joi, 28 martie 2019

SOLUTIA SCMD PENTRU PENSIILE MILITARE


SOLUTIA SCMD PENTRU PENSIILE MILITARE
ESTE SINGURA SOLUTIE REALISTA
-        In atentia tuturor rezervistilor –

CLARIFICARE
Ieri, 27 martie 2019, la discutiile cu dl. Liviu Dragnea, SCMD nu a fost reprezentat. Nici nu a fost invitat, pentru ca au fost chemati reprezentantii asociatiilor cadrelor militare in rezerva si retragere din structurile de informatii si contrainformatii, paza si protectie (SRI, SIE, STS, SPP, DIP – MAI, DGIA etc).
SCMD nu mai gusta astfel de intalniri electorale, utile politicienilor, sa treaca hop-ul celor 2 ani de alegeri. Si nu mai inghite promisiuni de genul … ”vom face o noua lege a pensiilor militare de stat”. Pentru ca la precedenta (Legea 223/2015, care era foarte buna, urmand sa ne alinieze pe toti cu datele noastre de varsta, grad, functie, vechime etc. la veniturile brute impozabile ale celor care detin astazi functia de pe care am iesit in rezerva), s-a lucrat 3 ani. Deci, o eventuala noua lege ne va tine in lesa pana in 2022! Mai mult, SCMD anunta, de 2 ani, ca se incearca aducerea tuturor ONG-urilor rezervistilor, prin manipulare, sub acelasi papuc, intr-o megastructura aflata sub coordonarea (a se citi comunicarea de ordine a) celui de al – XIV-lea tuter din coada al ministrului Apararii Nationale. Bietilor batranei orgoliosi li se promite ca va fi bine si la vara cald, ca vor primi grade in rezerva, functii si indemnizatii pana cand vor reusi sa dea coltul fericiti. Adica, sa paraseasca “sistemul, pe cale naturala”, acesta fiind adevaratul scop urmarit!
La capitolul discutii cu vremelnicii “titani” politici, SCMD are o vasta experienta, mergand pana la incheierea, sub semnatura si stampila, de acorduri scrise, in 2012, cu asumarea, de catre majoritatea PSD, PNL si PC, a indreptarilor legislative minimale in favoarea rezervistilor si aliatilor civili, pana la 9 noiembrie 2012. Si promisiuni au ramas, desi SCMD / CNSC au adus milioane de voturi! Pe jumatate am adus in 2014, deoarece nu s-au tinut de promisiuni, iar Legea 223 a aparut, sub presiune, abia in 2015, dupa 3 ani si a fost distrusa in 24 de ore, la 9 decembrie 2015, prin Art.40 din OUG 57/2015! Ce a mai ramas din ea a fost distrus de Lia Olguta Vasilescu, tot neconstitutional, prin OUG 59/2017. Si asta dupa ce, in 2016, am batut palma la propriu cu Liviu Dragnea, stabilind, impreuna, calendarul repunerii in drepturi a Legii 223/2015 si inlaturarea neconstitutionalelor prevederi discriminatorii ale Art. 40 din OUG 57/2015. Ne-a pupat, ne-a promis si ne-a tras-o!
Astazi are, iarasi, nevoie …. Noi refuzam sa ne mai pupam! Vrem plata inainte, ca ... in politica, pentru ca ne-am fript de doua ori!
In spiritul adevarului, va comunicam ca, dincolo de excesul de zel al politicienilor care executa ordine dupa ureche si legifereaza asupra noastra in deplina necunostinta de cauza, adevaratii vinovati pentru ceea ce ni s-a intamplat au fost, pana acum, juristii si finantistii MApN, in frunte cu generalii Maciu, Jianu si col. Rosu, educati, pe vremea lui “Ceasca”, in spiritul celor “3R”. N-au stiut si nu stiu decat sa ne taie, cu ura, toate drepturile, pentru ca in mintea lor, noi suntem balast, iar ei sunt dumnezei si vesnici in slugarirea politicului cu exces de zel. Si au grija sa se protejeze, acordandu-si “Oscar”-uri si “sporuri de continuitate a conducerii”.
SINGURA SOLUTIE
Presedintele SCMD si presedintele UNIPOL au fost, ieri, 27 martie 2019 (cand fostii specialisti se lasau dezinformati si manipulati de Dragnea), la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, cu urmatoarea solutie:
-         Deciziile CCR si ICCJ (ex. Nr.20/020.02.2000/Dosar 5A/2000 si, repectiv nr.29/2011) stabilesc identitatea deplina de tratament juridic dintre magistrati si militari in ceea ce priveste modul de calcul al pensiilor.
-         Daca, in Art. 40 din OUG 57/2015, in OUG 59/2017, in OUG 114/2018 privind regimul pensiilor, magistratii lipsesc…ce cauta militarii in rezerva?
-         SCMD considera ca singura solutie consta in obligativitatea respectarii deciziilor CCR si ICCJ, atat de catre Presedinte (cazul Kovesi), cat si de catre Guvern (in cazul pensiilor militare).
Pe cale de consecinta, NU ESTE NEVOIE DE NICIO LEGE NOUA, DE NICIO OUG CARE SA PETICEASCA HAOSUL LEGISLATIV, CI DOAR DE ABROGAREA TUTUROR ARTICOLELOR DIN OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2018 etc., REFERITOARE LA REZERVISTI!
Pana la realizarea acestui deziderat, SCMD acuza in Justitie, ministrul Muncii, in solidar cu ministerul, ministrii Apararii, in solidar cu ministerul vinovat pentru discriminarea intentionata a militarilor fata de magistrati, prin incalcarea Deciziilor CCR si ICCJ si-i va actiona in Justitie si pe parlamentarii care vor initia proiecte legislative ce nu vor tine seama de deciziile mai sus mentionate!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU