joi, 21 martie 2019

Ministrul Justitiei se pozitioneaza impotriva rezervistilor


Ne vom obtine dreptatea doar schimband prin vot clasa politica!
De la Predoiu la Toader,
Aceeasi Marie cu aceeasi palarie … reconditionata.

La 7 ianuarie 2011, SCMD a desfiintat, la ICCJ, ilegala “Recalculare”, anuland HG 735/2010 de aplicare a Legii 119/2010.
Basescu a reactionat, schimband toata conducerea ICCJ cu mijloace specifice (vezi cazul Barsan) si aducand-o in fruntea structurii pe Livia Stanciu.
Guvernul Boc a reactionat prin OUG nr.1/2011, care a introdus textul defunctei HG nr.735/2010 in textul Legii 119/2010 si a promovat discriminarea intre rezervisti, favorizand sustinatorii regimului.
Stagiara neterminata Laura Codruta Kovesi, promovata, de acelasi Basescu, Procuror general, a reactionat, formuland 11 recursuri in interesul legii, impotriva tuturor categoriilor de pensionari, pe care ICCJ i le-a facut praf prin Decizia nr.19, in Dosarul nr.18/17 octombrie 2011, hotarand ca nu se poate recalcula o pensie in baza unei legi actuale, ci in baza Legii nr.57/1974 a acordului global.
Cel mai neprofesionist a reactionat dl. Catalin Predoiu, pe atunci ministrul Justititiei, care a adunat judecatorii la Bucuresti, pe 7 februarie 2011, sub pretextul unei dezbateri privind salarizarea unitara si le-a dat ordin cum sa decida impotriva noastra, in litigiile pe rol, prin “retinerea lipsei de obiect” si “respectarea proportionalitatii”, formula care eluda un drept patrimonial dobandit – dreptul la pensie.
In 2013, SCMD a obtinut, prin lege, revenirea la cuantumurile din 2010 si dreptul la munca pentru rezervisti (Legea 241/2013) si, in 2015 (Legea 223/2015), revenirea la statutul de reservist, plata sumelor abuziv retinute si alinierea pensiilor la venitul brut impozabil al celui aflat azi pe functia de pe care am iesit noi (in conditiile corelarii permanent a cresterii pensiilor cu cresterile salariale la activi). Clasa politica a votat legea in unanimitate, dar a distrus-o inainte de aplicare, prin Art. 40 din OUG57/2015 si, ulterior, prin OUG 59/2017.
Schimband strategia, SCMD a dat in judecata ministrii Apararii in solidar cu MApN prin Directiile Generala Juridica sui Financiara si pe Olguta Lia Vasilescu, ministru, in solidar cu Ministerul Muncii. Am solicitat si solicitam pana in panzele able, respectarea, de catre guvern, ca obligatorii a Deciziilor nr.20/2000 a CCR (in Dosarul 5A/2000) si nr.29/2011 a ICCJ, care stipuleaza identitatea de tratament juridic intre magistrati (cei care si-au adjudecat legislatia pensiilor militare, cu complicitatea magistratilor de la CCR) si militari.
In situatia de mai sus, “genialul” ministru de Finante, dl. Eugen Orlando Teodorovici, motiveaza nerespectarea acestei identitati prin “imperativul respectarii tintei de deficit de sub 3% din PIB”, prevazuta de TFUE, material pe care l-am publicat ieri, pe blogul sindicatului, iar si mai genialul ministru de Justitie, dl. Tudorel Toader, reia ordinul dat judecatorilor de Predoiu si care, intr-o tara normala i-ar fi adus acestuia sute de ani de puscarie. Domnul Toader nu are nevoie sa bata campii pe 3 pagini, sugereaza, intr-o singura fraza, instantelor, invocand Hotararea CSM nr.1375/20005, sa decida impotriva noastra, in procesele pe rol.
Anexam prezentei ambele documente, pentru a admira diferenta de clasa dintre politicienii regimului Basescu – Boc si politicienii regimului Dragnea – Iohannis. Esenta ramane, insa, aceeasi. Servind si unii si altii intereselor straine, toti ne doresc “parasirea, pe cale naturala, a sistemului”. Drept care, respingand orice tentativa de manipulare a noastra, electorala, sau prin comisii si comitete vizand aducerea noastra sub papuc, vom sprijini proiectele noii administratii americane de resetare a clasei politice romanesti.
Pentru moment, somam Guvernul Dancila sa respecte Deciziile CCR in ceea ce ne priveste, asa cum acelasi guvern l-a somat pe Iohannis sa le respecte in cazul Kovesi!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU