luni, 5 iulie 2021

 

MASURA BUNULUI SIMT, D-LE BOGDAN FICEAC!

 

La RTV, dl  Bogdan Ficeac ataca din nou, de pe pozitiile ”caprei cu principii”, pensiile militare! Domnia sa nu poate intelege ca, unei categorii socio-profesionale cu obligatii in plus fata de ceilalti cetateni, interdictii si limitari ale exercitiului unor drepturi fundamentale, cu obligatii in legatura cu profesia si dupa trecerea in rezerva etc., trebuie sa ii acorzi niste compensatii!

Nu poti pretinde pentru militari, care presteaza ”munca fortata”, botezata, constitutional – ”activitate”, drepturi egale cu ale celorlalti cetateni, de vreme ce ei au obligatii, limitari si restrictii constitutionale si legale in plus fata de acestia!

Nu intelege dl Ficeac faptul ca, trecerea in rezerva a unor militari si politisti, inainte de implinirea varstei standard prevazuta in norme, in absenta unor reforme si reduceri de efective declarate in ministerele respective, sau in situatia de inapt medical a celor in cauza, a fost facuta de conducerea politica civila a acestor ministere ,incalcand Legea pensiilor militare de stat nr.223/2015! Deci prin savarsirea unei infractiuni! Fapt demonstrat o data in plus de angajarea, de catre aceiasi decidenti politici, chiar de a doua zi, a "tinerilor pensionari" pe functii civile in ministerele respective! Devina sunt ministrii politici in cauza, nu masa militarilor si politistilor!

Vreti contributivitate la pensiile militarilor d-le Ficeac? Foarte bine! Pentru cei care suntem deja in rezerva, daca tot vreti sa ne schimbati, retroactive, statutul de pensionar militar, acum, dupa ce noi ne-am indeplinit partea de contract asumata cu Statul Roman, sa ni se calculeze sumele ce ni se cuvin pentru orele prestate peste programul de 8 ore legal prevazut pentru civili, cu care ne doriti dvs. si altii egali. Evident, aplicand regimul juridic specific acestora: orele prestate peste cele 8 ore prevazute ca program de lucru pentru civili sa fie platite cu sporurile legale! Tot retroactiv! Egalitate peste tot, nu?

Angajatorii nostri sunt singurii care detin toate datele despre activitatea noastra. Si depre ”anvelopa” noastra (separata de a Casei Nationale de Pensii), din care se platesc si pensii si salarii si instructie si achizitii si din care nu se poate extrage 1 leu pentru scopuri civile. Adica vorbiti despre lucruri la care nu va pricepeti si care sunt pentru dvs. perfect inutile, din punctul de vedere al pensiilor civile. Din motive pe care si dvs. le-ati putea intelege, militarii nu au avut si nu au carti de munca. Sa ni se plateasca aceste sume, retinand impozite, taxe, contributii etc. inclusiv la pensie. Ar fi ceva de plata: serviciul de zi pe unitate,serviciul de garda, serviciul operativ, alarme, aplicatii, tabere, misiuni, munci agricole, munci industriale etc. Si, ca sa fim corecti pana la sfarsit, intr-o societate in care totul se plateste, trebuie sa ni se plateasca, dupa impozitarea si taxarea legala, o compensatie pentru timpul cat am fost obligati sa fim la dispozitia Statului Roman 24 de ore/24, neputand sa lucram altceva, sa circulam liberi, sa infiintam si sa administram o societate comerciala etc. Poate un 20-25% din veniturile pe care le-am realizat in anii in care am exercitat profesia militara. Sa se adauge toate aceste sume la veniturile platite noua, de-a lungul carierei militare si sa ni se recalculeze pensiile pe contributivitate! In mod sigur, in aceste conditii care ar respecta realitatea din viata si activitatea militarilor, pensiile noastre vor fi mai mari decat cele aflate in plata! Cu mult mai mari! Nu cum ati vrea dvs.!

Noi ne-am pus efectiv viata la dispozitia Statului Roman, care a dispus cum a vrut de ea, iar acum acelasi stat ar vrea sa ne arunce ceva frimituri, nerespectandu-si partea de contract asumata fata de noi, prin legi tot de el edictate! Cat ii priveste pe cei in activitate, platiti-le, cu sporurile aferente, toate orele prestate peste cele 8 ore specifice activitatii civililor, inlaturati toate interdictiile si restrictiile vietii de militar si puteti sa ne treceti pensiile pe principiul contributivitatii! Asumandu-va falimentul Casei Nationale de Pensii! Asa da egalitate, nu sunteti de acord d-le Ficeac?

 

Col. (r) Stefan TUDOSIE

Vicepresedinte S.C.M.D.

 

 

PS. Si apropo de varsta de pensionare…Din cate am vazut, sunteti apropiat de varsta mea. Ce ziceti, incercati, la varsta dvs, un mars de 25 km, cu echipamentul, armamentul si celelalte materiale ale unui militar? Ati vrea sa fiti, la 65 de ani, in cabina unui supersonic, intr-un tonou, la 10.000 m altitudine? Ori sa va scufundati, ca scafandru military, la cateva zeci de metri sub apa? Nu de alta dar ca sa aveti o masura cand vorbiti de varsta de pensionare a militarilor! Macar cea a bunului simt! Pentru ca egalitarismul burtii nu tine nici macar de bolsevism ci de aberatiile stahanoviste!