joi, 13 februarie 2020

Ajutor politic ... bete in roate de la MApN


DESPRE SITUATIA REZERVISTILOR
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Doamnelor si domilor,
Va reamintim ca SCMD a fost singurul sindicat care a atentionat parlamentarii si CCR ca, din punct de vedere constitutional, “dreptul la munca nu poate fi ingradit“ (Constitutia, Art.41, al.1) pensionarilor si, in mod special, rezervistilor. A facut-o prin doua adrese pe care le gasiti pe site-ul nostru, una de conceptie proprie, alta primita de la aliatii civili si asumata. Cu sprijinul parlamentarilor, ieri, 12 februarie, s-a obtinut avizul CCR de neconstitutionalitate a OUG 114/2018, in acest sens.
In proiectul pe rol, in Parlament, de modificare a Legii 223/2015, in sensul revenirii la forma promulgata a legii, am obtinut introducerea tuturor amendamentelor pe care le stiti si care au fost discutate cu reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare.
Transmitem multumiri, pentru aceasta, domnului senator Stefan Mihu (PSD) de la Comisia buget-finante a Senatului. De asemenea, domnului deputat (PNL) Bogdan Hutuca si dlui. ministru interimar, gl.(r) Niculae Ciuca (PNL), pentru explicarea de natura financiara a faptului ca si salariile celor in activitate si pensiile rezervistilor se platesc din cei 2% destinati Apararii prin Tratatul de Aderare la NATO, fara a implica vreo suplimentara bugetara si fara vreo legatura cu bugetul destinate Casei Nationale de Pensii.
Abrogarea OUG 59/2017 si a prevederilor OUG 114/2018 privind inghetarea ilegala a platii ajutoarelor salariale, pe trei ani, se afla, in baza raportului favorabil al Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, pe ordinea de zi a acestei Camere, in vederea votului, incepand de luni, 10 februarie a.c. Ii datoram multumiri d-lui deputat Adrian Solomon (PSD)! De asemenea, dlor. deputati Ion Mocioalca (PSD) si Mihai Weber (PSD).
Multumiri deosebite, pentru modul onest de colaborare cu noi in interesul rezervistilor, le datoram d-lui deputat Dumitru Lupescu (USR), care a depus ieri, 12 februarie, o interpelare cutremuratoare la adresa ministrilor Apararii si de Interne, demonstrand ca, in cadrul Sistemului Unitar de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, aceleasi prevederi legislative se aplica cu dubla masura in ceea ce-i priveste pe rezervisti, la MApN, MAI si SRI. In sensul ca, se pare ca, prin traditie, cei de la MApN actioneaza consecvent si cu exces de zel impotriva intereselor rezervistilor!

Doamnelor si domnilor,
De ani de zile va atragem atentia ca toate mizeriile care ni s-au intamplat se datoreaza INITIATIVELOR LEGISLATIVE CLOCITE LA DIRECTIA GENERALA JURIDICA SI LA DIRECTIA FINANCIARA ALE MApN si strecurate politicienilor, prin slugile de la DEPARTAMENTUL PENTRU RELATIA CU PARLAMENTUL SI CALITATEA VIETII PERSONALULUI AL MApN. Ca adevaratii vinovati, generaliti pe seama noastra, purtau nume ca MACIU, LUPU si JIANU, nu Basescu, Boc sau Ciolos.
Va mai amintiti de trambita basista plina de zel si ura, Tiberiu Fratila? Comandor in 2010, iesit la pensie amiral in 2017, evident inainte de aplicarea OUG 59 a LOV si care incerca sa se puna bine cu noi si sa-si faca uitata tradarea camarazilor, mintind presa ca a facut-o, scarbit de atitudinea politicului fata de rezervisti. Are un demn inlocuitor astazi, in persoana multilateral-decoratului Valeriu ROSU, maior in 2016 si adj al sefului Casei Sectoriale de Pansii a MApN, col. din 2019 si loctiitor al sefului Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, adica pe functie de general cu 3 stele. Evident ca se viseaza maresal, pe aceeasi procedura!
In 2016 zbiera pe holurile Parlamentului, la presedintii de comisii, sa nu se modifice o litera din OUG 57/2015, care a distrus Legea 223/2015 … astazi face acelasi lucru, zi de zi, cerand sa nu se modifice o litera din OUG 59/2017, care a inmormantat, defintiv, LEGEA PENSIILOR MILITAR DE STAT. Face parte dintre domnii care cred ca, anvelopa fiind unica, banii destinati pentru instruire, dotare, inzestrare, salarizare si pensii, li se cuvin doar lor, cei putini si alesi, care vor trai vesnic, rezervistii avand misiunea DE A PARASI, PE CALE NATURALA, SISTEMUL, adica de a economisi prin deces banii destinati cumpararii de epave zburatoare si plutitoare, aducatoare de profit pentru negociatori. Vi-l recomandam cu caldura! Are dreptul la vesnica noastra “recunostinta”!
Pe calea juridica, am ajuns cu procesele impotriva ministerelor Muncii si Apararii, unde am dorit, la ICCJ. Asteptam incetarea grevei magistratilor, pe 18 martie, a.c. Atentionam, insa, toate “geniile” care ne injura pentru ca nu au dotarea necesara intelegerii, ca tot ceea ce obtine SCMD pe cale legislativa, se aplica tuturor rezervistilor. Ceea ce se obtine, insa, pe cale juridica, prin procese initiate de membrii SCMD, este in beneficiul exclusiv al celor care au intentat procesele, adica al membrilor SCMD, care trebuie sa demonstreze instantei ca sunt cu plata cotizatiei la zi (adica membri, conform statutului SCMD).

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

                  Col.(r) dr. Mircea DOGARU