ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

duminică, 10 decembrie 2023

Intrebari si concluzii

 INTREBARI SI CONCLUZII LEGATE DE DRAFTUL DE OUG NEASUMAT, ARUNCAT ONLINE, CA TEST SI DE ANUNTUL NESEMNAT AL CSP A MApN



    Mitingul de protest anuntat de SNPPC pentru 14 decembrie a.c. TREBUIE SA AIBE LOC! De ce?...
    PREVENTIV! Pentru ca, an de an, incepand din 2014, guvernantii ne lovesc printr-o OUG, data intre CRACIUN si ANUL NOU! Se bazeaza pe faptul ca, romanul, in febra sarbatorilor, nu reactioneaza si se trezeste la realitate abia de Sf. Ion, cand este prea tarziu. Si pe faptul ca are memoria scurta si e usor de manipulat cu ajutorul tradatorilor de servicii, care-l prostesc sa-si ia dorintele drept realitate!
     De asemenea, pentru ca, desi resturile ambelor legi, 263/2010 a pensiilor civile si 223/2015 a pensiilor militare, inca in vigoare la 1 ianuarie 2023, stipuleaza ca, in fiecare an, in ianuarie, se face o alinie-re/indexare a pensiilor cu inflatia/rata inflatiei (mai nou cu “rata medie anuala a inflatiei”, ca sa ne dea cat mai putin), politicienii si teleastii slugi ne mint ca aceasta masura obligatorie ar fi o gaselnita ac-tuala, datorata marinimiei guvernantilor si noii legi a pensiilor civile, care va intra in vigoare, daca va intra, abia in 2025 (dupa alegeri).
      In plus, pentru ca, dupa ce ne-au mintit tot anul ca “toate pensiile vor creste”, de peste o luna, aceiasi anunta pe toate posturile TV ca procentul de 13.8% nu ar reprezenta, in fapt, indexarea, ci o “crestere a punctului de pensie”, deci “se vor majora” (nu indexa) “doar pensiile contributive”, ceea ce ar insemna excluderea din nou a rezervistilor. Ba, mai mult, aceiasi 13.8%, pentru care au facut o fixatie, sunt promisi, unora si altora, drept “crestere salariala”. Si amaratii pun botul, uitand ca ne aflam in plina proclamata (prin Lege)… AUSTERITATE!
      De ce, de peste o luna, la cererile SCMD ca ministrul Talvar, coordonatorul SAOPSN si sefii caselor sectoriale de pensii sa-si precizeze pozitia fata de indexarea pensiilor militare, acestia tac malc?
       Latraii Puterii ne insulta pe motivul ca dl. Ciolacu a afirmat ca “toate pensiile vor creste”. Ei si? A mai afirmat doi ani la rand si ca “pensiile militare nu sunt speciale” si am ramas inclusi atat in PNRR, cat si in legea 282/2023, in care, potrivit dl-ui Budai “n-aveam ce cauta”. Iar de la 1 ianuarie 2024 vom fi supusi unei neconstitutionale impozitari progresive (a se citi “progresiste”) in trei trepte. Gargara e gargara si Legea – Lege!
        Dupa anuntul de miting de protest al SNPPC, pe tema ciuntirii constante a pensiilor militare, s-a dat drumul la draftul de OUG, conform caruia, prin DEROGARE de la prevederile legilor 303/2022 si 567/2004, doar “pensiile de serviciu” ale magistratilor si grefierilor “nu se actualizeaza cu rata medie anuala a inflatiei”. Pe ce baza legala, cand Decizia obligatorie a CCR, nr. 650/28.12.2022, interzice suprimarea/suspendarea prin OUG a unor drepturi stabilite prin legi organice! Or, legile magistratilor si grefierilor sunt legi-statut! Dar si legea 223/2015 este lege organica. Cum vor aplica masura asupra 587 de militari in rezerva/retragere, cu pensii duble, sau triple, fata de cea mai mare pensie militara (a dl-ui Ciuca) si care au calitatea de MAGISTRATI? Pe ce baza-i vor discrimina fata de ceilalti rezervisti?
        Dupa anuntul si apelul SCMD catre rezervisti, de sprijinire a SNPPC pe 14 decembrie, data fiind mutenia decizionalilor SAOPSN in chestiunea indexarii pensiilor militare, s-a dat drumul Notitei in doi peri a CSP a MApN, care ne informeaza ca si ele se vor indexa, conform, “PREVEDERILOR IN VIGOARE LA ACEASTA DATA”. Nu precizeaza cu cat, dar ne strecoara mortu-n casa: indexarea se va face la noi doar “in cazul in care nu va exista O DEROGARE de la prevederile legale mentionate anterior, prin care, SA SE LIMITEZE/MODIFICE aceasta indexare”.
         In concluzie, CSP a MApN NU EXCLUDE nici eliminarea cu totul a indexarii pentru rezervisti, nici ACORDAREA DIFERENTIATA! Adica acordarea a doar 1% pentru unii, 5% pentru altii si majoritatii… NIMIC, asa cum s-a mai intamplat!
        Asadar… ce facem? Iesim in strada in ianuarie, dupa ce vom fi loviti, sau, PREVENTIV, pe 14 decembrie, amenintandu-i ca ne vom radicaliza in an electoral?
         Largind “preventia”, SNPPC anunta greve in 2024 si, pentru zilele urmatoare:
* Luni, 11 decembrie 2023, la orele 12:00, pichetare la Ministerele Internelor si Muncii;
* Marti, 12 decembrie 2023, la orele 12:00, pichetare la Ministerul de Finante;
* Miercuri, 13 decembrie 2023, la orele 12:00, pichetare la Ministerul de Finante;
* Joi, 14 decembrie 2023, la orele 13:00, GRUPAREA TUTUROR FORTELOR la “Teapa Revolutiei”, in vederea declansarii MARSULUI SPRE GUVERN!
          Ne intrebam cum vor reactiona “majoritarii”, afland ca la actiunea din 14 decembrie, la invitatia SCMD, va participa, ca martor, si o delegatie a UGL, adica a Uniunii Generale a Muncii, principala Confederatie Sindicala din Italia (cu peste 2.1 milioane de membri), care apara si interesele romanilor ce lucreaza/se pensioneaza in aceasta tara?
          Ii invitam, asadar, sa participe, pe toti rezervistii valizi, care mai au neuronii acasa si nu s-au metamorfozat in slugi ale Politicului! Pentru ca indexarea de doar 13.8% (fata de inflatia reala de peste 60%) din ianuarie, trebuie acordata, obligatoriu, prin Lege, tuturor pensionarilor! Civili si militari!



Honor et patria! Vae Victis!
                                                                                                              
Dr. Mircea Dogaru
Președintele SCMD