joi, 12 noiembrie 2020

Contiuna actiunile SCMD

 

CONTINUA ACTIUNILE SCMD

VIZAND INTOARCEREA LA FORMA PROMULGATA

 A LEGII 223/2015

 

In perioada 06-09 noiembrie, a.c., s-au incheiat actiunile de informare a deputatilor, indiferent de culoare politica, in ceea ce priveste justetea sustinerii amendamentelor acceptate de SCMD la PLx nr.199/2020, in Zona 3 Muntenia, dupa cum ne informeaza dl. vicepresedinte al SCMD, col.(r) Victor POPESCU, presedinte al Filialei 1 Pitesti. De remarcat actiunea din Teleorman, in care au fost implicate Filialele 1 si 2 Alexandria. Dl. col.(r) Liviu-Sorinel SANDU, presedintele Filialei 2 a SCMD a inclus in delegatia care a prezentat documentele prefectului si deputatilor, presedintii si purtatorii de cuvant ai filialelor locale ale uor asociatii ale rezervistilor: Filiala Judeteana Teleorman a ACMRR (MAI), Filiala Judeteana a ANCMRR (MApN) “Gl. David Praporgescu” si Filiala Judeteana a ANVR (MApN si MAI). Asa intelege SCMD unirea eforturilor sindicatului si “structurilor asociative”, ca unitate in actiune, in interesul general al rezervistilor.

Actiunile vor continua pana in 24 noiembrie, a.c., cand se va organiza, la Bucuresti, un mars de protest comun, sub egida CNSC, pe directia Casa Presei Libere (Casa Scanteii) – Guvern – Ministerul Muncii.

SCMD va remite, oficial, primului-ministru, documentele prezentate deputatilor, va solicita, si domniei sale si ministrului Muncii, excluderea militarilor din orice lege civila referitoare la salarizare si pensii, deoarece noi nu avem contracte de munca normata la 8 ore, ci contracte de activitate la ordin, 24h/24h, cu renuntarea, prin Juramant, la majoritatea drepturilor civile. De asemenea, va incerca sa convinga media sa nu mai bata campii despre ajutoare sociale botezate pensii si sa nu mai confunde pensiile de serviciu militare (soldele de rezervist) cu asa-zisele “pensii speciale”. Aprobarea de la Primaria Capitalei a fost, deja, obtinuta de SRR – Decembrie ’89 si SCMD.

Vom reveni cu amanunte.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

                  Col.(r)dr. Mircea DOGARU

 

Bucuresti,

12 noiembrie 2020, ora 11.30