joi, 23 ianuarie 2020


PROTEST  ADRESAT  DEPUTATILOR  ROMANIEI
Doamnelor si domnilor deputati,
Va solicitam prin prezenta respingerea prin vot, marti 28 ianuarie a.c., a Pl-x 166/2018, respinsa de Senat la 26.03.2018 si a Pl-x 292/2019 respinsa de Senat la 19.06.2019.
Motivatia noastra consta in includerea in aceste proiecte, anticonstitutional si in dispretul Tratatulu1i de aderare la NATO, a politistilor, care sunt parte integranta a Sistemului unic si unitar de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala. Fosti militari prin pregatire si juramant, actualmente functionari publici cu statut special, politistii redevin militari la trecerea in rezerva, conform Legii 223/2015 care nu are nici o legatura cu legislatia „pensiilor speciale”, neagreata de dvs. Daca veti comite aceasta aberatie, pe ce baza legala veti mai raspunde solicitarilor partenerului nostru strategic, la cererea de trimitere in teatrele de operatii, alaturi de militari ai M.Ap.N. si a unor detasamente de politisti si jandarmi. Situatia este cu atat mai grava cu cat ministrul de Interne intentioneaza sa-i transforme in civili, fara obligatii militare la pace sau in situatii speciale si pe jandarmi si pe pompieri. Ati stabilit deja si noi nu stim iesirea Romaniei din NATO si integrarea in CSI?
Protestam, de asemenea, in numele tuturor membrilor S.C.M.D., membri cotizanti ai uniunilor de creatie (ziaristi, scriitori, compozitori, artisti plastici, etc.) de anulare a indemnizatiilor acordate la pensii de respectivele uniuni de creatie. Doriti economii? Anulati sponsorizarea de catre Stat, in mod nejustificat, a partidelor si ONG-urilor zise de „utilitate publica”! Lupta din altruism pentru binele nostru? Sa traiasca, asemeni sindicatelor din cotizatii si donatii!
Ne manifestam disponibilitatea de a sustine, eventual de a organiza, impreuna cu aliatii nostri, orice manifestatie de protest in cazul in care se vor schimba statutul si drepturile jandarmilor, politistilor, pompierilor si membrilor rezervisti ai uniunilor de creatie.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU