marți, 4 august 2020

RAZBOIUL PENSIILOR MILITARE DE STAT

DIN NOU IN FAZA FINALA

-         Intrebari pe adresa calailor rezervistilor –

Motto:

    Calaii trambitele-si suna

    Disciplinate, oile se-aduna!

 

In urma cu patru decenii, locul actualului general Jianu, de sef al Directiei Financiar-contabile a M.Ap.N., era detinut de generalul Cetina. Nici o diferenta! Si, la bilantul Directiei, Cetina il invita si-l pune la loc de cinste pe generalul Ilie Ceausescu. Cel pe care marii deontologi si strategi NATO de astazi, il tamaiau atunci, in calitate de activisti PCR si UTC. Pentru posteritate, evenimentul a fost inregistrat de tanarul jurnalist, capitan, Valeriu Pricina. Si incepe Cetina sa se laude ce mari economii a facut taind, prin fortarea legii, din drepturile oamenilor. La sfarsit astepta, bineinteles, laude si o noua stea. Numai ca Ilie a cuvantat: ”–Drepturile astea, pe care spuneti ca nu le-ati acordat oamenilor, au fost stabilite de Marea Adunare Nationala? S-a dat un decret semnat de Presedinte? Cum de va permiteti sa le incalcati?”. Personajele nu mai exista dar intrebarile raman, pentru ca apucaturile s-au perpetuat.

Se pare ca oamenii se impart in doua categorii: finantistii si restul lumii! Mai ales la Armata si mai ales cand sunt asistati de magistratii militari, finantistii devin niste mici Dumnezei, care taie totul, cu frenezie, sfidand legile, principiile de drept, Parlamentul si Presedintele. In beneficiul propriu, inventand partea militara a legilor 119 si 263/2010, coloneii Maciu si Jianu si-au obtinut de la Basescu gradul de general iar trambita lor, Tiberiu Fratila, pe cel de amiral. Militarii si politistii in rezerva si in retragere au fost aruncati, ca asistati social, pe Casa Nationala de Pensii, banii de pensii militare fiind folositi pentru achizitia de avioane si corvete de muzeu, aducatoare de comisioane.

SCMD a declansat, in Parlament, in strada si in media, lupta pentru redobandirea statutului si drepturile rezervistilor. Si a castigat la ICCJ. In replica, ai nostri calai au inventat OUG 1/2011, prin care au introdus discriminarea intre rezervisti. Nu numai ca slugile lor au primit saci de grade in rezerva si in retragere dar si, prin frauda, pensii de zece ori mai mari, in timp ce recalcitrantii au fost redusi la cuantum iar marea masa, pe o baza total diferita, a sfidat aritmetica, ramanand pe loc. Cu ajutorul politicului, SCMD a obtinut revenirea, pentru discriminati, la cuantumurile din 2009, dreptul la munca, implicit la a doua pensie si a declansat lupta pentru reobtinerea statutului de rezervist. Solicitata USL-ului in octombrie 2011, Legea pensiilor militare de stat nu s-a facut ”pe genunchi” cum mint astazi calaii si trambitele lor paranoice. S-a lucrat la ea de catre toata lumea, timp de patru ani, sub trei ministri ai Apararii: gl. (r) Corneliu Dobritoiu, Mircea Dusa si gl. (r) Gabriel Oprea. Pas cu pas, rezistenta dumnezeilor financiari si juridici, adepti ai taierilor pe orice cale, a fost infranta si Legea 223/2015 a fost promulgata, in iunie 2015, de catre Presedintele Iohannis, cu aplicare insa de la 1 ianuarie 2016.

Profitand de caderea Guvernului Ponta, calaii nostri i-au manipulat pe noii veniti si au strecurat, intr-o OUG (57) a Guvernului Ciolos, ca articol (nr. 40), o intreaga OUG in 30 de articole, care desfiinta Legea 223/2015. Resturile acesteia, in ciuda promisiunilor lui Liviu Dragnea, aveau sa fie desfiintate de calaii nostri, prin manipularea LOV, orbita de resentimentul personal fata de ”colonei”. Noi am numit OUG 59/2017... a ”marii tradari nationale”, deoarece, data in 6 iulie, cu aplicare de la 15 septembrie, a dus la parasirea Sistemului de Aparare de catre peste 21.000 de cadre, bine pregatite.

SCMD a dat in judecata ministrii si Ministerele Apararii si Muncii, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii ale CCR si ICCJ privind identitatea de tratament juridic dintre magistratii la pensie si rezervisti. A declansat lupta pentru lamurirea parlamentarilor ca sunt manipulati si mintiti de ”calaii” nostri, si ca nu avem ce cauta in nici o lege civila, pentru ca avem alt statut constitutional, alt mod de viata, alta filozofie a salarizarii si alt tip de pensie decat civilii.

In replica, M.Ap.N. sustine in justitie si in propaganda ca Legea 223 nu este buna si ca ordonantele restrictive sunt bune, aducand ca argument suprem faptul ca ”structurile asociative” ale rezervistilor sunt de acord. Pentru ca, momindu-i pe liderii diverselor ONG-uri militare, cu grade in rezerva si in retragere, cu decoratii inutile si promisiuni de indemnizatii in tot felul de ”comitii, comitete, consilii” chiar ”secretariate de guvern” si aruncand praf in ochi celorlalti cu promisiuni de legi noi sau proiecte gen Les, Fifor, mai nou Ciuca, proiecte ce nu ne dau nimic, decat la ”Sfantu asteapta”, si-au asigurat marea masa a oilor de manevra.

Atacat isteric de slugile calailor, SCMD a convins parlamentari de buna credinta din Comisiile de Aparare si Munca, atat la Senat cat si la Camera Deputatilor, ca dreptatea pentru rezervisiti nu se poate face decat prin intoarcerea la forma legii asa cum a fost promulgata in 2015. Acestia au introdus drept amendamente vechile texte ale articolelor de lege, distruse prin OUG-urile calailor. ”Niciodata!” – urla domnii Maciu, azi consilier, Jianu, inca sef de Directie, eternul secretar de stat pentru relatia cu Parlamentul – Marius Balu, si noua lor trambita, ieri maiorul, astazi colonelul Rosu, amenintand ca, si votate in Parlament, amendamentele nu vor fi niciodata aplicate. Nu mai sustin ca da faliment statul, pentru ca parlamentarii stiu acum, gratie SCMD, ca toate (inzestrare, dotare, instruire, salarii, pensii, etc) se acopera din cei 2% din PIB asigurati obligatoriu Apararii, prin tratatele militare la care Romania este parte, ci ca falimenteaza Armata. Si ca sa convinga, introduc in calculul pensiei aceleasi aiureli ca in 2015 si care nu sunt venituri salariale: chirii, cheltuieli de deplasare, echipament, etc. Ce nu rimeaza este ca ei insisi, pentru a-si mai atrage o categorie (medicii) introduc in calculul pensiei venituri intamplatoare (temporare) gen primele pentru lupta anti-COVID 19. Iar oilor le promit reparatii din 2023 incolo, bani pe grade (solda de grad este intre 200 si 400 lei la noi) in perioada de ”tranzitie”, bani pe care n-au cum sa-i dea daca nu ridica plafonul de la 85% la 100%. Scot din plafon doar OMM-ul dar lasa in baza de calcul si sub plafon pensia privata (suplimentara) care ne este confiscata ilegal. Deci nu vor sa dea nimic! Totul este amenintare sau promisiune la ”pastele cailor”. Plus o noua tentativa de manipulare a parlamentarilor! Pentru ca si-au convocat ciracii de doua ori pana acum si i-au obligat sa dea comunicate de sustinere. Oile nu conteaza!

Doar SCMD, fiind surd la sunetul goarnei calailor, prefera sa-i sprijine pe parlamentarii care, odata cu intoarcerea la textul initial al Legii 223/2015 vor intronarea dreptatii pentru toti rezervistii, pentru a reinstaura linistea in sistem. Cat despre camarazii care se lasa pacaliti de veninul trambitasilor care ne ”canta” de ani de zile, din ura fudulului nesatisfacut, noi i-am avertizat inca din 2017 ca aducerea tuturor ONG-urilor rezervistilor sub inalta obladuire a coordonatorului de sistem, ministrul Apararii, inseamna, in fapt, strangerea sub acelasi papuc! Probabil ca acum ne dau dreptate, in sinea lor, dar este prea tarziu sa mai paraseasca ”pozitia ghiocelului”. O expresie atat de draga lor si pe care o arunca, asemeni tuturor neimplinirilor proprii, in carca SCMD!

In concluzie, intrebarile adresate cu patru decenii in urma vesnicilor nostri calai, persista:” Ba, cine sunteti voi si cum de va permiteti?”. La care adaugam, una care sta astazi, pe buzele tuturor rezervistilor: ”Ba, dar voua chiar nu va e jena?

 

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU