luni, 21 februarie 2022

 

TATAIE SI CIOARA DE PE GARD

-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

 

Doamnelor si domnilor,

A devenit, deja, rutina atacarea SCMD cu cele mai imunde abjectii basiste, ori de cate ori organizam o manifestatie ampla sau ne apropiem, juridic, parlamentar, guvernamental, de rezolvarea problemei drepturilor noastre legitime, cu cinism incalcate. Basescu nu mai este dar penalii generaliti de el sau rasplatiti prin OUG 1/2011 (”scafandrii” de Vaslui si ”genistii” de Bosnia) au ramas la butoane, transmitandu-si puterea din tata-n fiu/fiica. Si ei si ”beneficiarii” de atunci turbeaza la orice incercare a noastra de readucere la normalitate a pensiilor militare. Suntem atacati pe mijloacele de indobitocire on-line, pe principiul ”Hotului care striga – Hotii!”, de mercenarii (anonim ai) Serviciilor, de slugile lor, care si-au vazut sacii-n caruta prin ”oscaruri” si de prostii fuduli, manipulati pe ”Principiul caprei”!

Au reaparut ideile basiste despre ”sindicatul ilegal”. Cinci ani ne-a tocat aiurea, prin tribunale, marele profitor al functiei de presedinte ANCMRR, generalul Iliescu, pe tema asta. Isi luase omul angajamentul, fata de comandantul suprem, ca ne desfinteaza, dar am castigat de fiecare data. Iar astazi suntem, prin hotarare definitiva si executorie, in situatia de a ne recupera banii cheltuiti aiurea, prin procese. Nu am cerut daune, pentru ca nu vrem banii camarazilor care nu au nici o vina. Dar va rugam sa-i avertizati pe cei care ne insulta, ridicand, de aici inainte, aceasta aberatie ca-i vom da in judecata si ii vom rade la piele.

Nu suntem un sindicat exclusiv al rezervistilor din M.Ap.N. ci al rezervistilor din toate structurile SAOPSN, deci nu beneficiem de cei peste 230 milioane lei alocati de bugetul M.Ap.N. ONG-urilor de importanta galactica! SCMD traieste  exclusiv din cotizatiile si donatiile membrilor sai. Si a dovedit-o deja ANAF-ul, ca orice ban este cheltuit exclusiv pentru desfasurarea actiunilor noastre. Ca sunt jigodii care se gandesc ce-ar face ei in fruntea unui sindicat si ne acuza pe noi ca ne-am ”imbogati”, e treaba lor! Dar de azi inainte, sa-si pazeasca si ei pielea si sa nu uite ca ”Gura bate …”!

Am fost fericiti cand, dupa infiintarea SCMD, napoleonii si cezarii generaliti pe lipsa de calitati (pentru ca Romania trebuia distrusa in pregatirea ”revolutiei spontane” si jefuita metodic, fara rezistenta, dupa) s-au ”federalizat”! Vazand cati membri declara fiecare napoleon de organizatie, am constatat ca Romania ar fi avut efective de 2 ori cat toti beligerantii din al doilea razboi mondial la un loc. Si ne-am bucurat ca si-au gasit supapa, ca se simt bine premarindu-se intre ei si ca nu vin la noi. Dar, de atunci, stimulati, tot anunta disparitia SCMD. Pe care au incercat s-o ajute, imitandu-ne organizarea si incercand sa ne atraga membrii din filiale. Astazi abereaza cu furie ca SCMD e ”muribund”, ca ”minte” sau ”fura” ideile celor care, avand putine si fixe, stiti dvs. cum se numesc.

Va rugam sa le comunicati celor speriati de astfel de afirmatii, sa stea linistiti! In ciuda mortalitatii galopante si stimulate la rezervisti, avem si astazi mai multi membri (inclusiv recent pensionati) decat au visat ei vreodata. Si in Tara si in afara! Si infinit mai multi aliati, atat in mediul politic, cat si in zisa societate civila!

Cat despre ”furt”… anuntati-i pe abulicii generatiei copy-paste ca toate filialele SCMD au dovezile activitatii noastre si ca acestea sunt nerestrictionate, pe paginile SCMD. Ca in martie 2019 ne-am dus la SG al Guvernului Dancila, un eminent jurist, care a avut curajul sa-l infrunte pe Basescu in 2010 pe problema pensiilor militare. Acesta ne-a demonstrat ca, orice lege dispunand doar pentru viitor, singura noastra sansa este sa aparam cu dintii textul initial al Legii 223/2015, asa cum a fost promulgat, lege care ne-a schimbat statutul de la 1 ianuarie 2016. Iar modalitatea este de a aduce ca amendamente vechiul text al articolelor modificate prin aberantele OUG-uri clocite la M.Ap.N. (pentru care SCMD i-a dat in judecata pe toti ministrii Apararii, de la Motoc la Ciuca). Amendamente care sa fie introduse de deputati si senatori intr-unul dintre proiectele legislative (Fifor sau Les) fabricate de Directiile Juridica si Financiara, pentru prostirea noastra. Am ales Proiectul Les, si am selectat ca amendamente vechea forma a articolelor modificate.

SCMD a gasit si-n Guvern si-n Parlament sustinatori, prin relatiile directe la Bucuresti si prin contactarea parlamentarilor din judete, de catre filiale, ilustrandu-se in acest sens Filialele 1 Constanta, 1 Targu-Jiu, 1 Ramnicu Valcea, 2 Alexandria si 2 Targu Mares. Cand, la 25 octombrie 2019, am organizat marele miting de la Guvern, la care i-am invitat pe toti rezervistii, de o luna de zile si majoritatea parlamentara si premierul erau de acord cu solutia. Un acord definitiv exprimat cu 2 zile inainte de eveniment, de transformare a Proiectului Les, prin aceste amendamente, in textul initial al Legii 223.

La 25 octombrie 2019, nu am facut parte din delegatia care a indeplinit formalitatea de a aduce oficial textul nostru, adevaratului initiator, secretarul general al Guvernului. Am ramas pe tribuna, explicandu-i unui batran colonel, generalit la pensie, care e schema si singura solutie. Si dandu-i copia textului oficial, desi mai multi membri SCMD (proveniti din Politie) m-au rugat sa n-o fac. Acestora le-am reamintit ca obiectivul SCMD nu este sa punem botul la ”margelele colorate”, adica la inutilele grade in rezerva si retragere, sau la promisiuni de functii, la fel de inutile, cand viitorul nostru este Ghencea Militar, ci sa recastigam drepturile si demnitatea tuturor, dovedind ca nu cei pastrati in activitate pe criterii politice si de servicii au fost cei mai buni, ci aceia obligati sa treaca in rezerva, prin destructurarea impusa de NATO. Si ca deviza noastra trebuie sa fie ”Nu ne intereseaza magarul care cara samarul ci ca samarul sa ajunga unde trebuie”.

Din pacate Guvernul Dancila a cazut, prin tradarea lui Tariceanu, iar perdantii din alegeri au venit la putere. Dar aveam sustinatori si printre ei! Atunci s-a declansat ofensiva domnilor Balu, Maciu, Rosu, Jianu etc. impotriva amendamentelor la Plx 199 si sustinerea textului initial al PSD-istului Les. Nimeni nu si-a pus intrebarea, cum Dumnezeu, in plina isterie liberalo-USR-ista, astia sustin textul unui PSD-ist! Normal! Era textul lor, impotriva Rezervei. Atunci ne-am trezit cu un text care semana al dracului de mult cu amendamentele sustinute de SCMD, puse cap la cap. Textul a fost strecurat printr-un onest deputat USR, presedintelui Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor. Si ne-am bucurat, ca toti ochii si toate reactiile vor fi pe respectivul Plx. Stiam ca initiatorul, deputat de-al lui Ponta, iesise lt.col. in rezerva, fusese avansat colonel de Ciuca si aspira la general, daca ne blocheaza. Drept care si-a inmormantat singur, ca initiator, proiectul. Tataie n-a inteles ca nu mai poate, procedural, reinvia mortul. Si a tinut-o gaia-matu ani de zile, pacalindu-se singur si pacalindu-i si pe altii ca trebuie sustinut mortul! Atunci s-au trezit adversarii cu amendamentele strecurate de SCMD, prin parlamentari curajosi, la Plx 199 si a inceput razboiul amendamentelor intre SCMD si domnii Balu si Rosu. La Senat, M.Ap.N. a fost stopat de senatorii Tit-Liviu Brailoiu si Stefan Mihu, dar declansarea pandemiei nu a mai facut posibile intrunirea plenului si votul. Atunci s-au trezit cu amendamentele la Camera Deputatilor, initiate de 5 deputati in frunte cu presedintele Comisiei de Munca.

Doi ani ne-am jucat de-a razboiul cu M.Ap.N., amendamentele sustinute de SCMD fiind cand inlocuite cu cele ale M.Ap.N., de presedintele Comisiei de Aparare, cand invers, la interventia vicepresedintelui Comisiei. Asa a rezultat in final, la solicitarea de mediere, intre SCMD si M.Ap.N., a Comisiei de Aparare, tabelul cu 6 coloane, continand si amendamentele care readuceau Plx 199 la forma initala a Legii 223/2015. Comisia de Munca astepta raportul Comisiei de Aparare in acest sens pentru a-si da avizul trimiterii la vot in plen. Dar alegerile parlamentare au fost masluite si toti parlamentarii care ne-au sustinut nu s-au mai regasit in noul Parlament. Cu doua exceptii – d-nii deputati Adrian Solomon si Mihai Weber. In plus, ne-am trezit acuzati pe mijloacele on-line ca am fi furat munca lui Tataie. Bietul om nici astazi nu pricepe ca amendamentele in cauza nu sunt ale noastre ci texte ale Legii 223/2015, asa cum au fost votate, promulgate si inscrise in M.O. Cu alte cuvinte ca au autor colectiv si orice pretentie de autorlâc a lui Tataie ii va pune in cap zecile de juristi si finantisti care au intocmit textul legii, basca trei ministri si doi premieri care isi revendica paternitatea! Asta da, ”paranoia”!

Ultima actiune a SCMD, pe o idee de Tit-Liviu Brailoiu, a fost, in noiembrie 2020, convingerea presedintelui Senatului din vechea legislatura sa initieze un proiect de lege care sa cuprinda toate prevederile initiale ale Legii 223/2015, anulate prin OUG-uri. Si-am luat-o de la capat, incercand sa-i convingem pe noii parlamentari de justetea cauzei rezervistilor si de faptul ca nici Ministerul Muncii, nici comisiile de Munca din Parlament, nici Ministerul de Finante nu au competenta asupra noastra, pentru ca noi nu am avut contracte de munca normata iar pensiile noastre nu se platesc din fondul de asigurari sociale. In paralel juristii SCMD au demonstrat crima comisa prin PNRR impotriva tuturor salariatilor si pensionarilor romani, convingand si ministri si parlamentari de necesitatea renegocierii. Apoi, cand ne-au discriminat prin OUG 130/2021, impunandu-ne ilegal la CASS si aplicandu-ne doar rata inflatiei, SCMD i-a dat in judecata pe minstrii de resort, pe directorul SRI si pe sefii Caselor sectoriale de pensii!

Pentru toate cele de mai sus va sta la dispozitie arhiva SCMD, care este deschisa, putand fi consultata de toti interesatii. In fine, la cererea generala…”Sa ne unim in lupta!”, am dat curs invitatiei ONG-urilor ramase in Forum, de a participa la o discutie pentru adoptarea tacticii comune, pe 11 februarie a.c. Au fost prezente 8 ONG-uri ale rezervistilor, 2 Ligi si SCMD. Am dat pe fata totul, inclusiv ca la amendamentele pe care le sustinem am introdus un singur cuvant fata de textul initial al legii, cuvantul ”salarial”, pe langa ”venitul brut”, am prezentat tabelul final cu 6 coloane, aflat in faza de raport la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor, l-am predat presedintelui Forumului si am promis ca SCMD v-a afisa luni 14 februarie a.c. si proiectul legislativ din noiembrie 2020, ceea ce am si facut. Ne-am declarat de acord ca, in paralel cu actiunea din Parlament, sa solicitam Guvernului rezolvarea situatiei printr-o OUG, cerand doar ca, alaturi de cele doua variante de text, pe care le aveau ONG-urile, sa fie luat in calcul, ca OUG si proiectul legislativ din noiembrie 2020. Ne-am exprimat acordul cu orice punct de vedere comun.

Sambata 12 si duminica 13 februarie, col. (r) Icleanu de la Forum a alergat cu taxiul pe la toti presedintii implicati, sa semneze, si luni, 14 februarie, a depus la Guvern solicitarea comuna de discutii cu Premierul si ministrii implicati, pe ideea OUG. De-a doua zi insa ne-am trezit ca Tataie, manipulat de trompetele care au distrus si ideea de ”Partid al Militarilor”, pentru ca voiau sa parvina pe resursele si imaginea d-lui prof. univ. dr. Tran, o i-a pe aratura, se duce in nume propriu peste tot cu o varianta de proiect nediscutata, conform intelegerii, cu nimeni. In plus ca ataca SCMD, on-line, cu tot arsenalul propagandei basiste. Si asta in conditiile in care SCMD a acceptat sa sustina prin toate mijloace de care dispune (Si dispune!) orice PUNCT DE VEDERE COMUN!

In situatia data, pentru ca binele si dreptatea rezervistilor primeaza, va transmitem dvs. membrilor SCMD vechi si noi, rugamintea de a nu raspunde laturilor care se arunca in capul nostru. Transmiteti doar tuturor celor interesati sau oripilati ca suntem de acord sa ridicam statuie in dosul blocului oricarui camarad, preocupat de propria imagine in posteritate! De carton ca nu avem bani pentru bronz! Doar-doar nu se vor mai agita napoleonii, fiindca este clar ca nu-si dau seama ce fac. Intaratat, manipulat, Tataie si cei disperati sa parvina dau cu oistea-n gard si distrug un efort colectiv. La nevoie, ii vom inchina si ode nemuritoare, numai sa se ostoiasca! Iar daca-l deranjeaza reducerea, de catre noul ministru, printr-un ordin publicat in M.O., a numarului de beneficiari de pomeni de la M.Ap.N. la doar cateva ONG-uri…nici o problema! O sa-l rugam pe dl. ministru sa-l bage si pe el in seama, in nou-inventatul ”Consiliu de mediere”, adica de batut apa-n piua si tergiversat pana se termina diversiunile ”COVID 19” ”Putin!”.

Nu-l vom mai coopta pe Tataie la nici o actiune, ca sa nu ne mai faca figura de la Cotroceni, din 24 ianuarie 2021, cand ne-am pus in cap din cauza lui si sindicatele constructorilor si jandarmii si generalii din Departamentul de resort al Presedintelui. Dar il vom sprijini ca si pana acum, in toate actiunile stradale initiate de el si la care SCMD i-a asigurat peste 2/3din participanti. De asemenea ii stau la dispozitie toate documentele noastre, din 2009 si pana astazi, poate sa-si insuseasca tot ceea ce doreste, dar sa nu mai umble manipulatorii lui la fraze ca le schimba sensul! Pentru ca, repetam, pe noi nu ne intereseaza gloria disperatului ca i se apropie funia de par si n-are monument in constiinta natiunii, ci doar ca ”samarul” nostru sa ajunga unde trebuie!

Iar celor care mai pun botul la mizeriile basiste, relansate de manipulatorii de profesie, va rugam dragi camarazi sa le atrageti atentia ca fac, fara sa-si dea seama, jocul asasinilor nostri, distrugand un efort, in sfarsit colectiv. Puneti-le intrebarea… ”Cui foloseste?”. Cui foloseste ca o actiune comuna discreta, ca sa nu spunem ”secreta” a fost facuta praf de o iesire unilaterala cu fundul la drum? Tataie poate nu mai rezoneaza, dar, in ceea ce-i priveste pe manipulatorii lui, ne este greu sa nu avem ”suspiciunea rezonabila”, ca o fac deliberat, din ordin, sperand generalirea lor, pe modelele de trista amintire Maciu, Fratila sau Rosu! Asa cum s-a intamplat de fiecare data! Ca sa ne alegem cu praful de pe toba, acum, cand jefuirea Romaniei se apropie de sfarsit, conturandu-se deja jefuirea noastra, a fiecarui individ in parte, prin ”razboiul facturilor” (ministrul Dancu dixit).

In concluzie, chiar daca va simtiti jigniti va transmitem rugamintea dragi camarazi sa nu mai intrati in polemici, pentru ca este o pierdere de timp sa incercam sa demonstram prostului ca e prost, nebunului ca e nebun, hotului ca e hot si tradatorului ca merita glontul! Ne-am cheltui si energia si scuipatul degeaba!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU