miercuri, 11 martie 2020

Bantustanizarea Romaniei



BANTUSTANIZAREA ROMANIEI.
NOI SINDICATE SI ONG-URI IN SPRIJINUL INITIATIVEI SCMD / CNSC
DE CONDAMNARE A PROIECTULUI DE LEGE KULCZAR – BIRO.

Reamintim tuturor romanilor nevirusati ca, in contextul diversiunilor “Alegeri anticipate, Dinca din Caracal, Vulpita – Veverita” etc., doi deputati UDMR au depus pe 18 decembrie 2019, cu numarul 898, la Camera Deputatilor, un proiect legislativ vizand crearea unui stat in stat in Harghita, Covasna, Mures, cu presedinte, guvern, parlament, granite, politie proprie. Ulterior, presedintele CNCD a afirmat, la Europa Libera, ca Ungaria a preluat in Transilvania parte din atributiile statului roman, iar Laszlo Tokes a cerut crearea unui al doilea Bantustan sub numele de “Partium” in judetele din Vestul Tarii, cu capitala la Oradea.
Astazi, Pandemia Coronavirus a stopat proiectul secesionist care trebuia sa inceapa printr-o mobilizare fara precedent la Targu Mures, in data de 10 martie a.c.
Fata de cele de mai sus, SCMD pentru CNSC si FSTFR pentru Confederatia Meridian au luat atitudine inca din 6 ianuarie, solicitand presedintilor Camerelor, prin CES, respingerea initiativei ca neconstitutionala. In conditiile in care media din Ungaria si de limba ungureasca din Romania i-au atacat pe liderii celor doua structuri sindicale, in timp ce media si poiticienii romani s-au facut ca ploua, demersului in cauza i s-au aliniat, solicitand tot pe baza de probe avize negative si pedepsirea initiatorilor, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, Sindicatul Revolutionarilor din Romania Decembrie 1989 si Fundatia Romana pentru Democratie prin Drept, care s-au adresat Parlamentului pe 17 ianuarie.
Pe data de 10 martie a.c., ni s-au alaturat alte sindicate si ONG-uri.
Sub titlul “Scrisoare deschisa domnilor Presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor si domnilor Presedinti ale grupurilor parlamentare din Senat si Camera Deputatilor”, acuzand incalcarea a 29 de articole din Constitutie, au solicitat respingerea proiectului, Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual “Forta Legii”, pentru care semneaza dl. Ringo Damureanu, presedintele Sindicatului National “Forta Legii”, Sindicatul din Administratia Publica “Consilium”, presedinte Octavian-Daniel Chelemen si Asociatia pentru Porfesionalism si Transparenta in Administratie, sub semnatura doamnei Secretar General, Claudia-Mihaela Epure.
In aceeasi zi, s-a adresat Parlamentului Romaniei, sub titlul “Diaspora romana din Spania se opune dezmembrarii Romaniei”, “Asociacion Socio-Cultural Romanati” din El Egido, Almeria (Spania), sub semnatura presedintelui, dl. Giani – Mircea Florescu.
Stimati camarazi,
In perspectiva aniversarii, la 4 iunie a Centenarului Tratatului de la Trianon, va indemnam sa va asociati acestui demers al sindicatelor si ONG-urilor, dar si sa meditati la urmatoarea intrebare: “In ce hal a ajuns Romania daca, pentru dreptul sau legitim la existenta statala, unitara si pentru apararea Constitutiei, au ajuns sa se bata sindicatele si nu politicienii, mult mai preocupati de ciolaniada alegerilor anticipate, decat de guvernarea statului?”
Asteptam raspuns,

P / CNSC,
Presedintele SCMD,
         Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Bucuresti, 11 martie 2020