ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

luni, 23 octombrie 2023

 

SCMD SI COOPERAREA TRANSFRONTALIERA CU REZERVISTII SI PENSIONARII BULGARI
- In Atentia Sindicatelor Politistilor si Asociatiilor Pensionarilor Civili si Militari-

          Ideea cooperarii, nu numai cu omologii occidentali (initiata in scris, permanent si, direct, la Burxelles in 2011, Milano in 2018 si cu ocazia pichetarii ambasadelor in 2012 si dupa 2020), pe motivul ca, daca ne lasa sa fim distrusi, experimentul se va extinde si asupra lor, cu cei din Ungaria (2011), dar si, in mod special, cu cei din Bulgaria, ne-a venit firesc, in anii 2015-2016, cand partenerul nostru strategic a organizat la Sofia consfatuiri cu veteranii estici din teatrele de operatii NATO. Din Romania au participat doar delegati ai SCMD, ocazia fiind binevenita, fiindca am aflat atunci ca pensionarii bulgari, in frunte cu rezervistii, traiau deja cosmarul care ni se pregateste noua astazi.
          Nu mai este un secret pentru nimeni ca Romania si Bulgaria sunt rudele sarace ale UE si NATO si terenul de experimentare preferat (indeosebi Romania, datorita incompetentei si slugarniciei politicienilor) pentru toate initiativele antiumane si anti-NATO ale comunist-globalistilor, iar categoria sociala cea mai vanata este aceea a pensionarilor (considerati inutili), in frunte cu rezervistii, care sunt cobaii preferati, ca executanti fara cracnire, ai ordinelor tembele, ei provenind din “Marea Muta”.
         Spre deosebire de Romania, insa, bulgarii au legi clare, care nu iau sapte piei de pe cetatean pentru acelasi produs ori activitate si nu si-au distrus complet industria. Inca exceleaza in industria materialelor de constructie, confectiilor, armamentelor si munitiilor, alimentara, semintelor nemodificate genetic si inca sunt competititvi in legumicultura, viticultura, pomicultura si apicultura. Leva este stabila in raport cu euro, spre deosebire de leu, iar preturile, adaptate la veniturile lor mici, sunt inca de invidiat pentru noi. In plus, toate mall-urile, situate, ca in Occident, la periferia oraselor, sunt obligate sa vanda 33% marfa concurentiala bulgareasca. Mai mult, migratia bulgarilor in cautare de locuri de munca are loc inauntrul, nu in afara granitelor.
           Demarate in 2017 de dl. vicepresedinte SCMD, c-dor Ilie Truta, presedinte al Filialei 1 Constanta si soldate cu vizite reciproce si actiuni comune, tratativele cu organizatiile pensionarilor, civili si militari, din raionul (judetul) Silistra, au fost blocate in 2020 si 2021 de “Pandemia la ordin”, dar au fost reluate anul trecut.
            Anul acesta, dupa ce SCMD a inregistrat un prim succes prin organizarea de catre presedintele Filialei 2 Alexandria, dl. col. (r) Liviu Sorinel Sandu, pe 14 septembrie a.c., in comun cu asociatiile rezervistilor si veteranilor bulgari, la Svistov, unei actiuni la care au participat ca invitati si delegati ai tuturor filialelor, asociatiilor si uniunilor rezervistilor din Teleorman, s-a stabilit, de comun acord, pentru ziua de 18 octombrie a.c., oficializarea la Silistra a colaborarii SCMD cu organizatiile pensionarilor (si civili si militari), prin incheierea unui Protocol intre SCMD si “Organizatia Pensionarilor Raion Silistra). In prezenta televiziunilor bulgare si centrale si zonale, Protocolul a fost semnat de mine si de presedintele omolog Dimitranov Doncho. Au participat din partea SCMD si SNPPC-Constanta, patru delegati, cu dl. vicepresedinte c-dor Ilie Truta, care s-a remarcat inca o data pentru excelenta organizare a evenimentului, iar de la Bucuresti, d-na. vicepresedinte col (r) Caloian Monica, oferind deja consultanta juridica partenerilor bulgari si dl. secretar lt. col (r) Razvan Sirbu.
               Colaborarea presupune nu numai actiuni culturale si recreative comune, dar si consultanta si schimb de experti in diferite domenii. Ne intereseaza in mod deosebit modul in care rezervistii bulgari au reusit sa obtina fonduri europene pentru construirea de asezaminte (aziluri) proprii, pe care le administreaza prin filialele si prin cluburile lor.
           Daca Europa nu ne vrea in Schengen (dovedit intre timp vulnerabil) deschidem noi, prin rezervisti si pensionarii civili, un mini-Schengen, transfrontalier-dunarean, intentia noastra fiind sa stabilim, cu sprijinul unor inalti ierarhi din BOR (daca MApN si MAI nu viseaza decat cum sa ne mai loveasca), parteneriate cu omologii bulgari, de la Vidin la Silistra. Avem contacte si vom incerca sa stabilim parteneriate si cum omologii sarbi, iar dupa terminarea conflictului din nordul Marii Negre, cu omologii de peste Dunarea Maritima. Aici vom apela la implicarea filialelor noastre din Rep. Moldova, indeosebi la Filiala 1 Varnita-Tighina.
           Vom invita sa ni se alature toate asociatiile si uniunile pensionarilor civili, dar si sindicatele partenere, pe linia gasirii de locuri de munca, prestari servicii si noi activitati productive.
            Ce urmarim? Sa rezistam cat mai mult si cat mai multi razboiului psihologic si imagologic, declansat cu 14 ani in urma, continuat de toate guvernele si intretinut prin media, impotriva pensionarilor, indeosebi a rezervistilor, sa ne gasim singuri portitele de supravietuire, in conditiile in care, la noi, preturile la utilitati, alimente, medicamente, etc. sunt egale, sau mai mari decat in statele membre UE si NATO, iar veniturile salariale si pensiile, injositor de mici si considerate nu drepturi legitime, ci “pomeni”, de catre guvernele impostorilor politici.
             Atragem indeosebi atentia ca, in tara-cobai denumita Romania, dupa distrugerea structurilor SAOPSN si industriei de aparare, au urmat, deciziile luate pe repede-inainte, de a angaja comandanti vorbitori de limba engleza, din NATO, UE si Elvetia, soldati si agenti luati de pe strada, fara pregatirea necesara, cu singura conditie sa se afle la noi de minim 6 luni si am semnat acordul neconstitutional de permitere a armatelor private. Recenta bataie de joc prin includerea rezervistilor in asa -zisa lege de desfiintare a pensiilor speciale, votata si promulgata neconstitutional, in doua zile, ne intareste convingerea ca experimentul romanesc se va extinde in toate statele europene, urmarindu-se, in fapt, de catre comunism-globalism  atat desfiintarea armatelor statale din UE si inlocuirea cu armate private ale multinationalelor, cat si desfiintarea rapida a NATO, pe fondul actualelor si inexplicabilelor conflicte militare provocate!


Honor et patria! Vae victis!                                                                                                                 20.10.2023
Presedintele SCMD
Col(r) Dr. Mircea Dogaru