marți, 10 martie 2020


PL 38 IN DEZBATERE LA COMISIA DE APARARE A SENATULUI
Astazi, 10 martie 2020, s-au desfasurat lucrarile Comisiei de aparare a Senatului pe initiativele legislative vizand domeniile Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationale. Au fost prezenti reprezentanti ai M.A.I. la nivel de secretar de stat si, din partea M.Ap.N., domnul secretar de stat Marius Balu, cel consiliat de vechiul nostru „prieten” gl. (r) Florin Maciu si la fel de vechiul nostru „prieten”, fostul maior, actualmente colonel si, in perspectiva imediata, general ... Valeriu Rosu.
Din partea militarilor in rezerva a fost primita doar delegatia S.C.M.D. formata din col. (r) Mircea Dogaru, gl.fl.aer. (r) Iosif Balan si col. (r) Caloian Monica.
S-a dezbatut Pl 38 in forma actuala, cu amendamentele depuse de dl. senator Stefan Mihu – vicepresedintele Comisiei Buget-finante, caruia ii multumim inca o data pe aceasta cale, pentru ca reprezinta reparatia totala facuta Legii 223/2015, desfiintata, practic, prin OUG-urile pe care le cunoasteti.
Prin surprindere, in plina sedinta, reprezentantii M.Ap.N. au incercat sa introduca... amendamente, in numele ministerului si al „structurilor asociative”. Parte dintre senatori au fost derutati, crezand ca sunt sustinute de S.C.M.D. Imi cer scuze pentru modul in care am reactionat, afirmand ca tot ce vine de la M.Ap.N. este „otrava” pentru rezervisti.
Aducem multumiri presedintelui Comisiei, dl. senator Tit-Liviu Brailoiu, pentru competenta si promptitudinea reactiei, d-sa atragand atentia ca ministerul nu poate face amendamente ci doar parlamentarii si ca se incearca bagarea pe gat a unor documente pe care nu le-a vazut nimeni, care ar fi trebuit sa fie in dezbatere publica de luni de zile, etc. A solicitat votul si acestea au fost respinse. Multumim pentru sprijin tuturor senatorilor care s-au pronuntat, adica domnilor senatori Nicolae Moga, Nicu Falcoi, Vergil Chitac, Attila Laszlo si Teodor Melescanu, caruia ii uram si noi „La Multi Ani!” intrucat astazi a fost ziua de nastere a domniei sale.
Ne exprimam speranta ca proiectul de modificare a Legii 223/2015 al carui coautor este chiar presedintele comisiei, dl. senator Tit-Liviu Brailoiu, va trece si de Camera Deputatilor in forma actuala, numai cu amendamentele introduse sub semnatura d-lui senator Stefan Mihu.
Mai mentionam ca, la Legea 223/2015 s-a lucrat 3,5 ani de catre toata lumea, nu cum se minte astazi, iar aplicarea ei in forma promulgata nu presupune vreun efort bugetar suplimentar, deoarece plata salariilor si a pensiilor in noile conditii nu depaseste 50% din sumele alocate, obligatoriu, Apararii.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU