joi, 20 august 2020

 

INFORMARE

PRIVIND VIITOARELE ACTIUNI ALE S.C.M.D.

Doamnelor si domnilor,

In urma discutiilor cu vicepresedintii teritoriali, s-a stabilit convocarea C.D. al S.C.M.D. pentru zilele de 18 si 19 septembrie a.c. Pana atunci, vom avea si situatia exacta a Plx 199/2020. In functie de rezultatul negocierilor, vom da sau nu curs solicitarilor venite din partea a zeci de membri de sindicat si aliati de a organiza, in conditiile legi, pe 25 Octombrie si cu elemente de uniforma, o manifestatie de protest in fata M.Ap.N., solicitand demiterea persoanelor care isi bat joc de noi, sistematic, de zece ani.

In ceea ce priveste negocierile cu initiatorii amendamentelor pe care le sustinem, pe langa precizarea ”venituri salariale brute” care ar elimina toate prostiile despre care directiile Financiara si Juridica ale M.Ap.N. pretind ca ar intra in calculul pensiei (ex: chirii, norma de hrana, echipament etc.) vom renunta bucurosi si la ”indicii de corectie” si la acel 15 % (la bunavointa comandantului) prevazut la Art. 28, pentru ca oricum nu ne apartin ci fac parte din textul aburitor, pus de directiile mentionate, sub semnatura ministrului Gabriel Les.

Vom demonstra lipsa oricarei intentii a M.Ap.N. de a ”dezgheta” pensiile militare, cata vreme nu ridica plafonul la 100% si conditioneaza orice recalculare de aplicarea integrala a Legii salarizarii unitare, prevazuta pentru 2023, deoarece dl. Ludovic Orban anunta de trei zile ca, din lipsa de bani, legea in cauza nu se va aplica niciodata in totalitate, ba, mai mult, este pregatit sa dea o OUG privind inghetarea salariilor.

Personal voi cere aprobarea C.D. pentru a-i da in judecata pe mancatorii de rahat, care de zece ani au o singura preocupare – sa atace in stil suburban, orice actiune a S.C.M.D. si conducerii sale. Poate se vor trezi, cand vor plati pentru insulta si calomnie si vor inceta sa ne mai atribuie noua propriile lor defecte, ambitii nefondate si impotente.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU