ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

miercuri, 7 iunie 2023

NEGOCIERI LA PARLAMENT

 SNPPC, SIDEPOL, SCMD  

NEGOCIERI LA PARLAMENT
7 IUNIE AC, ORELE 12:10 – 14:00

                                                                                                                                          Astazi, 7 iunie ac. la orele 11, sindicatele mentionate au pichetat Camera Deputatilor, solicitand exclusiv scoa-
terea pensiilor militare din PNRR si din Plx 244/2023.
      La 12:10 au fost chemati la discutii la comisiile-autoare ale raportului preliminar (Munca si Buget-Finante) presedintii celor trei structure sindicale. In lipsa domnului presedinte Hutuca (al Comisiei de Buget-Finante)  din motive de sanatate, discutiile au fost conduse de domnul presedinte Adrian Solomon, in prezenta expertilor si a conducerii Casei Nationale de Pensii.
     Noi, sindicalistii am subliniat ca domnii din CNP sunt simpli executanti, nu au putere de decizie, nu sunt bucurosi
sa se incurce cu pensiile militare, asupra carora nu au competenta, iar noi am venit sa discutam cu decidentii.
      Toti am argumentat, din punct de vedere al filozofiei vietii de militar/politist, al salarizarii separate pe baza de contracte de prestare a activitatii, nu de munca normata si al pensiei care nu e pensie, ci solda de rezervist, faptul
ca, in baza Constitutiei Art. 42, care interzice folosirea cuvantului ‘munca’ in ceea ce ne priveste, pentru ca ar tre-
bui utilizata expresia ‘munca fortata’, nu avem ce cauta nici in PNRR, nici alaturi de civili intr-o lege comuna. In
plus, am argumentat ca avem un singur drept cetatenesc, acela de a-i vota pe cei care ne distrug legislativ, in depli-
na necunoastere a situatiei, toate celelalte, inclusiv dreptul la viata, fiindu-ne restrictionate, dovada pedepsele noastre la pace si razboi, diferite de ale civililor, in caz de neindeplinire a obligatiilor contractuale.
      Am solicitat toti sa ni se aplice, atat la salarizare cat si la pensii, prevederile Tratatului de Aderare la NATO in procentele similare celor din fortele armate, de ordine publica si securitate nationala ale tuturor statelor membre NATO.       
       Am solicitat acelasi lucru in privinta varstei de pensionare, precizand ca este aberant sa ceri unui pilot care este terminat fizic la 45 de ani sa-si indeplineasca atributiile pana la 65, unui politist sau luptator antitero sa urmareasca
la 60 de ani hotii si teroristii de 20 de ani, unui infanterist de 64 de ani sa atace la baioneta pozitiile lui Putin etc. Cu alte cuvinte, am afirmat ca viziunea birocratica privind munca nu are nici o legatura cu realitatea executarii ordinului, pentru ca structurile noastre, fiind piramidale si avand interdictia limitei de varsta in grad, nu putem deveni toti, dupa 50 de ani, functionari cu manecute.
      Am acuzat ca celor in activitate, politisti si militari, li se percepe ilegal CASS-ul, cata vreme, prin legile statut, a-
vem asigurata gratuitatea actului medical pentru noi si familiile noastre. Am acuzat ca, nefiind in Codul Muncii, suntem lasati la coada grilei de salarizare prin legile de salarizare care oricum nu se aplica si de care pensiile noastre sunt decuplate.
      Am acuzat furtul pensiei private (suplimentara), retransformata de LOV in “contributie individuala la bugetul de stat”.
      La scuza celor de fata, ca Ghinea a incurcat borcanele, toti ne-am arata indignati ca un nebun arunca o piatra in balta, si 100 de destepti nu sunt in stare sa o scoata, sau nu vor, cata vreme noi am predat Ministerului Muncii documentatia necesara renegocierii, pe baze juridice, a PNRR, cu excluderea noastra din aceasta aberatie inca din octombrie 2021. La scuza ca cel care a renegociat a fost reprezentantul nostru, domnul general Ciuca, eu am replicat ca domnul general nu este reprezentantul meu, ci eu sunt reprezentantul lui, fiindca domnia sa este rezervist, iar eu sunt presedintele Sindicatului Rezervistilor. In concluzie, la viitoarele negocieri, am sugerat ca, pe post de consilieri, echipa negociatoare sa includa in locul birocratilor din Finante si Casa Nationala de Pensii doi experti care chiar stiu ce vorbesc, pe domnul comisar-sef Vasile Zelca si pe mine.
        Presedintele SNPPC,  anuntat, in calitate de organizator, lista manifestiilor care vor urma, si pentru care avem aprobare, neexcluzand posibilitatea, la cererea membrilor familiei noastre ocupationale, declansarea unor greve de tip polonez.
        La scuza celor prezenti ca raportul a fost trimis Comisei Europene spre aprobarea ultimelor amendamente la Plx 244/2023, politistii s-au oferit sa puna la dispozitia celor prezenti declaratiile oficiale ale CE, privind faptul ca salarizarea si pensiile sunt decise strict de Guvernul Romaniei si nu de altcineva. Drept urmare, au anuntat ca maine, 8 iunie ac., manifestatia nu se va mai derula la Camera Deputatilor, ci, incepand cu orele 11, la Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, pana cand vom obtine o noua recunoastere a lipsei de competenta a Comisiei in acest sens.
        Domnul presedinte Adrian Solomon si conducerea Casei Nationale de Pensii, implicata ca tehnic in Raport, au hotarat ca, la primirea raspunsului, sa ne convoace pentru a discuta punct cu punct observatiile acesteia.
        In incheiere, atragem atentia tuturor ca atat Bancii Mondiale, angajata ca expert de catre Guvernul Ronaniei (pe 4 milioane de euro) cat si Comisei Europene, li s-a cerut sa se pronunte strict pe un text idiot si tradator, conceput in Romania, fara a putea avea in vedere, alte optiuni.
         Adresam multumiri tuturor membrilor SCMD/CNSC participanti, invitandu-i si maine la Reprezentanta Comisiei Europene din Vasile Lascar, nr. 31, dar, in mod deosebit, SNPPC si conducerii sale, pentru curaj, tenacitate si camaraderie. Intrucat numai impreuna vom reusi, maine, 8 iunie ac.,  ni se va alatura si FSANP, adica sindicatele din penitenciare, cu presedintele Cosmin Dorobantiu, care au desfasurat deja o greva de avertisment.
       Am onoarea sa va salut, cu indemnul la lupta din vremea Tartorului cel Batran, adica a initiatorului distrugerii Romaniei – “Mai bine un sfarsit cu groaza/Decat o groaza fara de sfarsit”!
  

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea Dogaru