miercuri, 10 august 2022

 

SRISOARE  DESCHISA

DOMNULUI  MIRCEA  GEOANA

SECRETAR  GENERAL  ADJUNCT  AL  NATO

Excelenta,

Subscrisul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) ne adresam dvs., in virtutea calitatii oficiale pe care o detineti, deoarece avem suspiciunea rezonabila ca, la Bucuresti, in plin conflict care opune NATO Federatiei Ruse, se deruleaza o politica nu numai antinationala ci si profund anti-NATO si contrara intereselor partenerului nostru strategic.

Prin OUG 130/2021, legislatia nejustificata a liberalizarii preturilor la energie si carburanti si PNRR (in care militarii si politistii sunt neconstitutional prevazuti) salariile si pensiile civile si militare au fost, intr-o prima etapa, inghetate pe 50 de ani. Au urmat micsorarile si concedierile, in conditiile cresterii zilnice a preturilor, inchiderii (ex. ultima fabrica de hartie, ultima companie producatoare de sare, etc.) falimentarii programate (ex. CFR-Marfa, CFR-Calatori, TAROM etc.) sau vinderii pe nimic (ex. HIDROELECTRICA) a ultimelor active ale statului, nu numai privatizatii ci si intreaga populatie traind astazi sub spectrul falimentului personal. Si aceasta, cu mult inainte ca Putin sa fi declansat conflictul din Ucraina, ca raspuns la decretul lui Zelenski (16 februarie 2022) de ocupare manu militari a Crimeei, exrepublica sovietica, ce a respins, de doua ori, ocupatia ucraineana, prin referendum (1990 si 2014).

Se recreaza, practic, prin masuri economico-financiare abuzive si nejustificate, atmosfera din vara si toamna lui 1989, cand românul striga disperat… ”Da sa vina dracului odata rusii, ca sa putem trai mai bine!”. Atunci, Gorbaciov promitea Glasnosti si Perestroika, astazi, in plin razboi, Putin a marit salariile bugetarilor, soldele si pensiile si promite gaze ieftine.

Avand, asadar, suspiciunea rezonabila, ca ”geniile” de la Bucuresti vor sa deturneze orientarea românilor spre polul de putere care se contureaza in Rasarit, intrucat se disculpa, aruncand intreaga vina, pentru masurile lor aberante, pe Comisia Europeana, si, mai nou, pe Banca Mondiala, epuizand dialogul intern, vom picheta, incepand cu 25 august a.c., ambasadele Frantei si Germaniei si Reprezentanta Comisiei Europene, pentru a-i intreba pe mai marii Europei, daca au inebunit ei si ne supun jafului sistematic, printr-o politica a genocidului, sau ne mint, ca de obicei, slugile de la Bucuresti.

In ceea ce ne priveste strict, pe noi, militarii si politistii, ne adresam dvs., aducandu-va la cunostinta urmatoarele: nu numai ca prevederile din Tratatul de aderare a Romaniei la NATO, privind pregatirea sau reconversia profesionala, cuantumul soldelor ori soldelor de rezervisti (pensii) nu se aplica, dar suntem supusi in continuare unei agresiuni psihologice si imagologice fara precedent si de neexplicat in conditiile actualului conflict militar care ne vizeaza direct si pe noi, prin românii si teritoriile românesti din Ucraina.

In conditiile in care, prin Constitutie si legi organice, nu avem nici o legatura cu Ministerul Muncii, cu fondul de salarii al bugetarilor sau cu cel de ”asistenta sociala” al pensiilor civile, populatia este constant mintita ca o duce prost din cauza soldelor si pensiilor noastre ”nesimtite”. Or, militarii si politistii (vedeti declaratiile ministrului Vasile Dancu) ies pe capete din sistem, prin demisie, fiindca nu inteleg sa-si riste pielea pentru salariul minim pe economie, sa fie discriminati daca executa misiuni de lupta sub stindard NATO la granita estica a NATO si in Marea Neagra, fata de cei care au fost in misiuni de ”mentinere a pacii” pe alte meleaguri, iar la pensie sa ajunga bataia de joc a tuturor.

Va raportam ca Legea 284/2010 a salarizarii unitare nu a fost niciodata aplicata. Decat, la 1,5 ani dupa abrogarea sa, pentru suspendarea pe termen lung (prin OUG 114/2018) a platii ajutoarelor salariale pentru militari si politisti, la trecerea in rezerva. Si astazi coeficientii nostri de salarizare se afla la nivelul anului 2009, VRS-ul este de trei ori mai mic decat al magistratilor care ni s-au substituit, pentru ca nici noua Lege a salarizarii unitare, 153/2017, asa schioapa cum a fost, nu s-a aplicat SAOPSN, motiv pentru care vedeti politistii, sustinuti de rezervisti, pichetand in aceste zile Ministerul de Finante. Mai mult, Legea pensiilor militare de stat (223/2015), promulgata de Presedinte, a fost desfiintata, la 6 decembrie 2015, inainte de data prevazuta pentru aplicare (1 ianuarie 2016) prin ilegalul Art. 40 strecurat in OUG 57/2015, care prevedea salarizarea bugetarilor. A urmat inghetarea, pentru eternitate, a pensiilor militare, initiata de Lia Olguta Vasilescu, prin OUG 59/2017, pe care noi am numit-o a ”marii tradari nationale”. Pentru ca, emisa la 6 iulie 2017, cu aplicare de la … 15 septembrie, acelasi an, a dus, in acest interval, la parasirea SAOPSN de catre peste 21.000 de cadre specializate, majoritatea, in Occident.

Toate eforturile SCMD de obtinere a dreptatii si normalitatii, pe calea unei Justitii corupta si infeudata politic, sau pe cale parlamentara, au fost contracarate prin mijloace mafiote specifice, de catre acolitii penali ai actualului premier, care au asmutit asupra rezervistilor nu numai politicienii nepregatiti ci si intreaga media cumparata! Iar astazi situatia este si mai cumplita, pentru ca, dupa tentativele esuate de a se debarasa de intreaga Rezerva, prin aruncarea noastra, fara banii aferenti, in responabilitatea Guvernului (printr-un asa-zis Secretariat de Stat pentru Rezervisti) sau a Parlamentului (printr-o asa-zisa Comisie pentru Rezervisti pe langa Camera Deputatilor), ”ideile ciuce” converg spre aruncarea noastra pe Casa Nationala de Pensii, care ne va da niste ”compensatii”, pe langa pensia militara care va fi doar 65% din solda de grad (c. 200 lei la caporal si 386 lei la generalul sef SMA). Prin urmare, toti cei care pot iesi la pensie acum, o fac zilnic, de la 1 ianuarie anul in curs, actualul ministru al Apararii subliniind pericolul dezintegrarii Armatei prin hemoragia de cadre.

Lovite de coruptie politica la varf, ministerele Apararii, Internelor si Serviciile se destructureaza, asadar, singure, fara interventie militara straina, unica masura pe care o intrevede premierul fiind… eliberarea din functie a ministrului Vasile Dancu, tocmai pentru ca lupta sa reinstaureze normalitatea in SAOPSN, prin masuri legislative (revenirea la forma initiala a Legii 223/2015, prin OUG sau amendamente depuse in Parlament).

Contrazicand declaratiile de fidelitate si amor vesnic de la Bucuresti, intreg acest tablou va schiteza halul de slabiciune si inoperabilitate in care se afla, in fata armatei lui Putin, flancul sud-estic al NATO, datorita distrugerii si decredibilizarii sistematice a SAOPSN din Romania. Daca nu se pune capat rapid situatiei, este posibil sa vedeti, cat de curand, primirea, din lipsa de luptatori, cu flori a trupelor lui Putin, la Bucuresti, asa cum s-a intamplat la 28 august 1944, cu trupele lui Stalin. Amintiti-va doar de reactia politicienilor PNTCD, la televiziuni, din timpul ”puciului lui Rutkoi” (1991).

Pe cale de consecinta, majoritatea membrilor SCMD fiind absolventi de cursuri NATO de ”politici de aparare”, va solicitam, domnule Secretar General Adjunct, pe langa sprijinirea efectiva si neconditionata a actiunilor actualului ministru al Apararii si o interventie directa, prin interpelarea Guvernului Romaniei, pe tema respectarii obligatiilor asumate prin Anexele Tratatului de Aderare la NATO, privind salarizarea si pensiile tuturor componentilor SAOPSN, militari, politisti si civili!

Cu multumiri anticipate,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Presedintele SCMD