duminică, 3 mai 2020

Scrisoare deschisa premierului Ungariei



CATE DEGETE ARE “MANUSA” DVS, DOMNULE VIKTOR ORBAN?
-Scrisoare deschisa premierului Ungariei-


Motto: “A pretinde ca in Romania se desfasoara o revolutie ROMANA,
declansata de un ungur, Laszlo Tokes, e ca si cum ai spune ca elefantii zboara,
dand din urechi, din floare in floare si le polenizeaza!”.
(Cpt. Mircea Dogaru, 22 decembrie 1989, orele 20:00, pe DN1,
intre Otopeni si Bucuresti. Declaratie facuta in fata “Jurnalistilor fara frontiere”)


Domnule premier Viktor Orban,

Recunoscandu-va calitatile reale, dovedite in promovarea intereselor poporului ungar, oricat de strambe si de utopice ar fi acestea, nu pot sa nu remarc ipocrizia falsei pozitii conciliatorist-diplomatice, adoptata de dvs. in fata recentei pozitii, poate nefericita, poate premeditata, avuta de Presedintele Romaniei, in cazul, electoral construit al Proiectului Legislativ de Autonomie Teritoriala “Secuiasca”, proiect devenit un fel de Hopa-Mitica al politicii dvs. si a UDMR. Si nu pot sa nu raspund amenintarii voalate care transpare din afrimatia dvs. ca “Daca vom fi nevoiti, vom ridica manusa aruncata”! O fac tot “diplomatic”, apeland la un set de intrebari nascute din “suspiciunea rezonabila” ca, atunci cand ati fost selectat din cortul mamei dvs. si transformat in “hungarus pur”, ati primit si un altfel de instructaj, pe linia New Age, in scopul manipularii si impingerii spre dezastru a poporului frate ungar. In treacat fie spus, pentru mine ca istoric, permanenta jonglerie de la 1871, cand s-a dat ordinul construirii unei “natiuni omogene” (din unguri si deznationalizati ai tuturor etniilor) cu termenii “ungur”, “maghiar”, “secui” si “ceangau” nu tine! Asadar…

Domnule premier,
Va mai amintiti cand v-ati dus, acum 31 ani, insotit de ciracii dvs., ajunsi, astazi, unul Presedintele Ungariei, altul al Parlamentului, al treilea Primarul Budapestei (de domnul doctor nu va reamintesc pentru ca a dezertat cand a vazut ce enormitati debitati si faceti), in Cehoslovacia, sa impulsionati si acolo “revolutia”, adica secesiunea teritoriilor locuite de minoritatea ocupanta ungureasca? Numai ca cehii au optat, spre deosebire de serviciile romanesti, pentru o “revolutie de catifea”, drept care ati uitat ce ati patit din partea lor, in special a cehilor pe care dementii New Age i-au botezat “popor slovac”, atunci cand v-ati aplecat sa “ridicati manusa”? Ca pana la Budapesta, unde ati intemeiat din ordin FIDESZ, nu v-ati oprit?

Domnule premier,
Slovacia ca Slovacia, ca a fost botezata candva “Ungaria Superioara”… dar cu Romania ce-ati avut? Puteti sa spuneti, astazi, de Ziua Mondiala a Libertatii Presei cu sinceritate, daca si in ce masura ati fost implicat in pregatirea, fie si ideologica a cetatenilor romani proveniti din familii mixte (romano-unguresti sau romano-sasesti, pentru ca trebuiau sa lanseze lozinci in romaneste) de KEOD in cele 12 tabere din Ungaria, in vederea “revolutiei spontane” din Romania? In instruirea lor ca luptatori de elita in poligonul “din cotul Dunarii” sau pe macheta Transilvaniei de la Debretin? Pentru care macheta, armata dvs. si-a pierdut in 1997 seful Marelui Stat Major, in functie de 2 decenii, fiindca n-a raportat interpelarea pe aceasta tema a omologului sau roman, gl. Dumitru Cioflina. Cat despre citatul cu “cotul Dunarii”,
acesta provine din declaratia unuia dintre cei 9 teroristi arestati si condamnati pe viata de tribunalele militare romanesti si pentru eliberarea carora au behait si au facut liste de sustinere 2 ani, damele “civice” ale post-revolutiei romane”! Chiar credeti ca li s-a pierdut urma la Aiud sau in arhiva SIPA, inchisa si “epurata” de Monica Macovei si ciracii ei?


Domnule premier,
Ati tinut cumva si dvs. in 1990, discursuri patriotice pentru “eroii cazuti in revolutia din Romania” in fata unitatii speciale din Seghedin, la ridicarea placii comemorative? Ati colaborat atunci cu Rudas Erno si, ulterior in denigrarea Romaniei, cu Lazlo Tokes care cere astazi “demisia fara intarziere a presedintelui Iohannis”? Ati colaborat cu Eva Maria Barki de la Viena si cu Raffay Erno, KGB-istul transfug din Ardeal si erijat in Goebbels-ul lui Lazos Fur, ministrul care a lansat formula “Cine detine pamantul, are Ardealul”? Cum ati implicat FIDESZ in actiunea, declansata de Lazlo Tokes cu sprijinul unei banci budapestane si a doua banci vieneze, de achizitionare “pe nimic” sau de “recuperare” prin fals si uz de fals a sute de proprietati in centrul si vestul Romaniei? Dar in “rebeliunea” de la Targu Mures, extern pregatita si soldata cu mutilarea televizat-programata a “ungurului” Mihaila Cofariu? Cati din cei 7.000 de luptatori unguri intrati in Romania atunci cu pasapoarte false, alaturi de diversionisti germani, austrieci, rusi etc. au fost oamenii dvs.?

Domnule premier,
Este adevarat ca vi se datoreaza succesul crearii “culoarului” de proprietati pe linia Odorhei-Seghedin pe care, cu stiinta unor scelertati lideri ai Romaniei basiste, intentionati sa faceti trei autostrazi care sa lege “Erdely” adica asa-zisul “Tinut Secuiesc Independent” intr-o Transilvanie autonoma, de Ungaria? Ati uitat ca harta respectiva a fost distribuita, alaturi de harta Ungariei celor 64 de comitate si de brelocuri bilingve, glorificand “poporul ardelean” si “statul bilingv Transilvania” la congresul secret de la Cluj (fost Clusium, azi Cluj-Napoca) al celor 32 de fragmente etnice europene din toamna lui 2003? O diversiune, bineinteles, care sa atraga atentia prostilor nostri si pe fondul careia s-a lucrat magistral! Cu ce si cu cat ati contribuit, in acele zile, la inventarea, pornind de la 498 cetateni romani declarati, la recensamant, “secui”, pe linia KGB-ista a “natiunii putin numeroase, gagauze” a “Natiunii Secuiesti” si a Consiliului National Secuiesc? Cat ati investit si investiti in tradatorii romani proveniti din familii mixte, sa lupte in traditia New Age manista pentru un “Ardeal independent” sub lozinca “Inalta doamne Carpatii cat Himalaya”? Cu cat le intretineti si astazi iluzia ca trebuie sa uite sangele propriilor inaintasi sacrificati pentru Marea Unire a Romanilor si sa se separe ei, Marius Chicos Rostoganii, de “Miticii” de la Bucuresti? Cu cati bani si cu ce promisiuni au fost mituite loazele noastre sa va sustina actiunile anti-romanesti de inventare a unor inexistente proprietati ale bisericii catolice (cladiri si terenuri) si cat au primit magistratii nostri tradatori sa dea statut juridic aberatiei numita “Starea romano-catolica”? O aberatie lingvistica de tipul “Bazinului Carpatic” (furat hidrografiei si operat prin stergerea cu guma de pe harti a Carpatilor Occidentali, ca sa rezulte o ciuperca nucleara botezata “Ungaria Sf. Stefan”) sau de tipul noului proiect sterpelit astazi de dvs. domeniului protejarii mediului si pe care l-ati intitulat “Zone Nationale Protejate”? O inventie pentru care ati comandat in Romania 1.000.000 de semnaturi si pe care vreti sa o bagati in foarte scurt timp pe gatul Comisei Europene!

Domnule premier,
Cat la suta din planul lui Miklos Horthy din 1921 de “agresare a Romaniei la pace”, permanent actualizat de un Heinrich Werth sau Kos-Karoly v-ati insusit? Si de ce ati facut-o? Nu cumva, pentru ca, de doi ani Putin v-a cam dat cu flit, inclusiv in Programul nuclear, pentru ca s-a prins ca jucati la trei capete (SUA, Germania, Rusia), dvs. fiind, in fapt, dincolo de gargara anti-Soros omul comunism-globalismului si al Noii Ordini Mondiale?

Cat v-a costat mita pentru restituirile ilegale, catre urmasii fostilor optanti sau fascisti unguri, prin fasificarea datelor istorice si actelor, pentru proprietati romanesti adjudecate, inclusiv ale armatei (28.500 ha si zeci de cladiri doar in Harghita si Covasna) sau ale tiganilor romani si unguri deposedati de Horthy? Cat suneti de implicat in pedepsirea de catre politrucii din CNA a posturilor de televiziune sau a jurnalistilor romani ca Monica Ghiurco, pentru ca au abordat tema restituirilor ilegale? Ati investit si dvs. in indepartarea din media romaneasca a realizatorilor si invitatilor incomozi pentru nationalismul dvs. de tip horthyist? Cat ati investit in oficializarea limbii ungare in administratia romaneasca prin legi, care, mai nou, uita procentul de 20% al etnicilor sau in recentul si imbecilul Cod administrativ? Cum sprijiniti si cu cat discriminarea elevilor si studentilor romani fata de deznationalizatii amagiti cu promisiuni si educati ca sovini (nici ei nu stiu ce… unguri, maghiari, secui, ceangai) incepand de la gradinita?

Domnule premier,
Cat ati investit si investiti in UDMR, PCM si PPMT, pentru agitarea anuala daca nu lunara sau zilnica a sperietorii cu “dreptul secuilor la autodeterminare”? Cat in separarea romanilor de ortodoxie si atragerea lor la culte ori secte protestante sau direct la sintagma “catolic=ungur”?

Cat investiti in proiecte gen “Sapientia”, “Compania Husarilor”, sau “Focuri in Tinutul Secuiesc”? Cu cat ati sprijinit extinderea asa-zisului “tinut” (Szekelyfold inseamna in fapt “Pamantul Secuilor” si nu “tinutul”) spre Moldova, in judetele Bacau si Neamt sau in Muresul meu natal? Cat ati investit in demolarea monumentelor eroilor romani, nu numai la Buda ci si in Romania (ex. la Oradea) in lichidarea cimitirelor eroilor nostri ca la Ditrau, in umplerea oraselor transilvane de denumiri stradale si busturi ale criminalilor unguri de razboi (exemplu Albert Wass)? Cat in aducerea de arme si munitii declarate exponate pentru muzeele satesti de istorie sau pitite de “samanii de Covasna” in subsolurile bisericilor, din 1990 si pana astazi (Jos palaria pentru ingenioasele conserve cu cartuse pe post de boabe de fasole si pentru grenadele ofensive pe post de mingi de tenis!)? Cat v-au costat echiparea, instruirea si dotarea noilor “garzi|” ale “zdrentarosilor” in padurile noastre, care inca nu au luat drumul Austriei? Cat costa cele 8 baze de pregatire paramilitara camuflate in “cluburi de paint-ball” (doua in Bihor, cate una in Cluj si Mures, patru in Harghita))? Cat a costat inchiderea aeroportului de la Targu Mures, de mare importanta pentru partenerii nostri strategici, spre a fi inlocuit de aerodromurile de la Ghindiu si Nisentea, pe cale de a deveni aeroporturi “private” sau de cele, deja proiectate, de la Ciceu si Cekend?

Domnule premier,
Da! Aveti dreptate! Proiectele “Autonomia Tinutului Secuiesc” si “Trianon 100” in care ati bagat sute de milioane de euro, sunt baloane de sapun! Fatada pentru prosti si carpa rosie pentru tauri! Dar cat investiti in proiectul real, acela ascuns in spatele lor si intitulat pragmatic “Programul de Dezvoltare a Bazinului Carpatic Unitar”, prin care vreti sa dati ungurilor din afara granitelor dvs. iluzia ca traiesc in Ungraria? Cat v-a costat organizarea separata a oamenilor de afaceri de etnie ungureasca din Romania prin Conferinta de Afaceri discriminatorie, initiata recent (11-12 februarie a.c.) de Peter Ferenc, la Targu Mures? Si asta in scopul crearii infrastructurii “Camerei de Dezvoltare a Afacerilor din Bazinul Carpatic” dependenta de Camera de Comert si Industrie a Ungariei (MKIK)? Cat va costa “Colaborarea intre judetele infratite cu Tinutul Secuiesc” adica piatra de temelie, dupa Kelemen Hunor, pentru “Colaborarile regionale intre magiarii din Bazinul Carpatic”?

Ati investit mai mult de 10.5 milioane de euro, in ultimii doi ani, in unificarea media de limba ungureasca din Romania, prin FOTER si “Asociatia Pentru Spatiul Media Transilvan”…. DA sa NU? Ati investit sau nu, la noi, peste 250 milioane euro in crearea unor retele paralele si discriminatorii fata de romani de gradinite, scoli, sau baze sportive? Ati dat sau nu 130 milioane euro Bisericii Calvine Transilvane? Si asta pe langa cele 9 milioane de euro investiti in programe pentru copii prin “fundatiile educationale” gen “Iskola Alapitvany” si “Sapientia Alapitvany”?

Domnule premier,
Ati promovat sau nu rasismul si discriminarea in Romania, in scopul segregarii, sub lozinca “Invatamantul, de la gradinita pana la universitate, cluburile sportive, institutiile culturale si presa… toate pot fi folosite in limba magiara si numai de unguri”?

Cat ati investit in Romania, prin Ministerul Agriculturii ungar, in ciclul de emisiuni TV “Hungaricum” si in programul “Cred intr-o patrie”, cu scopul “democratic” si “european” de “reunificare nationala deasupra granitelor”? Si asta, in timp ce ati respins, la 13 septembrie 2019, pentru romanii din Ungaria, prin Autoritatea Maghiara pentru Telecomunicatii, patriciparea Digi TV la licitatia 5G din tara dvs.! Ati acceptat formula de “Unificare Virtuala” pentru a defini programul dvs. politic agresiv de creare, potrivit cercetatorului Tamas Kas ale unui “paralelism etnic menit sa consolideze si sa mentina un sistem in care maghiarii sa-si duca viata ca si cum ar trai nu in Romania ci in Ungaria”? Nu negati, pentru ca este si concluzia presei ungare: “Ungaria lui Viktor Orban – noteaza ziaristul Akos Keller Alant – varsa bani in presa de limba maghiara, in educatie, cluburi sportive si biserici din Transilvania, unde peste 1.000.000 de etnici maghiari isi duc tot mai mult traiul ca in Ungaria”!

Ati proclamat sau nu 2020 - “Anul Identitatii Nationale Maghiare”, in contextul “Comemorarii Trianon 100”?

Domnule premier,
Cat ati investit in “Crucile cu sageti”, reinfiintate in 2007 ca “Garda Maghiara pentru Protectia Traditiilor si Culturii” si, mai ales, in “Plutonul Secuiesc” de sub egida PCM desi “Garda” a fost scoasa in afara legii de Tribunalul (2008) si Curtea de Apel (2009) din Budapesta? Si, apropo, cu cat ati sponsorizat inventarea PCM in 2008 si a PPMT in 2011?

Cat investiti in “cinele” Coalitiei Maghiare Americane, pentru ca americani nestiutori gen Thomas Robertson, April Foley, ori Susan Hutchins sa accepte “importanta Unificarii Natiunii Maghiare dincolo de Granitele Ungariei”? Si cum raspundeti acuzelor ca o parte din banii dati astfel, ca sponsorizare (zeci de milioane de euro), se duc, in fapt, la apropiatii dvs. Attila si Laszlo Belazs, Lorincz Meszaros si Istvan Tiborcz sau, prin Fundatia PROECONOMICA (Monika Kozma) catre firmele recent infiintate la Gheorgheni Slazmontech SRL si Batlas Holding, ori fabirca de bere Igazi Csichi Sor care are ordinul sa detroneze “Berea Ciuc”? Etc. etc., etc., etc. …

Domnule premier,
Date fiind cele de mai sus, cum de aveti tupeul sa-l atacati pe Presedintele Romaniei cand fanul dvs., seful CNCD din Romania, dl. Asztalos Csaba, din inalta sa pozitie, declara oficial in februarie a.c. ca “Ungaria… in mod indirect preia din atributiile statului roman si construieste o identitate nationala pe un teritoriu, adica intr-un bazin carpatic, care depaseste granitele de stat”?

Daca sunteti “european”, de ce nu ati protestat cand Laszlo Tokes, azi presedintele “Consiliului National Maghiar din Transilvania” a cerut, tot in februarie a.c., autonomia si pentru judetele din vestul Romaniei si intemeierea, sub numele de “Partium” a unui stat cu capitala la Oradea? Sau n-ati putut, pentru ca, din 2003 ati sponsorizat toate “marsurile” organizate acolo pe biciclete sau pe cai? Ca doar si dvs. veniti calare in Ardeal, dupa modelul lui Horthy, pentru ca nu s-a gasit inca nimeni sa va intampine in Romania cu celebrul cantec “S-a suit Orban pe cal/ Sa se uite in Ardeal/Da-te……………. jos/Ca Ardealul nu-i al vost!”
Apropo, pe langa sicanele cu arborarea steagurilor in berna de Ziua Romaniei ridicarea de steaguri unguresti pe cladiri oficiale romanesti, refuzul primarilor de a purta esarfa tricolora romaneasca etc. sponsorizati cumva si puzderia de fundatii ale rudelor dvs. materne? Mai bine renuntati, pentru ca SIS-ul a fost pregatit la est de Romania si ati putea avea parte de “efectul bumerang”! Da! Ati obtinut succese in conturarea himerei secuiesti, inclusiv prin singularizarea limbii unguresti pentru elevi si studenti, datorita deciziilor catastrofei ministeriale numita Monica Anisie care a acceptat ca examenele de absolvire sa nu se mai tina in limba tarii! How much? Si daca tot vorbim de bani, pe unde se mai scurg banii in Ardeal? Tot de la Ministerul Apararii si vicepresedintele Parlamentului ungar prin “Fundatia Bethen Gabor” si Consulatul de la Miercurea Ciuc, sau prin Asociatia “Drumeti in Ardeal” din Debretin (Vezer utca, 23) catre “Siculitas” (Targu-Mures, Str. Marton Aron, nr. 1) si “Szepsireform” (Sfantu Gheorghe, Str. Mikes Kelemen, nr. 2, ap. 53)?

Domnule premier,
Ca istoric, nu pot sa nu ma intreb… cu ce l-ati calcat pe bombeu atat de tare pe presedintele Romaniei? Dincolo de patritardismul extrem, afisat ca nuca in pereti, de nefericitii d-sale consilieri, care ii scriu discursurile cu piciorul stang, nu cumva ati depasit limitele si ati patruns pe teritoriul gruparii de la Sibiu, care orienteaza romanii, indiferent de etnie, spre afaceri profitabile exclusiv cu Austria si Germania? Nu cumva ati patruns si din punct de vedere spiritual pe domeniul si faceti concurenta neloiala fratilor Schuster (“ECOSAL”) care, prin atotacaparatoarea Biserica Evanghelica ii atrag pe aborigeni, prin Centrul Crestin SHALOM” si “Fundatia SOLO DEO GRANDE”? Asta sa fi determinat duritatea protestului prezidential, al doilea protest romanesc, in ceea ce priveste intensitatea, “pe scara Richter”, dupa protestul ministrului roman de Externe, Teodor Melescanu din 1993, catre Gyula Horn?

Domnule premier,
Cu durere in suflet, avand inca in minte Declaratia Marii Tradari Nationale de la Cluj-Napoca din 19 octombrie 2018, redactata de 23 de “intelectuali” (11 etnici romani, 11 unguri si 1 metis), de esenta manista, trebuie sa recunosc: sunteti un mare “patriot ungur”! La fel de “ungur” pe cat au fost slovacul Lajos Kossuth si sarbo-croatul Alexandru Petic (Sandor Petofi) ori sunt, astazi, liderii UDMR si ai partidelor capusa create de dvs. in Romania, pe care, daca ii cauti la “radacina” dai de taranul valah (budos olah), care le-a fost bunic, sau de “vallach-ii” din Orientul Mijlociu, care au tot atata legatura cu ungurii cat am si eu cu eschimosii! Este admirabila tenacitatea dvs. in actiunea de prostire a guvidului ca se poate transforma in casalot si inghiti totul, de jur-imprejur! Dar v-ati umflat deja prea mult, ca broasca din fabula, si exista pericolul sa patiti ce a patit ea! Nu uitati ca, atunci cand doi se bat, al treilea castiga! Adica, daca se bat pentru suprematie in Romania minoritatile ungara si saseasca, nu va castiga nici una! Dar nici stapanul comun, Germania, cu anexa Austria! E mai mult decat posibil sa castige, ca de obieci, cel care sta la panda, Ursul de la Rasarit! Ai carei slugi veti deveni, tot ca de obicei! Si tot in 24 de ore!

Personal va sunt recunoscator, de aceea mi-am permis sa va sfatuiesc de bine! Pentru ca, sutele de milioane de euro bagate de dvs. in ultimii doi ani, in contracararea “Centenarului Marii Uniri”, inlocuirea sa cu propriul dvs. proiect propagandistic “Trianon 100” si aducerea la Sumuleu (soldata cu un mare FASSS) a Papei Francisc I, mi-au stimulat, datorita uriasei propagande secesioniste dezlantuite pe temele “Trianon” si “Secuii”, revenirea in forta ca istoric, prin lucrarile “Secuii, poporul furat”, “Intre Alba Iulia si Trianon. Ungaria tuturor cauzelor si razboaielor de succesiune (1918-1920)” si coordonarea amplului volum al istoricilor romani autentici “Dimitrie Cantemir si constiinta unitatii romanilor”! Fiindu-va, asadar, oarecum recunoscator, imi permit sa va mai dau un ultim sfat in galceava cu bietul nostru presedinte, pe care sunt obligat sa-l apar prin juramantul militar: lasati-va in buzunar manusa! Are mult prea multe degete dar sunt si mai multi si mai puternici cei ce se pregatesc sa va loveasca peste ele!


Al dvs. sincer,
Col.(r) dr. Mircea Dogaru,
Istoric militar,
Presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate                           
                                                                                 
                                                                                              Bucuresti, 3 mai 2020
                                                                                              Din arest la domiciliu,
                                                                                     de Ziua Mondiala a Libertatii Presei



P.S. Ca roman rational nu pot sa ma supar pe dvs., pentru ca aveti un vis nebunesc si il urmati, fiindca e o problema care va priveste, asa cum nu pot sa ma supar nici pe Vladimir Putin, pentru ca a declarat recent: “Stau si ma uit la Romania… Inainte de ’89, era o putere! Avea o industrie puternica! Avea o flota de invidiat! Avea o armata perfecta, acolo, in Curbura Carpatilor… Astazi sunt idiotii Uniunii Europene!... Nici praf de pusca nu mai produc… Pana si ungurii isi bat joc de ei!...”. Cand omul are dreptate… are! Nu pot sa ma supar decat pe alde Neica-Nimeni, care, cica ma reprezinta la mine acasa, dar n-au curajul sa va declare persona non grata, de fiecare data cand veniti, ca “Voda prin loboda” in Romania, sa-i indemnati pe cei slabi de minte la nesupunere civica si atacati dreptul romanilor la existenta statala si nationala unitara asa cum a fost consfintita prin sangele a milioane de martiri, prin vointa tuturor cetatenilor, prin Constitutie, tratatele internationale si cele de aderare la UE si NATO!