ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

luni, 19 iunie 2023

Concluziile mitingului din 16.06.2023

 “VOI NICI NU TREBUIA SA FITI ACOLO!”

- Concluziile mitingului de la Ministerul Muncii, de vineri, 16 iunie 2023–

 

Cuvintele din titlu apartin eternizatului ministru al Muncii, dl. Marius Budai, cu referire la introducerea, neconstitutionala, in dispretul NATO si a rezervistilor, atat in PNRR cat si in PLx244/2023. Ni le-a spus cu ocazia negocierilor de vineri. Ei, si!? Noi insine i le-am argumentat juridic de cinci ori in ultimii doi ani, in negocieri de peste doua ore fiecare, la sediul d-sale si de doua ori la guvern, in fata bietului fost premier. Si i le-am argumentat cu documente provenind din legislatia NATO, din Tratatul de Aderare, de la C.E. ori Banca Mondiala, pe care se arunca astazi, aiurea, vina incompetentei, ticalosiei si tradarii neaose.

“Ghinea e de vina si noi trebuie sa ne conformam PNRR-ului!”, s-a mai scuzat domnia sa. Zau? Pai SCMD i-a dat, din octombrie 2021, intreaga argumentatie juridica a renegocierii, cu scoaterea rezervistilor din “Biblia” financiara care ii ingroapa pentru 50 de ani pe pensionarii si angajatii Romaniei. Bulgaria, Ungaria, Polonia, etc. au renegociat. Noi … nu! De ce? Oare, in calitate de cobai, anuntam distrugerea NATO in viitorul apropiat, armata si politia romane fiind singurele din Alianta facute praf? Chiar vrem sa externalizam si Apararea pe mana militarilor francezi, polonezi, americani, platiti cu 1000 Euro/zi si sa ne lichidam intreaga industrie de aparare producatoare de transportoare si nu numai, pentru a plati, ca la curve, cu banii inainte, “submarine” Piranha si “motostivuitoare” Abrams si Leopard, care sa ne distruga podurile ce n-au cazut, inca, singure, ori avioane nezburatoare si epave neplutitoare? Chiar vrem sa vindem Ordinea Publica politistilor nepalezi ori sikhi si Serviciile de Informatii, kazarilor unguri (cabarii) ai lui Soros?

Cat despre incriminatul Ghinea, o sa nelamurim curand care este situatia, pentru ca avem suspiciuni rezonabile, asupra implicarii coalitiei la guvernare, din momentul in care adjunctul dlui. Budai, secretarul de stat Cristian Vasilcoiu, a atacat-o dur pe fosta madam-ministru – buna la toate, Raluca Turcan, ca ea i-a bagat pe militari si pe politisti, neconstitutional, in rahatul asta si acum le plange fariseic de mila. In plus, in ceea ce-l priveste pe dl. Ciolacu, cel care a vociferat doi ani ca pensiile militare nu sunt “speciale” si acum ne beleste mai rau ca Basescu, ne vom adresa tuturor psihiatrilor militari in rezerva, sa ne explice brusca schimbare. Asta daca, nu cumva ne lamuresc politistii si procurorii.

Pe scurt, spre marea satisfactie a prostilor nostri fuduli, dl. Ciolacu insista pe recalcularea pe baza Sfintei Contributivitati (instituita in 2001 si care va intra in paine, abia, in 2036, cand va apare priumul pensionar cu vechime completa de contributivitate de 35 de ani) a tuturor pensiilor aflate in plata, fiindca d-sa habar nu are de principiul neretroactivitatii legii.

Retraim. practic, anul 2016, cand basistii umplusera Tara de chestori si generali facuti in retragere, sa explice celor ce au purtat pe gat, cu mandrie patriotica, in loc de cap, un bocanc sau o cizma, cat de bun e penalul Art.40 din OUG 57/2015, fata de Legea reparatorie 223/2015, pe care o distrugea, incat pana si presedintele Comsiei de Munca din Camera Deputatilor, dl. Adrian Solomon, s-a revoltat: “Bre, ne credeti pe toti idioti? Adica vreti sa spuneti ca 65% din jumate e mai mult decat 80% din tot?”. Astazi se incearca manipularea acelorasi, care in viata lor     n-au citit decat etichetele de pe sticle, ca media a 6 salarii consecutive de colonel, cele mai favorabile din intreaga cariera, ar fi mult mai mica decat media formata din 48 salarii de locotenent, 60 de locotenent major, 60 de capitan, 60 de maior, 72 de lt.col. plus cate au mai apucat de colonel. Si ca impartirea aceluiasi Rahat, nu la 20 ani vechime completa, ci la 35, ar fi mai convenabila si i-ar umple de bani. Ca, pornind de la OUG penala nr.1/2011 (care ar fi trebuit sa bage in parnaie, in baza auditului Curtii de Conturi din 2012, circa 4000 dintre ei, numai la MApN, vorba ministrului Dobritoiu), ei ar avea un million de puncte de pensie, ca au fost mari comandanti de regimente, divizii, corpuri de armata si armate care, astazi, nu mai exista. Tot din vina lor, pentru ca nu puteai distruge si jefui o Tara, in halul in care s-a procedat cu Romania, daca nu-i paralizai capacitatea de reactie, promovand analfabeti functional, slugarnici lacomi si fuduli, in locul cadrelor militare competente, in structurile de rezistenta, cu cel putin cinci ani inainte de circul decembrist si decenii dupa!

Poate ca va reusi dl. Ciolacu in ticalosia asumata de circa o saptamana, poate este doar tactica amenintarii cu mai mult rau, ca sa inghitim tripla impozitare la pensii, nu cu 30% ce trece de salariul mediu brut (care a depasit 6.789 lei, ajungand la c. 6.900), ci cu 15% din salariu mediu net, adica ce depaseste 4.900 lei. Vorba dlui. Solomon …. Chiar ne cred pe toti idioti? Adica au dat o Ordonanta a austeritatii, pregatesc legi ale curbelor de sacrificiu si noi sa punem botul la vrajeala teleastilor, ca pensiile vor creste, cand guvernele refuza, succesiv, sa aplice legile salarizarii si pensiilor in vigoare, in formele promulgate, mintindu-ne, mereu, cand rabdarea noastra ajunge la sfarsit, cu alte noi legi si mai grozave, care se vor aplica tot ”etapizat”, adica niciodata!?

De comun acord cu federatiile sindicale aliate ale politistilor si politistilor de penitenciare, SCMD va sustine in continuare, in strada, in Justitie, in Parlament si in media, urmatoarele:

·       Scoaterea rezervistilor si din PNRR si din PLx244/2023;

·       Aplicarea integrala, la toate componentele SAOPSN, a Legii 153/2017, asa cum a fost promulgata – dupa care suntem dispusi o sa negociem o noua lege;

·       Aplicarea Legii 223/2015 in forma promulgata, debarasata de toate “consolidarile”, aduse prin zece OUG-uri neconstitutionale;

·       Introducerea pe tabele-anexa separate a civililor din structurile militare, care au aceleasi obligatii si restrictii ca si cadrele, atat in Legea salarizarii, cat si in Legea 127/2019 a pensiilor civile.

De ce suntem alaturi de sindicatele din Politie? Pentru ca doar ei mai conteaza, in activitate fiind si putand crea haos prin incetarea activitatii! Noi, rezervistii, la ce sa facem greva? Ori la luat medicamente, ori la, eventual, mancat rahat impotriva SCMD, prin mijloacele online, in interesul Puterii, pentru ca prostul, pana nu e si fudul, parca nu e prost destul! Daca nu e in stare de nimic, daca nu pricepe nimic, daca nu intelege ce citeste, daca nu vrea decat sa-i fie lumea recunoascatoare, doua milenii de aici inainte, ca a facut umbra Pamantului degeaba, sau sa ii ocoleasca ciorile crucea pentru ca ii scrie “gl” pe ea, macar sa sada bland pe coada si sa nu se mai infoaie ca gansacul inainte de jumulit!

Ne pregatim, asadar, de iesire generala in strada, alaturi de toti aliatii nostri, politisti, rezervisti si civili, la o data pe care o vom stabili impreuna.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r) dr. Mircea DOGARU