vineri, 17 septembrie 2021

 

DESPRE MANIFESTATIA DE PROTEST

DIN 16 SEPTEMBRIE A.C.

-         In atentia membrilor SCMD -

Ieri, 16.09.2021, un guvern absent a instituit ”Alerta sanitara”, transformand toate spitalele in ”suport COVID” si interzicand grupurile de cetateni mascati, mai mari de 6 persoane. Din fericire, participantii la manifestatie erau deja in dispozitiv si am negociat cu fortele de ordine doar scurtarea timpului cu 1/2 ora si pastrarea celor 6 locatii. La fel de ”intamplator” ministrul Apararii si-a chemat pentru contracarare ciracii si, uitand ca a jurat anul trecut ca ne va da mizilicul numit ”rata inflatiei” (diferenta de inflatie dintre 2 ani consecutivi) la 1 septembrie a.c., le-a promis acelasi lucru pentru la anul. Dupa care, fara anularea prevederilor legale in vigoare privind pensiile militare de stat, va urma promisiunea pentru ”la Anul si La Multi Ani!”.

La actiunea de protest au fost prezente, cu delegatii semnificative, la solicitarea FSTFR, toate sindicatele din CNS MERIDIAN. In ceea ce priveste SCMD, au participat cu delegatii filialele din Zonele 2,3,4 si 8, la chemarea d-lor vicepresedinti cdor. (r) Ilie TRUTA, col. (r) Victor POPESCU si col. (r) Florea CRISTESCU. Remarcand inca o data buna organizare si masiva participare a Filialei 1 Constanta, le multumim tuturor celor prezenti, presedinti si membrii de filiale. Tinand cont de distanta, mentionam participarea delegatilor Filialei 2 Targu Mures, veniti cu dl. vicepresedinte col. (r) Adrian DEAC si, in deosebi a delegatilor Filialelor 1 Chisinau si 1 Varnita-Tighina, veniti de peste Prut, la chemarea d-lui vicepresedinte col. (r) dr. Anatol MUNTEANU.

Ca aliati ai SCMD, au raspuns invitatiei conducerile, insotite de delegatii numeroase ale SNPPC, ANCMRR din M.A.I., sindicatelor de la penitenciare, Sindicatului Tinerilor Profesori si FRDD, afiliata Comisiei de la Venetia, carora le multumim pentru participare, angajandu-ne sa-i sprijinim, ca si pana acum, in actiuni similare.

Am cerut demisia guvernului Iohannis-Citu-Ciuca, guvern care arunca o criza provocata exclusiv pe umerii cetatenilor, urmarind falimentarea noastra, a tuturor, prin cresterea nesimtita a preturilor, inghetarea salariilor si a pensiilor si cresterea cu inca 300% a pretului gigacaloriei.

Toate sindicatele si-au prezentat nemultumirile si obiectivele public si in fata presei. In ceea ce ne priveste am abordat discriminarile existente la salarizare si indeosebi la pensiile militare de stat, expunand si solutiile. Pentru viitor, insa, rugamintea pe care o adresam tuturor membrilor SCMD, ai sindicatelor si asociatiilor partenere, este aceea de a nu mai confunda Plx-199/2020, opera directiilor vinovate fata de noi, din M.Ap.N., care, in sine, este o catastrofa, cu AMENDAMENTELE la acest proiect legislativ, sustinute de SCMD prin deputati si senatori, de culori politice diferite si care, acceptate, ar insemna transformarea textului Plx-199 in textul Legii 223/2015, asa cum a fost promulgata.

Intelegem disperarea celor care nu-si vad, de ani de zile, dreptatea implinita, pentru ca de cate ori ajungem la rezolvare ori cade guvernul favorabil ori se schimba majoritatea parlamentara, dar ii asiguram ca, prin actiunile conducerii SCMD si ale conducerilor filialelor care si-au luat rolul in serios, majoritatea parlamentarilor actuali si a consilierilor lor au documentele cu situatia la zi si cunosc argumentele, solicitarile noastre si solutiile propuse de noi pe de rost. Inclusiv impotrivirea noastra la tentativele de aruncare a Rezervei, ca balast, fara banii aferenti, in carca Guvernului, a Camerei Deputatilor si a Casei Nationale de Pensii. Ca dovada s-a recunoscut ca avem printre participantii la miting si parlamentari sau consilieri parlamentari, membri sau parteneri ai SCMD.

Scopul manifestatiei a fost acela de a atrage atentia intregii clase politice, exclusiv preocupata de ciolaniada din PNL, ca suntem iarasi toti la un loc, toate categoriile socio-profesionale, civile si militare, reprezentate de sindicate, ca am inteles ca numai prin UNITATE ne vom putea obtine, fiecare, drepturile, sub amenintarea ca vom redeveni o masa letala de vot ca in anii 2011-2016. Numai asa excesul de zel dezgustator in indeplinirea ordinelor straine, al celor care ne conduc, exclusiv in interes strain, se va domoli si, de dragul de a-si pastra utilitatea in ochii stapanilor, vor accepta sa mai permita si romanilor, civili si militari, sa mai traiasca in limitele normalitatii. Cu atat mai mult cu cat toate statele UE iau masuri de plafonare a pretului la energie (in timp ce la noi, dupa ce a crescut deja cu 25%-50% mai creste acum cu 300%) iar in stanga si in dreapta noastra, ungurii si rusii au dublat salariile si pensiile, incepand cu cele ale militarilor. Ba se mai acorda si a 13-a pensie, promisa la noi si uitata din 2014. Este motivul pentru care noi am scandat, sub tricolor, strigatul de lupta al SCMD – ”Afara, afara/Cu javrele din tara”, si data fiind prezenta politistilor, in onoarea lor, nemuritoarele versuri, atat de dragi lui Basescu – ”Iesi afara/Javra ordinara”.

Televiziunile au ramas la punct fix si, desi au prins in cadru manifestanti cu insemnele SCMD ori SNPPC, au respectat cu sfintenie ordinul de a nu ne mentiona pe noi si revendicarile noastre, pe care, de altfel, le primisera in scris, de la presedintele Filialei sector 6 Bucuresti, la orele 10.30, cu rugamintea de a le afisa pe fundalul comentariilor. Cu exceptia posturilor ”Dobrogea TV” si ”Metropola TV”, care au filmat corect si au luat interviuri si membrilor nostri. Le multumim pentru profesionalism, pe aceasta cale.

SNPPC a renuntat la manifestatiile din 27-30 septembrie, dar a obtinut deja aprobare pentru 7 octombrie. Ceferistii au ramas cu manifestatia din 30 septembrie si ambele structuri sindicale ne invita sa participam la datele amintite. Impreuna am luat in calcul organizarea unei actiuni de amploare, ca la 24 ianuarie a.c., la sfarsitul lunii octombrie, banuiti dvs. pe ce data. In functie de evolutia politica si urmand sa ne prezentam ultimativ solicitarile noastre noului guvern.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU