luni, 18 iunie 2018


INTALNIRI DE GRADUL III ALE PRESEDINTELUI S.C.M.D.
R A P O R T
CATRE TOTI MEMBRII S.C.M.D.
Stimati camarazi,
Astazi, luni 18 iunie 2018, la orele 08.00 m-am prezentat la C.N.C.D. impreuna cu doamna col. (r) Caloian Monica si am depus, in scris, Punctul de vedere, solicitat de catre presedintele institutiei, privind acuzele de discriminare formulate la adresa d-lui Traian Basescu, pentru afirmatiile denigratoare si discriminatorii facute la adresa rezervistilor in Declaratia de presa din 13 martie a.c. Am depus de asemenea documentele statutare care imi atesta calitatea de presedinte al S.C.M.D. iar sindicatului pe cele care ii atesta calitatea procesuala activa.
La ora 09.55 s-a prezentat personal dl. Traian Basescu, sedinta durand pana la orele 10.30. In calitate de acuzator, am sustinut toate acuzele formulate in Punctul de vedere. Dl. Traian Basescu si-a sustinut din nou teoria privind pensiile speciale care ar fi un furt. Am precizat ca, juridic, nu exista aceasta categorie de pensii si ca militarii si politistii au oricum pensii militare de stat care sunt, in fapt, solde de rezervist si care exista dintotdeauna si la noi si in celelalte state membre NATO si UE, in baza unor contracte de sange cu statul pe care nimeni nu le poate denunta dupa incheierea lor, in mod unilateral si retroactiv.
Presedintele C.N.C.D. a precizat ca tema sedintei nu o constituie pensiile ci incitarea la ura, umilirea si discriminarea militarilor, pretinse de subsemnatul. Am sugerat reclamatului sa-si prezinte argumentele apararii in scris deoarece, ca specialisti in razboiul hibrid, noi am utilizat punctual toate articolele de lege care ne permit sustinerea acuzelor si solicitarilor.
S-a decis ca dl. Traian Basescu sa-si prezinte in scris apararea pana la data de 01.07. a.c. cand C.N.C.D. urmeaza sa ia decizia.
La ora 11.00, am fost la Ministerul Justitiei, ca urmare a convocarii de catre dl. ministru Tudorel Toader. I-am spus tot ceea ce era de spus, din punct de vedere juridic, despre ceea ce ni se intampla de 9 ani, punandu-i la dispozitie un intreg dosar privind incalcarea de catre guverne, in ceea ce ne priveste, a normelor si principiilor de drept, a deciziilor obligatorii ale Curtii Constitutionale si Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Am solicitat domnului ministru sa parcurga dosarul in cel mai scurt timp posibil deoarece ministrul Muncii se pregateste sa ne loveasca din nou, neconstitutional, prin modificarile aduse, ca proiect de lege, OUG nr. 59/2017 pe care o consider, argumentat, un act legislativ al tradarii nationale.
 Urmeaza ca dl. ministru, de ale carui curaj si profesionalism nu ne indoim, sa ne comunice si noua si colegilor din Guvern, concluziile domniei sale.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU