marți, 3 noiembrie 2020

Lupta cu MApN ... pe banii ministerului

 

SI DA-I SI LUPTA SI DA-I SI LUPTA CU MApN …

… TOT PE BANII MINISTERULUI

-         In atentia tuturor celor interesati –

 

De peste un an de zile, la toate comisiile parlamentare la care a participat, solicitand, prin amendamente, intoarcerea “formei consolidate” a Legii 223/2015, la forma initiala, promulgata, a legii pensiilor militare de stat, SCMD a fost contracarat de domnul Secretar de stat Marius BALU, seful “Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului” din MApN, cu amendamente, atestand faptul ca “prietenii” din Directiile generale Juridica si Financiara nu vor sa ne dea decat … Marele Nimic, la Pastele Cailor! Si MAI a depus amendamente, dar mai blande, contracarand, practic, jumatate din amendamentele MApN, respinse la Senat si sustinute la Camera Deputatilor, pana acum, de un singur deputat bine plasat. Este motivul pentru care, in marsul de protest de maine, 4 noiembrie, vom depune amendamentele pe care SCMD le sustine si la MAI si la MApN si, inca odata, la Camera Deputatilor, pentru presedinte.

Surprinzator si trist este faptul ca, de fiecare data, reprezentantii MApN au sustinut ca propunerile in cauza nu le apartin, autorii lor fiind “structurile asociative ale rezervistilor” din MApN. Care “structuri asociative”? … N-au vrut sa ne spuna!

Am atras atentia tuturor celor interesati, in repetate randuri, ca adunarea ONG-urilor militare sub acelasi papuc exclude orice posibilitate de a lupta pentru drepturi, chiar daca nu le ai in statutul juridic, impotriva stapanului care iti asigura grade si decoratii in rezerva si retragere (perfect inutile), pe spranceana locuri la centrele de odihna si bilete de tratament, spatii de functionare, birotica, autoturisme pentru deplasari, in mod gratuit si, in baza unui articol aparut in “Observatorul militar” din luna iunie, chiar bani. O multime de bani, lunar (230.00 lei?), in conditiile in care se plang ca nu au bani sa dea pensionarilor drepturile hotarate prin lege organica!

Nu ne-am preocupat de risipirea iluziilor celor care inca mai cred ca inteligenta, bunul simt si hotararea de a face tuturor camarazilor dreptate se ascund in gradele inalte care i-au capatuit pe unii (nu se stie cum) si nici acum nu o facem. Prezentam doar, spre autotrezirea celor care “balacesc” SCMD impotriva propriilor interese, o stire pusa in circulatie prin mijloacele online, vineri, 30 octombrie, cu urmatorul continut:

 

“Departamentul pentru relatia cu parlamentul si calitatea vietii personalului. 

30 octombrie la 13.05

 

Astazi, 30 octombrie a.c., la sediul ministerului, a avut loc sedinta Comisiei constituite in baza prevederilor art.3, alin.(1) din Ordinul ministrului apararii nationale, nr. M161/2018 pentru stabilirea criteriilor de sprijinire a asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, cu reprezentare la nivel national, care isi desfasoara activitatea in domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apararii Nationale.

Sedinta Comisiei a fost condusa de catre colonelul Valeriu Rosu, in calitate de presedinte al acesteia, iar ordinea de zi a constat in analizarea solicitarilor structurilor asociative care indeplinesc criteriile si conditiile prevazute de art.2 din Ordin si care pot beneficia de prevederile art.63, alin.(3) din Legea nr. 346/2006, privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Comisia a fost de acord, in unanimitate, cu redistribuirea/alocarea sumelor de bani din fondurile aprobate in anul anterior, pentru anul 2020, solicitate de catre organizatiile neguvernamentale.”

Daca stirea este adevarata, ne permitem sa punem si noi o intrebare naivilor care confunda cuantumurile pensiilor stabilite la 1 ianuarie 2011, prin Legea 263/2010, cu cele stabilite, ca raspuns la victoria SCMD in Justitie, de OUG nr.1/2011, ordonanta care a legiferat falsul si uzul de fals, ca si discriminarea intre rezervisti: “- Cum poti sa lupti impotriva calaului care iti taie toate drepturile, cand esti platit, intretinut si onorat de acesta?”

Oricum, in baza dreptului la informare, SCMD este hotarat sa solicite MApN si MAI, fiind vorba de cheltuirea banului public, listele “structurilor asociative” sponsorizate si sumele acordate acestora, anual.

 

Honor et Patria Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Bucuresti,

03 noiembrie 2020