ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

luni, 16 septembrie 2024

MAINE, 17 SEPTEMBRIE 2024, PICHETARI LA SEDIILE CENTRALE ALE PNL SI PSD

 

-          Apel catre rezervistii din Bucuresti si Ilfov -

Camarazi,

Domnii presedinti Marcel Ciolacu si Nicolae-Ionel Ciuca ne-au promis, inclusiv la TV, in direct, ca se vor intalni cu noi in problema acordarii soldei de grad rezervistilor, proiect aflat in nelucrare la Parlament, din aprilie a.c.

Nu este politicos sa-i lasam sa astepte! Domniile lor nu-si vad capul de treburi, deci vom proceda conform sfaturilor unui vechi stapan pe care elita noastra l-a slujit pana la 9 mai 1877: "Daca Mahomed nu merge la munte, va merge muntele la Mahomed"!

Le vom demonstra ca este vorba despre onoare si demnitate, mai mult decat de bani, care vor veni din bugetele ministerelor noastre, costul cu "mentenanta" rezervistilor fiind mai mic decat cel al mentenantei pentru "Patriot".

Veniti asadar intre 10.30 si 11.00, la sediul central PNL din Modrogan! Apoi vom merge la PSD, unde nu vom "urla" ci vom sopti, plini de bun simt, ca apartenenta la NATO impune nu numai obligatii ci si drepturi.

Sa nu ne lasam manipulati de parsivenia slugilor Puterii, carora, daca ne fac sa renuntam la proteste, li s-a promis ca va ploua cu stele pe 25 Octombrie, ca sa avem cu ne ne făli in Ghencea 3, ca bani de coliva oricum nu vor mai avea ai nostri, incepand de la anul.

Honor et patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 13 septembrie 2024

Adresa SCMD catre comisia de Aparare a Senatului

 SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 87 din 13.09.2024

                                                                                                                                                                  

       Către,

                   Comisia de Aparare a Senatului României

 

 IN ATENTIA DOAMNEI PRESEDINTE,

SENATOR NICOLETA PAULIUC

 

Stimata doamna presedinte,

 Multumindu-va, inca o data, pentru initiativa legislativa avuta in ceea ce priveste aplicarea maririi soldei de grad si la cadrele in rezerva/retragere, va transmitem, conform solicitarii dvs., obiectiile si propunerile SCMD, la textul proiectului pe care noi il vedem perfect ca text de OUG :

 1. Art.593 trebuie sa dispara, intrucat este neconstitutional. Nu poti anula solda de grad parlamentarilor, ministrilor, secretarilor de stat etc. rezervisti, decat odata cu gradul si asta doar prin condamnare definitiva prin Justitie, pentru tradare, lasitate in lupta, genocid s.a.m.d. (vezi cazul V.A. Stanculescu). In plus, exceptandu-i pe nataraii Revolutiei si postRevolutiei, promovati in dauna militarilor valorosi, pentru ca purtau pe umeri un bocanc in loc de cap, noi, rezervistii, actionam astazi UNITAR SI SOLIDAR! Solidaritatea de breasla ne face sa ii sustinem si pe camarazii mentionati in Art.593, chiar daca, odata ce si-au vazut fundurile proptite in fotoliile de parlamentar sau ministru, unii dintre ei ne-au uitat.

2.      La Art.592 solicitam ca termenul de 90 de zile, acordat caselor de pensii sectoriale, pentru aplicare, sa fie redus la 30 de zile, pentru ca prima plata sa se faca in decembrie 2024. Altfel, vom prinde blocajul la pensii si salarii, care va fi instituit in Anul Genocidului, 2025.

3. La Art.591 se scoate precizarea ca aplicarea se va face ”la cererea” beneficiarilor. Nu! SE VA FACE DIN OFICIU. Inamicii nostri de la Directiile Generale Financiare stiu exact cat si cum am fost furati in ultimii 15 ani, din nevoia de a-si manifesta slugarnicia fata de vremelnicii stapani interni/externi.

 

Cu rugamintea de a transmite domnului presedinte al PNL ca vom sustine textul rezultat si ca text de Lege si ca text de OUG, cu ocazia pichetarii, pe data de 17 septembrie a.c., a sediului central al PNL, ramanand deschisi dialogului,


Va transmit sentimentele noastre de stima si aleasa consideratie,


 Presedintele S.C.M.D.,                       

       Col. (r) dr. Mircea DOGARU                                       

                             



APEL

 

APEL

Catre producatorii de ”urlete nesimtite, politisti si militari de la MApN”, in rezeva si in retragere, din Bucuresti si Ilfov

-         Marti, 17.09.2024, la orele 10.30, va asteptam la sediul central al PNL –

 

Stimati camarazi,

De ce trebuie sa ne tinem UNITI de programul de proteste anuntat? De ce trebuie sa punem presiune pe Guvern si Parlament pana pe 25 Octombrie ?

Pentru ca pe urma, distinsii intra in campanie electorala,  alegeri, formarea altui guvern, iar de la 1 ianuarie 2025 intram noi, toti, in ... Anul Genocidului!

Pentru ca OUG 26/2024, privind cresterea soldelor de grad ale celor in activitate, a intrat in vigoare si se aplica de la 1 martie a.c., iar pe noi ne-au omis voit.

Pentru ca noi, SCMD,  am cerut din 30 aprilie (dupa prostia facuta de unii cu OUG 28),  oficial,  sa fie amendat textul OUG 26 (art.XI) cu prevederea aplicarii cresterii soldei de grad, procentual si la rezervisti, iar ei s-au jucat de-a legiferarea (PLx262/2024) pana pe 11 septembrie, cand ne-au comunicat ca ”principiul bicameralismului” nu permite adaugarea vreunui amendament la proiect, in Camera. Rahat! De Senat a trecut TACIT! Niciun senator nu l-a citit, pasand, integral, raspunderea, Camerei Deputatilor.  

Pentru ca, intuind smecheria cu amanarea pana dupa alegeri, am cerut, inca din 7 iunie (si la negocierile de la Guvern si la pichetarile de la partide), rezolvarea problemei soldei de grad, prin preluarea amendamentului Coarna-Roman ca OUG. Nu au vrut, stimulati de faptul ca toti idiotii utili Puterii care oracaie in loc sa taca, ne-au acuzat ca boicotam ceea ce noi insine am propus!

Pe 11 septembrie a.c., liberalii si doar liberalii ne-au propus O NOUA LEGE. Cu riscul de a-mi pune din nou in cap prostii fuduli, ca fost, timp de 5 ani, consilier la BP al Senatului, cunoscator al procedurilor, am afirmatca este imposibil, fara acordul PSD, sa scoata aceasta lege pana la 25 Octombrie. Ca o luna trece repede si ne vom trezi dusi cu presul păana la 1 ianuarie 2025.

Textul propus de liberali, cu respectarea obiectiilor noastre cerute pana luni, 16 septembrie, este insa exact ceea ce ne dorim, dar poate fi impelementat rapid doar ca OUG, daca il vor convinge pe prezidentiabilul domn CIOLACU. Dovada sta faptul ca mizeria facuta, in ceea ce priveste pragul de impozitare al pensiilor militare, prin interpretarea ticaloasa a Legii, a fost rezolvata prin OUG!

Obiectiile noastre la textul de lege propus de liberali si pe care il vom sustine ca OUG la pichetarile din 17 septembrie sunt:

1.      Art.593 trebuie sa dispara, intrucat este neconstitutional. Nu poti anula solda de grad parlamentarilor, ministrilor, secretarilor de stat etc. rezervisti, decat odata cu gradul si asta doar prin condamnare definitiva prin Justitie,  pentru tradare, lasitate in lupta, genocid s.a.m.d. (vezi cazul V.A. Stanculescu). In plus, exceptandu-i pe nataraii Revolutiei si post revolutiei, promovati in dauna militarilor valorosi, pentru ca purtau pe umeri un bocanc in loc de cap, noi, rezervistii, actionam astazi UNITAR SI SOLIDAR! Solidaritatea de breasla ne face sa ii sustinem si pe camarazii mentionati in Art.593, chiar daca, odata ce si-au vazut fundurile proptite in fotoliile de parlamantar sau ministru, unii dintre ei ne-au uitat.

2.      La Art.592 solicitam ca termenul de 90 de zile, acordat caselor de pensii sectoriale, pentru aplicare, sa fie redus la 30 de zile, pentru ca prima plata sa se faca in decembrie 2024. Altfel, vom prinde blocajul la pensii si salarii, care va fi instituit in Anul Genocidului, 2025.

3.      La Art.591 se scoate precizarea ca aplicarea se va face ”la cererea” beneficiarilor. Nu! SE VA FACE DIN OFICIU. Inamicii nostri de la Directiile Generale Financiare stiu exact cat si cum am fost furati in ultimii 15 ani, din nevoia de a-si manifesta slugarnicia fata de vremelnicii stapani interni/externi.

Stimati camarazi,

Anuntandu-va, prin prezenta, ca SCMD si ROMIL au obtinut pentru sindicate si toate structurile asociative ale rezervistilor din SAOPSN, membre sau nu ale forumului, aprobarea de organizare a unei manifestatii cu peste 30.000 de persoane, in Piata Victoriei, va invitam, deocamdata, la pichetarile din ziua de 17 septembrie.

Anexam prezentei, in fotocopie, obiectiile solicitate de liberali, la propunerea lor legislativa.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

                                    Col.(r) dr. Mircea DOGARU




 

miercuri, 11 septembrie 2024

Informare privind discutiile de astazi, 11 septembrie 2024, de la Parlament

 NADĂ ÎNVELITĂ ÎN MARȚIPAN SAU „PROIECTE FANTOMĂ

 DE LEGI DEPUSE ÎN PARLAMENT”?

           -Informare privind discutiile de astazi, 11 septembrie 2024, de la Parlament-



       
Stimati camarazi,

        Doamna senator Pauliuc, presedintele Comisiei de Aparare din Senat, a invitat la discutii la Parlament, la orele 14:00, reprezentanti ai sindicatelor din MAI, ai SCMD si ai tuturor structurilor asociative ale rezervistilor din MApN, MAI si Servicii.
        Dupa declaratia data tot astazi, in Piata Obor, de Premier, ca, impreuna cu gl.(r) Ciuca va avea discutii cu reprezentantii rezervistilor, am sperat ca ii vom intalni acolo pe cei doi principali candidati, aliati si concurenti la prezidentiale. Ne-am intalnit insa, cu presedintii celor 2 Comisii de Aparare, din Camera si Senat, ambii PNL si cu parlamentari PNL, cu studii juridice, raportorul fiind domnul Fenechiu.
         Am crezut ca ne vor comunica marea „victorie” a cresterii plafonului de neimpozitare la 3000 RON si la rezervisti, asa cum este constitutional, pentru ca si noi facem parte din sistemul public de pensii. Pentru cei care nu inteleg, afirm ca, in Romania, ca peste tot in lume, exista doar doua sisteme de pensii: Public si Privat, ambele guvernate de diferite legi.
          Am sperat ca au gasit solutia alinierii rezervistilor, ori prin OUG, or prin amendament la PLX264/2024, la noile solde de grad ale militarilor si politistilor in activitate.
          Ne-au prezentat insa, UN NOU PROIECT DE LEGE, de modificare a Legii 223/2015. Il vom prezenta pentru ca in esenta are un articol unic, privind introducerea, dupa Art. 59, a trei prevederi noi, vizand aplicarea cresterii soldelor de grad si de functie la rezervisti.
           Am trecut cu vederea ca unul dintre semnatari, presedintele Camerei Deputatilor si-a anuntat retragerrea din functie pentru a candida la FC Timis.
            Am trecut cu vederea ca Art. 59/3, adica ultimul, este neconstitutional, menit sa asigure electoratul ca pensia domnului general Ciuca nu va creste, cand orice anulare a drepturilor decurgand din gradul militar se poate face numai prin hotarare judecatoreasca, pentru tradare, lasitate in lupta, sau genocid.
             Si subsemnaul si domnul gl.(r) Constantin Nastase, vicepresedinte SCMD si fost Sef al Directiei Financiare Generale a MApN, le-am multumit pentru minunata initiativa, dar, personal, mi-am exprimat nedumerirea ca, in loc sa fim legati de Plx.262/2004, aflata in curs de finalizare, ni se promite o noua lege. Aceasta implica dezbateri in CES, la Consiliul Juridic, la ministerele de resort si Ministerul de Finante, la comisiile CamereiDeputatilor, votul in Camera, apoi dezbaterile la comisiile Senatului si votul in Senat.
                 Stiind ce urmeaza sa ni se intample la anul, am propus ca acest text sa apara in Monitorul Oficial, pana in 24 octombrie, ori ca lege, ori ca OUG, care sa-si faca efectul imediat, putand ulterior sa tot fie legiferat in Parlament asa cum au fost „legiferate” toate Ordonantele de Urgenta care au facut praf Legea pensiilor mulitare de stat.
                 Pana atunci, calendarul miscarilor noastre de protest contnua, in paralel cu dialogul cu GUVERNUL si cu MAJORITATEA PARLAMENTARA.
                 Personal, sunt inspaimantat de imposibilitatea intelegerii celor 2 partide pe biata suta de lei, care ar rezulta din ridicarea pragului de impozitare si la rezervisiti, dar, mai ales de declaratia dura din aceasta seara a Premierului, privind „Proiectele fantoma de legi depuse in Parlament”.
                         Vom raspunde parlamentarilor PNL in timpul solicitat, dar, la manifestatiile prevazute pentru 17 septembrie orele 10:30 la Sediul Central PNL si 12:30 la Sediul Central al PSD, vom solicita adoptarea, pentru mai multa siguranta a acestei initiative legislative, ori ca Lege, ori ca Ordonanta de Urgenta, pana la 24 octombrie.

 

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Col (r) dr. Mircea Dogaru,

Presedintele SCMD

 

 

marți, 10 septembrie 2024

Pregatirea mitingului din 25 Octombrie a fost demarata

 SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com  

                           Nr. 85 din 09.09.2024

                                                                                                                                                                  

       Către,

                   PRIMARIA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI

 

- IN ATENTIA DOMNULUI PRIMAR GENERAL -

 

Domnule Primar General,

             Subscrișii S.C.M.D. si ROMIL va aducem la cunostinta faptul ca in ziua de 25 Octombrie 2024, intre orele 13.00-16.00, organizam o manifestatie de protest in Piata Victoriei, la care si-au anuntat participarea circa 30.000 de rezervisti si delegati din sindicate si structurile asociative ale rezervistilor din S.A.O.P.S.N.

            Scopul actiunii este rezolvarea cererilor legitime ale rezervistilor si salariatilor din S.A.O.P.S.N. privind aplicarea, in integralitatea lor, asa cum au fost promulgate, a Legilor 223/2015 si 153/2017 si incetarea discriminarii noastre in ceea ce priveste drepturile decurgand din solda de grad si executarea misiunilor de lupta atat pe teritoriul României cat si in afara granitelor Țării, impozitarea progresiva si plafonul de impozitare a pensiilor militare

            Din partea noastra sunt imputerniciti sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare col. (r) dr. Mircea DOGARU – tel. 0736.601.020, col. (r) Marian TUDOR – tel. 0761.684.325, cpt.cdor (r) Razvan SIRBU – 0736.600.973 si lt. col. (r) Dragos ICLEANU – tel. 0744.133.212, astfel incat actiunile sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta. Personalul desemnat de noi sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii adunarii, va purta insemnele distinctive ale celor doua organizatii.

            Pentru asigurarea sonorizarii, organizatorii vor folosi urmatoarele mijloace tehnice : autoturismul Dacia B 188 SCM, statie de amplificare mobila, tribuna, boxe audio.

            In sprijinul bunei desfasurari a actiunilor, solicitam din partea Primariei si a organelor de Politie, Jandarmerie si I.S.U. urmatoarele :

-       din partea Primariei – aprobarea alveolei centrale ca loc de desfasurare a manifestatiei ;

-       din partea Politiei, Jandarmeriei si I.S.U. – asigurarea locului de desfasurare a manifestatiei si o salvare pentru situatii de urgenta ;

-       din partea Brigazii Rutiere a Politiei Capitalei - masurile ce se impun.

 

Cu stima si multumiri,

Presedintele S.C.M.D.,                                                 Presedintele ROMIL,

 Col. (r) dr. Mircea DOGARU                                       Col. (r) Marian TUDOR    




joi, 5 septembrie 2024

 

PRIMELE PROCESE PE DISCRIMINARE DESCHISE DE SCMD

-         In atentia membrilor SCMD –

 

De ce doar a membrilor SCMD? Pentru ca cine nu joaca nu castiga! Asadar…

Stimati camarazi,

Ieri, 4 septembrie 2024, SCMD a deschis, la sugestia CNCD, la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, actiunea impotriva Caselor de Pensii Sectoriale, solicitand restituirea catre membrii sai a sumelor neconstitutional retinute, cu titlul de impozit, cu incepere de la 1 ianuarie a.c.

Consideram ca includerea noastra in Legea 282/2023 si impunerea discriminatorie la un impozit progresiv, s-a facut cu rea credinta, prin fals si uz de fals, pe baza imbecilitatii promovate de diversi analfabeti functional (ajunsi, pe intelesul tuturor, in functii nemeritate), din politica si presa, ca nu am fi avut contributivitate. O aberatie sustinuta, papagaliceste si propagandistic, exact de cei care nu au nici o legatura, nici cu informatia reala, nici cu munca sau cartea, pregatirea lor inscriindu-se la rubricile ”Abandon scolar” sau ”Ca gasca prin apa”!

Membrii SCMD care nu au trimis inca Declaratia privind prejudiciul adus de infama includere a noastra in PNRR si in Legea 282/2023, mai au timp pana la primul termen.

Tot ieri, SCMD a deschis actiunea impotriva Casei Sectoriale de Pensii a MAI, care, incalcand Legea 125/2014, acuza c. 60.000 de rezervisti de propria greseala, impunandu-le returnarea unor sume primite pe parcursul a aproape 8 ani, la Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal. Membrii SCMD proveniti din MAI pot trimite in continuare actele solicitate, acestea urmand a fi incluse in dosar pana la primul termen. Urmeaza actiunea impotriva ANAF pentru stoparea executarii silite.

A treia actiune pe discriminare va fi impotriva Guvernului, pe OUG 26/2024 (Plx 262/2024) vizand nealinierea soldei de grad a rezervistilor la noile cuantumuri. Asteptam rezolvarea situatiei, ori prin amendarea Plx 262/2024, ori prin OUG, convinsi insa ca si daca vor accepta, sub presiunea manifestatiilor stradale ale rezervistilor, vor incerca nu o aliniere reala ci, ca de obicei, o aruncare de ”praf in ochi”!

Cu aceasta actiune in justitie, dar si cu ocazia manifestatiei din 25 Octombrie, vom aduce la cunostinta tuturor idiotilor (in)utili ca: exista doar 2 sisteme de pensii, PUBLIC si PRIVAT, ambele gestionate prin mai multe legi; pensiile militare, fapt confirmat de recentele decizii ale ICCJ, fac parte din sistemul public; in ceea ce priveste contributivitatea, introdusa ca unic principiu de Legea 19/2000, cu incepere de la 1 ianuarie 2001 si desfiintata cu incepere de la 1 septembrie 2024, de Legea 360, si militarii si politistii in activitate au avut contributivitate (spre deosebire de civili) si pe vremea lui Ceausescu, si contribuie mai mult decat civilii, din 1990 incoace, dar la propriile Bugete de asigurari sociale.

Departamentul Juridic al SCMD va continua sa elaboreze si sa va transmita instructiunile necesare pentru fiecare actiune in parte.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 4 septembrie 2024

 

CONCLUZII PRIVIND ACTIUNILE REZERVISTILOR SI POLITISTILOR DIN ZILELE DE 2 SI 3 SEPTEMBRIE 2024

-         In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC –

Doamnelor si domnilor,

Conform graficului anuntat, in deplina UNITATE de vederi si actiune, reprezentantii sindicatelor (politistilor si SCMD) si Asociatiilor din Forum s-au prezentat la Guvern, luni, 2 septembrie, la orele 14.30. Amabil, seful Cancelariei premierului ne-a comunicat ca-i va propune acestuia rezolvarea solicitarilor noastre pana la 1 ianuarie 2025. Pas! Am solicitat toti rezolvarea cererilor noastre pana pe 24 octombrie, ori prin Lege (Plx 262/2024) ori prin OUG si o negociere directa cu premierul.

Marti, 3 septembrie, la orele 10.00, am inceput sa ne adunam la sediul central al PSD. Au venit la pichetare si delegati ai unor sindicate (ex. SIDEPOL) sau Asociatii (ex. ARPIA) neanuntate, membrii SCMD si din tara (Slatina, Craiova, Alexandria) si rezervisti neafiliati.

Am fost primiti de domnii S.G. Paul Stanescu si Angel Tâlvăr – ministrul Apararii. In deplina UNITATE, am respins propunerile de rediscutare, de creare a unei Comisii, etc., anuntand doar ca cerem ca raportul pentru Plx 262 sa fie deblocat de la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si trimis Comisiei de Buget-Finante, afirmand ca lideri proeminenti ai PNL ne-au promis sprijinul, ca si cei ai suveranistilor. Daca si cei ai PSD ni se alatura, situatia va fi rezolvata prin Lege. Daca nu, se va putea rezolva prin OUG. Pana la 24 octombrie!

Am fost informati ca, de comun acord, domnii Ciolacu si Ciuca ne vor chema in zilele urmatoare la discutii.

Am predat d-lui Paul Stanescu scrisoarea catre premier si documentul cu amendamentele formulate in comisiile Camerei, pe care le sustinem.

La PNL am gasit portile inchise si nimeni nu a vrut sa transmita conducerii ca avem un mesaj pentru presedintele partidului. Acordandu-i d-lui gl. Ciuca prezumtia de nevinovatie, in sensul ca nu a fost informat, deplangand haosul organizatoric din PNL si incapacitatea de actiune a liderilor sai in situatii de criza, am predat mapa cu documentele destinate presedintelui partidului, Televiziunii Nationale cu rugamintea ca, prin mijloacele specifice presei, sa le aduca la cunostinta destinatarului.

Doamnelor si domnilor,

Dupa 15 ani de lupta pe aceeasi tema, cand au fost incalcate nu numai zeci de promisiuni facute de politicieni, ci si angajamente fata de SCMD/CNSC asumate in scris, sub semnatura, noi suntem in aceeasi situatie, si civilii si militarii, luptand pentru drepturile noastre legitime. Ceva s-a schimbat, insa. Nu-i mai credem nici daca umbla in maini pe Calea Victorie!

Nu ne intereseaza 1 Decembrie, data cand, prin alegeri, se va schimba si Parlamentul si, ulterior, Guvernul, iar cei noi ne vor spune ca habar n-au ce le cerem. Cu atat mai mult nu ne intereseaza data de 1 ianuarie, cand va incepe decimarea ”pas cu pas” a resturilor poporului român prin: inghetarea salariilor si pensiilor, reintroducerea prin lege a CASS la pensii, generalizarea, de la rezervisti la toata lumea a impozitului progresiv, cresterea dincolo de suportabilitate a preturilor, taxelor, impozitelor, TVA, liberalizarea cu maxima nesimtire a preturilor la energia pe care o dam pe nimic si o rascumparam la cote demente, etc.

Vrem rezolvarea alinierii soldei de grad a rezervistilor in mod real, nu prin vrajeala finantistilor nostri, care de 15 ani isi construiesc nemeritatele cariere prin incalcarea drepturilor noastre legitime… ACUM!

Vrem disparitia inechitatilor prin aplicarea in integralitate, asa cum au fost promulgate, a Legii salarizarii 153/2017, a legilor pensiilor 223/2015 si 127/2019, si pentru militari si politisti si pentru civili, nu experimente legislative impuse prin PNRR!

Vom parcurge intregul grafic al actiunilor de protest stabilite si al caror succes sta in capacitatea dvs. de participare: 17 septembrie – pichetarea sediilor PNL (la orele 11.00) si PSD (de la orele 12.30); 1 octombrie – pichetarea succesiva a sediilor ministerelor Apararii, de Finante, Justitie si Interne; 15 octombrie – deplasarea unei mari delegatii la Ambasada SUA pentru a afla daca suntem militari si politisti NATO, ori slugi vandute de politicienii nostri dementilor care vor sa aplice comunismul in cea mai dura forma pe planeta Pamant.

Pe 25 Octombrie, va asteptam pe toti politistii disponibili, pe toti rezervistii si pe toti aliatii nostri din CNSC, in Piata Victoriei. Transmitem cu aceasta ocazie celor care ne tot intreaba ca si ceferistii (FSTFR) si minerii din Bazinul Olteniei vor fi alaturi de noi pentru ca sunt membri si ai CNSC si ai CSN Meridian. Si sunt cei mai loviti de Legea 360, prin minciuna ca pentru anii suplimentari obtinuti pe grupele de munca nu s-ar fi platit contributie la pensii. Fals! La fel de fals ca si la noi, rezervistii, despre care se spune ca nu am contribuit niciodata. Ba am contribuit mai mult decat civilii, dar la propriile noastre bugete de asigurari sociale, gestionate de propriile ministere.

In ceea ce priveste colaborarea, ceferistii ne anunta ca la solicitarea catre PGC, pentru organizarea unui miting de protest impotriva Legii 360, pe 26 septembrie 2024 (intre orele 10-12) la Ministerul Muncii, ne-au trecut si pe noi, rezervistii, invocand prevederile neconstitutionale ale Legii 282/2023 si solicitarea de amendamente la Plx 262/2024.

Stimati camarazi si aliati civili,

Comunicati tuturor celor interesati ca noi nu vrem pomeni de la nimeni. Solicitam, conform contractelor noastre de prestare a activitatii, 24h/24 (militarii si poltistii) sau de munca normata la 8 ore (civilii), contracte anulate retroactiv, prin legi neconstitutionale, drepturile noastre legitime. In ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, nu solicitam bani de la Buget prin ministerul de Finante, ci de la bugetele ministerelor noastre, la care am contribuit toata viata si care inca alimenteaza Bugetul de Stat cu miliardele obtinute din activitati proprii!

Va asteptam, asadar, pentru inceput, pe 17 septembrie la orele 10.30 la sediul central al PNL.  

Concluziile actiunilor de pana acum sunt: ei ne promit marea cu sarea, ca sa treaca alegerile iar noi, daca vrem sa ne obtinem drepturile legale, trebuie sa actionam, in deplina UNITATE, ACUM. Adica pana pe 25 Octombrie, data la care vom sti cu cine vom vota in alegeri. Pentru ca de participat la vot, daca dorim o schimbare reala, va trebui sa participam toti. Iar daca Guvernul anunta, in ceea ce priveste civilii, ca ar fi doar 200.000 de pensii ”inghetate” pe Legea 360, noi ii chemam de pe acum sa vina in Piata Victoriei, spre a fi numarati pe cei 1.804.259 de defavorizati (719.259 pe grupe de munca, 632.000 pensionari agricoli si 393.000 cu pensii medicale si de invaliditate). Doar 10% daca ni se alatura, o facem pe madam Ursula von der Leyen sa uite si de Greta Trotineta si de viermii de balegar si sa ne mai lase dracului in pace cu PNRR-ul!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU