miercuri, 13 mai 2020


I N F O R M A R E
Privind situatia pensiilor militare de stat
-In atentia tuturor membrilor S.C.M.D.-


Doamnelor si domnilor,

Diversi ingramaditi, din nastere, sau din ordin, ne intoxica, de 2-3 luni, cu proiecte de legi “liberale” care ar rezolva “toate inechitatile” din sistemul nostru de pensii si care tocmai ar fi fost votate in Camera Deputatilor. Sunt materiale preluate, din presa sau de pe site-ul Camerei, din luna mai 2015, referitoare la Legea 223/2015 si prezentate fara data, ca si cum ar fi actuale, ca sa-si bata joc de noi.

Real, in Camera Deputatilor, exceptie Proiectul UDMR de plafonare a “pensiilor speciale” la nivelul salariului net al Presedintelui Romaniei, proiect avizat pozitiv, sunt in circuit, la cele doua comisii care ne intereseaza, de Aparare si Munca, PLx 221 (forma concentrata a ceea ce stiti) asumat de un presedinte si un secretar de comisie si PLx 199 (forma lunga, incepand cu amendarea Art. 27), asumat de celalalt presedinte de comisie si patru deputati.

Din fericire, gratie eforturilor SCMD din ultimul an, parlamentarii, indiferent de culoare, au inteles ca pensiile militare nu sunt “pensii speciale” pentru ca au alt regim juridic, bazat pe “contractul de activitate” si nu “de munca” si ca dorim sa se faca ordine in interiorul sistemului, in cadrul celor 2% din PIB destinati Apararii, bugetul consolidat nefiind implicat cu nimic. Si tot din fericire au inteles ca adversarii sunt din interiorul nostru, indivizi in activitate si in rezerva, care au manipulat politicul, fiind, de 11 ani, autorii tuturor articolelor din Ordonantele de Urgenta care ne-au privat de drepturile legitime. Indivizi care se impart in 3 grupuri de interese: 1. Grupul peren al achizitorilor contra spaga de tehnica de lupta perimata (pentru ca cea noua are pret standard); 2. Grupul penalilor din 2011 (de la OUG 1/2011) care, prin falsificarea datelor personale si-au urcat pensiile pana la cer, intr-un cuvant basistii, si 3. Grupul celor care vizeaza distrugerea oricarei opozitii a rezervistilor, prin “Unirea” sub acelasi papuc oficial si sifonarea catre Guvern macar a banilor destinati pensiilor militare, printr-un “Secretariat de Stat”, care sa scoata din structurile militare si din subordinea ministrilor, Casele Sectoriale de Pensii Militare (dupa modelul Secretariatului de Stat pentru Revolutionari) ei urmand sa se umple de tinichele, functii si bani, prin ocuparea celor 48 (deocamdata) de posturi ale zisului Secretariat. De aici turbarea impotriva SCMD, a Proiectului Brailoiu care vizeaza reorganizarea ministerelor si a tuturor rezervistilor nemultumiti care cer sa li se faca dreptate. Turbare care atinge forme depistabile in luarile lor de pozitie pe bloguri (sub anonimat) si in consfatuiri cu slugile ministrilor, prin faptul ca sustin fatis ca OUG 57/2105, OUG 59/2017 si OUG 114/2018 au fost OK, iar LOV nu mai poate de dragul nostru!

Conducerea SCMD este in permanent contact cu deputati si presedinti de comisii de toate culorile politice si nu se lasa dezarmata de declaratiile “prietenesti”, sau de insinuarile serpesti ale celor care ne asigura ca “nu se va face nimic”! Pentru ca stie ca nu politicul cloceste mizeriile impotriva noastra, ci propriile noastre loaze, din varii motive: inselaciune, lacomie, ambitie, fudulie, prostie, etc. Le bate SARS-COV-2 la fund si ei fac tot ceea ce i-a caracterizat o trista viata de capusa care aspira, astazi, la titlul de “gandac de Colorado”!

In concluzie, nu abandonati nici speranta, nici indarjirea! Ne batem, dar noi nu facem prostia, sa ne impaunam in public, la fiecare etapa, cu mersul favorabil al demersurilor noastre, ca sa nu mai dam “munitie” rebuturilor “kaki” sau “albastre” ale unui sistem ticalos de promovare a slugilor in locul competentelor!

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.                                                               
Col.(r) dr. Mircea DOGARU