vineri, 29 martie 2019

SCRISOARE DESCHISA DOMNULUI LIVIU DRAGNEA, PRESEDINTELE PSD




SCRISOARE DESCHISA DOMNULUI LIVIU DRAGNEA,
PRESEDINTELE PSD

Domnule presedinte,
Intelegem dorinta dvs. de a va reface bazinul electoral, atragand toate categoriile de militari si politisti in activitate, in rezerva si in retragere.
Se stie ca la vot se prezinta, de fiecare data, in mod disciplinat, pensionarii si militarii, pensionarii militari constituind, prin urmare, o tinta dubla.
Va rugam sa porniti, insa, de la cauza, adica de la distrugerea electoratului dvs. prin “legislatia haosului” (Legea 153/2017 si OUG 59/2017), de care se face vinovata Lia Olguta Vasilescu. Din aceasta perspectiva, nu intelegem componenta grupului de actiune pe care l-ati stabilit intru pacalirea noastra electorala: Darius Valcov, Lia Olguta Vasilescu si Orlando Teodorovici. Impotriva primului, noi nu avem obiectii, ci…Justitia. Pe LOV am dat-o in judecata pentru “Ordonanta Marii Tradari Nationale” care a pus pe butuci intregul Sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala si, indeosebi, pentru ura tenace manifestata impotriva rezervistilor. Va reamintim ordinul pe care i l-ati dat in ziua de 17 mai 2017, la orele 13.00, la cererea noastra, sa scoata din Proiectul Legii salarizarii unitare, Art.40 care facea praf Legea pensiilor militare de stat. Era logic! Nu avea ce cauta intr-o lege a salarizarii o prevedere referitoare la o singura categorie de pensionari. Si va reamintam declaratia de presa pe care a dat-o domnia sa, vanata de furie, la orele 14.00: “La cererea conducerii de partid, am scos, din Proiectul Legii, Art.4o, dar … vor vedea domnii colonei in toamna!”. Si am vazut neconstitutionala OUG 59/2017, care dus la plecarea a 21.000 de cadre, bine pregatite, din Sistem (peste 11.800 numai de la MApN). Cat despre domnul Teodorovici, in recenta modificare a OUG 114/2018, a dovedit ca habar n-are despre legislatia militara in domeniul salariilor si pensiilor. A promis cresterea procentuala a cuantumului pensiilor la fiecare crestere a soldei de grad, pe care a confundat-o cu salariul de baza la civili. Or, solda de grad este de 200 lei la caporal si 380 lei la general, marindu-se o data la 10 ani, cu aproximativ 10 lei.
Orice masura legislativa veti initia, spre a ne atrage electoral, aceasta trebuie sa tina seama de Deciziile CCR si ICCJ (20/2000, respectiv 29/2011) care au stabilit deplina IDENTITATE INTRE MAGISTRATI SI MILITARI, ATAT IN ACTIVITATE CAT SI LA PENSIE, DIN PUNCT E VEDERE JURIDIC AMBELE CATEGORII AVAND PARTE DE ACELEASI “RISCURI SI PRIVATIUNI”. Nu cunoastem cazul vreunui judecator sau procuror care sa fi murit in Bosnia, Afganistan, Irak sau aiurea, dar acceptam ideea. Pe cale de consecinta, nu trebuie sa initiati nicio Lege noua a Pensiilor militare de stat, ci sa restabiliti Legea 223/2015, asa cum a fost promulgata, deoarece avea in vedere tocmai inlaturarea tuturor inechitatilor, prin transformarea rezervistilor, iesiti din Sistem inainte de 2015, din asistati social, in militari in rezerva si alinierea lor, cu datele personale, la venitul brut impozabil al celor aflati, la 1 ianuarie 2016, pe functiile de pe care trecusera in rezerva. Este ceea ce ne-ati promis in 2016! Iar baza juridica o constituie tocmai Deciziile CCR si ICCJ invocate, deoarece OUG-urile care ne-au distrus, neconstitutional, legea (OUG 57/2015, prin Art.40, OUG 59/2017, OUG 114/2018 si cele conexe) NU SE REFERA SI LA MAGISTRATI. DACA MAGISTRATII NU SUNT PREVAZUTI, NICI MILITARII NU AU CE CAUTA IN RESPECTIVELE OUG-URI.
Solutia este o noua OUG a Guvernului, care sa elimine categoria noastra socio-profesionala din respectivele ordonante!
Intelegeti, odata pentru totdeauna, ca exista doar doua categorii mari de pensii: civile si militare. Daca acceptam, sub imperiul Deciziilor CCR si ICCJ, stabilirea identitatii dintre noi si civilii magistrati, nu vom accepta niciodata alaturarea noastra la Legea civila a pensiilor, pentru ca nicio alta categorie socio-profesionala nu are parte de restrictiile, riscurile si privatiunile noastre si nu are obligatia, prin lege, de a plati in activitate, pretul suprem. Prin Art.42, Constitutia Romaniei ne exclude de la legislatia muncii, precizand ca avand, practic, parte de “munca fortata”, in ceea ce ne priveste, noi prestam “activitati” (nu munca) ce se supun altor legi.
Daca, totusi, insistati sa va bateti joc de noi, aruncandu-ne doar o ciosvarta din drepturile noastre legitime, pentru a ne atrage, electoral, printr-o noua Lege a pensiilor militare de stat, va atentionam ca efortul este inutil! Pe de o parte pentru ca vom largi procesele declansate impotriva ministrilor si ministerelor de resort la parlamentarii initiatori, pe de alta, pentru ca aveti, deja, in Parlament, ceea ce pretindeti ca vreti sa faceti in favoarea noastra: “PROPUNEREA LEGISLATIVA PENTRU LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT”, initiata de 9 deputati si senatori, depusa la Camera Deputatilor, cu nr. 313/18.03.2015 si inregistrata la Biroul Permanent al Senatului, cu numarul 123/24.03.2015. In plus, pentru parlamentarii care nu stapanesc limba romana, se afla depus la Camera Deputatilor, din 2016, “Proiectul Mircovici”, care clarifica lucrurile: pensiile militarilor, trecuti in rezerva inainte de 31 decembrie 2015, se aliniaza (cu datele personale) la veniturile brute impozabile ale celor aflati, la 1 ianuarie 2016, pe functia de pe care s-a trecut in rezerva.
Pe cale de consecinta, va informam, prin prezenta, ca vom apara, prin toate mijloacele legale, Legea 223/2015, in forma initiala, solicitand abrogarea tuturor prevederilor OUG-urilor incriminate, referitoare la pensionarii militari si politisti. Ati decis, in cazul KOVESI, ca Deciziile CCR sunt obligatorii pentru presedinte … aceleasi Decizii sunt obligatorii, in cazul nostru, si pentru Guvern si pentru Parlament!
Reactia noastra se va reflecta in vot, asa cum s-a reflectat la alegerile prezidentiale din 2014!
Am onoarea sa va salut!
Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU