitutionalitatii Art. 40 din OUG nr. 57/2015.
In speranta unei colaborari apropiate a Societatii civile organizate (SCMD/CNSC) in acest an de foc pentru existenta unei Romanii democrate, 

Cu multumiri anticipate,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Presedintele S.C.M.D.