vineri, 14 august 2020

Mesaj catre toti membrii SCMD

 

MESAJ CATRE TOTI MEMBRII SCMD

Sa-i ajutam pe camarazii nostri sa inteleaga realitatea!

-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

 

 

Doamnelor si domnilor,

COVID, NECOVID, anul acesta este un an electoral! Luni de zile s-a facut campanie pentru “Anticipate”, acum se face pentru “Amanate” si, eventual, “Locale”. Pe fond, manipulatorii profesionisti sau amatori ai unora si altora isi bat joc de noi, dupa cum vor sa ne asmuta, impotriva Guvernului sau impotriva Opozitiei. Iau texte referitoare la pensiile militare, din 2015, 2016 etc., legate de aparitia Legii nr.223/2015 sau a OUG-urilor care au distrus-o, le dau aparenta emiterii de catre Guvern si le prezinta, fara numar si fara posibilitate de verificare, ca fiind actuale. Iar camarazii nostri, in disperarea lor, nu sesizeaza ca este vorba de texte “istorice” si reactioneaza. Ultima smecherie de acest tip a fost pretinsa OUG, data de Guvern pe 4 august, privind inghetarea pensiilor militare.

Va transmitem rugamintea de a atrage atentia rezervistilor nemembri de sindicat ca asazisa OUG nu are numar, nu o pot gasi pe pagina Guvernului sau in Monitorul Oficial, ca expunerea de motive privind inghetarea “pensiilor speciale” (expresie pe care politicienii nu o mai folosesc astazi pentru pensiile militare), mai putin ale magistratilor, seamana, pana la identitate, cu motivatia OUG 59/2017, a Liei Olguta Vasilescu. De asemenea, prevederile, adica inghetarea pensiilor prin disparitia corelarii cu cresterile salariale ale celor in activitate si disparitia alinierii cu inflatia, inlocuita cu expresia “rata inflatiei” (adica diferenta de inflatie dintre doi ani consecutivi). Camarazii nostri fac explozie, fara sa sesizeze ca toate astea li se intampla, deja, de trei ani, datorita Liei Olguta Vasilescu, pe care SCMD a dat-o in judecata. Este un motiv in plus pentru manipulatori sa raporteze angajatorilor lor ca rezervistii nu mai conteaza, ca pot fi usor prostiti si pacaliti de unii sau altii ca li se va face dreptate la “Pastele cailor”.

O alta mizerie, folosita pentru ametirea camarazilor noastri, o constituie declaratiile unor domni generali in rezerva sau aspiranti la grad, ca vor rezolva ei situatia prin dialog direct cu deputatii si senatorii. Aceiasi au dat, insa, in ultimele doua saptamani, comunicate prin care si-au exprimat totala adeziune la masurile propuse de MApN, de batere a pasului pe loc in ceea ce priveste pensiile militare si de respingere a tuturor amendamentelor si proiectelor venite de la deputati si sentori si sustinute de SCMD, vizand intoarcerea Legii 223/2015 la forma initiala, promulgata.

Va transmitem rugamintea de a explica acelor camarazi ai nostri, care se iau exclusiv dupa zvonuri, ca situatia este urmatoarea: de doi ani de zile, cu sprijinul unor deputati si senatori de culori politice diferite, SCMD incearca revenirea Legii 223/2015, pe cale parlamentara, la forma initiala, niciodata aplicata, pentru ca a fost distrusa de o puzderie de OUG-uri. Si, tot de doi ani, pretinzand ca exprima pozitia “structurilor asociative”, domnii Balu, Jianu, Maciu (astazi consilier), Rosu etc. se impotrivesc cu indarjire. In ultima luna, respectivii, nu numai ca i-au obligat pe liderii structurilor in cauza sa dea comunicate in interesul lor si in defavoarea noastra, dar au organizat zilnice “desanturi” pe Comisiile de Aparare si de Munca din Camera Deputatilor, cu aceleasi vechi minciuni: ca aplicarea legii ar baga in faliment MApN, strecurand ca demonstratie, elemente care nu au ce cauta nici in salariu, cu atat mai mult in pensie (chirii, norma de hrana, echipament, deplasari in interes de serviciu etc.) sau ca Presedintele nu ar promulga niciodata asa ceva.

Au reusit astfel, dupa “rascoala” Comisiei de Aparare, sa manipuleze initiatorii amendamentelor favorabile noua din Comisia de Munca, pentru a intarzia Raportul Comun care ar permite trimiterea la vot in Camera Deputatilor a ceea ce ne intereseaza.

SCMD si parlamentarii care refuza sa se mai lase manipulati continua lupta. Ne puteti ajuta, convingandu-i pe camarazii nostri, neincadrati in SCMD, sa ceara oficial, din interiorul ONG-urilor lor, MApN, sa raspunda in scris la urmatoarele trei intrebari:

1.     Cati bani returneaza, anual, MApN, ca necheltuiti, din cei 2% din PIB destinati, exclusiv Apararii, la Bugetul de stat?

2.     Cate sute de milioane cheltuie MApN (spatii de desfasurare a activitatii, masini, indemnizatii etc.) cu liderii unor ONG-uri obediente, declarate de utilitate publica, utilitatea constand in manipularea rezervistilor in interesul adversarilor lor din MApN?

3.     Cate sporuri inventate, de conducere (OSCAR), de “continuitate a conducerii” etc., si-au tras pe ultimele 6 luni de activitate, inainte de a trece in rezerva (si o fac, in continuare, urmasii lor) adversarii nostri din directiile Juridica si Financiara ale MApN, pentru a nu impartasi soarta marii mase a celor furati, ca in codru, prin criteriile stabilite in OUG-uri?

Cata vreme avem, in sistem, pensii militare de stat de 78 lei, 293 lei, 496 lei, 556 lei etc., declaratiile sforaitoare ale MApN (de “indreptare a inechitatilor”) constituie o jignire la adresa rezervistilor si, pe plan mai larg, o insulta grava la adresa inteligentei umane!

Cine isi imagineaza ca toti rezervistii au contractat dementa senila sau Alzheimer, se inseala!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

Col.(r)dr. Mircea DOGARU